Skandinaviskt internet och telefoni med transparens och bra priser

Skandinaviskt internet och telefoni med transparens och bra priser

Flex2
 
Ambitionerna är stora i det nya danskägda företaget Flexnet, som med en transparent lösning erbjuder internet och telefoni till skandinaver i hela Spanien, till de absolut bästa priserna.

 

”I all blygsamhet och ödmjukhet är målet att Flexnet ska bli den största internetleverantören för skandinaver i Spanien.” Det säger Flexnets delägare Nicolai Lodberg, från det nya företagets kontor i Cerros del Aguila, precis utanför Fuengirola. Det låter ambitiöst, men hos Flexnet menar man själv att det finns grund för optimism.

”Jag vill stryka under att det är sagt med all ödmjukhet. Men det är ingenting som vi säger för skojs skull. Vi menar allvar, för vi känner att vi är berättigade till det. Vårt gäng är fantastiskt och vi kommer att kämpa för att uppnå det ambitiösa målet”, säger Nicolai Lodberg och fortsätter: ”Vi kan se att det finns ett behov av internet och telefoni, speciellt då de skandinaviska tv-lösningarna kräver att man har internetuppkoppling, och den uppkopplingen kan vi leverera. Vårt motto är ’Internet på ditt språk’.”
Idén bakom Flexnet uppstod hösten 2013 när fyra entreprenörer insåg att det fanns ett behov av en samlad internet- och telefonilösning för skandinaver i Spanien.
”Det är speciellt språkbarriären som är en stor utmaning för skandinaverna då många inte pratar spanska, och därför har de också svårt att tala med t ex Movistar eller Jazztel för att få support via telefon. Den barriären vill vi riva.”
 
Flex3
 
Kundtjänst på skandinaviska och transparens
Många känner till utmaningarna med att välja en spansk internet- och telefonileverantör. Utöver språkliga hinder kan det vara svårt att få en överblick över priser och abonnemangsvillkor. Det är någonting som Flexnet vill undvika.
”Det viktigaste för oss är att vi har en transparent produkt. Det innebär att det pris man ser på vår hemsida är det pris som man betalar, utan att det tillkommer en mängd oförutsedda kostnader utöver det.”
”Vägledning och support är en stor del av vår produkt, och därför har vi anställt personal som kan ge råd och hjälpa till med problem på svenska, norska, danska och engelska”, säger Nicolai Lodberg och fortsätter att berätta att det finns speciellt en utmaning som många möter i samband med deras internetuppkoppling.
”Internethastigheten är alltid en stor fråga och många skandinaver förväntar sig att de kan få samma hastighet i Spanien som i Sverige. Men det är praktiskt taget inte möjligt, för det är en så stor skillnad på hastigheterna i olika områden. På grund av det skriver vi ’upp till 10 Mbit/s’ eller ’20Mbit/s’, och så kommer vi göra allt för att förklara för kunderna hur det hänger ihop, och varför de kanske upplever en längre hastighet i deras område”, säger Nicolai Lodberg.
 
Samarbetspartner ska göra det lättare
Överväger man att välja Flexnet som sin internetleverantör ingår en telefonlinje i priset automatiskt. Man kan dock själv bestämma om man vill ansluta telefonen eller ej, men om man ringer mycket till Skandinavien kan det vara en fördel.
”Kärnan i vår produkt är att vi vill erbjuda ett paket med internet och telefoni till bästa pris. T ex kostar det 2 cent per minut att ringa till det fasta nätet i Sverige och 2,3 cent per minut till Danmark. Att ringa till en svensk mobiltelefon kostar 6 cent och till dansk 5,5 cent”, berättar Nicolai Lodberg.
Flexnet har flera partners i hela Spanien som ska sälja produkten och ge kunderna råd och vägledning.
”Våra säljpartners i hela Spanien ska tillgodose och stötta skandinaverna. Vi har bland annat partners på Costa del Sol och Costa Blanca, och vi ser nu över möjligheterna att även ha det på Mallorca”, säger Nicolai Lodberg och berättar att Flexnet alltid ser över möjligheterna att utveckla samarbetspartnernätverket och gärna kommer i kontakt med potentiella nya partners.
En av deras samarbetspartners är Lasse Bøgh från Idea Data. Han har ett företag vari han hjälper till med olika IT-lösningar, och han har sett en ökande efterfråga på en enkel och säker internetlösning.
”Många är nervösa för att byta till någonting nytt och här ska de lokala samarbetspartnerna, som talar skandinaviska och engelska, hjälpa till så att kunderna enkelt och smärtfritt kan få internet och telefoni”, berättar Lasse Bøgh, som ser framemot att samarbeta med Flexnet. Nicolai Lodberg tillägger:
”I ens hemland är det ofta söner eller andra familjemedlemmar som hjälper till och man lyssnar och litar på dem, även om det inte alltid är det klokaste. Vi ska, tillsammans med våra samarbetspartners, gärna överta den rollen och hjälpa kunderna”, säger han och fortsätter: ”Vi har gjord det annorlunda genom att göra det attraktivt för våra säljpartners. Normalt får företagets partners ett engångsbelopp för att få en ny kund till t ex Movistar, men när kunderna sedan kommer tillbaka till partnern för support får samarbetspartnern sällan någon ersättning för det, trots att de ger den service som Movistar skulle ha gett. Hos oss får våra partners i stället en månadsbetalning för att det hjälper till med service och support”, säger Nicolai Lodberg.
 
Om Flexnet
Priser: 27 euro/månad för upp till 10 Mbit/s och telefoni och 32 euro/månad för upp till 20 Mbit/s och telefoni. Detta är exklusive en bärlinje till 14 euro.
 
Exempel på telefonkostnader:
Till fasta nätet från Spanien: Sverige: 2 cent/min. Danmark: 2,3 cent/min. Norge: 2,8 cent/min. Spanien: 2 cent/min.
Till mobil från Spanien: Sverige: 6 cent/min. Danmark: 5,5 cent/min. Norge: 14 cent/min. Spanien: 5 cent/min.
 
Installation: 60 euro, inkl. trådlös router.
 
Nätverk: Flexnet använder Telefonicas nätverk för internet och telefoni.
 
Bindningstid: 18 månader.
 
Leverans: I hela Spanien.
 
Läs mer: www.flexnet.es.
Av Kasper Ellesøe

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.