”Man ska inte släppa taget om en bra idé”

"Man ska inte släppa taget om en bra idé"

LOFTRoomers1
LOFT & Roomers har haft ett framgångsrikt första år på Costa del Sol och i november 2013, efter några små motgångar längst vägen, slog de upp dörrarna till ytterligare en butik, för som chefen Kenth Boutrup säger så skulle det vara dumt att inte ta chansen.

 

Efter bara ett år på Costa del Sol har möbelbutiken LOFT & Roomers öppnat ytterligare en ny butik på kusten, denna gång på Ctra. de Mijas där den ligger granne med BoConcept och World of Sofas. Denna sträcka mellan Fuengirola och Mijas kallas ofta ”möbelvägen” och tanken har hela tiden varit att även LOFT & Roomers skulle finnas representerad i detta område och inte bara i Marbella, där den första LOFT & Roomers-butiken slog upp dörrarna hösten 2012.

”Kanske är det någon som tänker att det är dyrt att köpa möbler i Marbella och inte kommer till oss på grund av det, och för oss är det självklart att vi också ska sälja våra möbler till skandinaver som bor i området kring den nya butiken”, förklarar Kenth Boutrup, som är chef för de två butikerna.
När Kenth Boutrup kom till Spanien märkte han att det saknades en möbelbutik med produkter som gav mer värde än vad kunden kände att de betalade för dem. Han hade erfarenhet av försäljning av kvalitetsmöbler till bra priser och därför var det som upplagt att öppna en butik som mötte efterfrågan från de kunder som vid öppnandet av den första butiken inte kunde hitta rätt möbler till rätt pris. Marbella blev platsen för den första LOFT & Roomers butiken, som verkligen gjort succé sedan den öppnade.
 
LOFT 3
 
Någonting för alla smaker
Möbelkonceptet går i två olika stilar, som också representeras i namnet på fasaden. LOFT symboliserar den skandinaviska stilen med rena linjer och enkelhet medan Roomers är mer romantiskt och rustikt. Kenth Boutrup menar att det finns ytterligare en orsak till att LOFT & Roomers möbler är populära på Costa del Sol:
”Många investerar i en lägenhet eller ett hus med avsikt att hyra ut det och de kan aldrig veta vad som kan komma att hända med möblerna. Därför vill de ha en fin produkt som ser bra ut men som inte kostar för mycket.”
Kenth Boutrup och hans kollegor visste att Mijasvägen skulle vara den perfekta platsen för en butik eftersom de andra möbelbutikerna lockade kunder. Därför tvivlade de aldrig när de hittade den perfekta lokalen.
”Vi har redan de kostnader som det innebär att ha en butik så vi sa till oss själva ’Varför inte bara hoppa på det?’. Det skulle vara dumt att vänta, man ska ju aldrig släppa ett bra tillfälle”, säger Kenth Boutrup.
 
LOFT 2
 
Erfarenhet och bra erbjudanden i ryggen
En av orsakerna bakom möblernas låga priser i de två LOFT & Roomers-butikerna är samarbetet med den danska möbeltillverkaren Actona Company. Actona Companys världsomfattande erfarenhet med möbeltillverkning och logistik säkrar att kunderna på Costa del Sol kan köpa moderna och billiga möbler, men även personlig erfarenhet från Actona Company är någonting som kommer Kenth Boutrup till godo. Bakom sig har han nämligen Orla Dahl Jepsen, som skapade Actona Company. Orla Dahl Jepsen har stått bakom Kenth Boutrup och kans kollegor i samband med öppnandet av båda butikerna och hans erfarenhet är värdefull, förklarar Kenth Boutrup:
”Vi får ta del av hans kunskap och hans sätt att strukturera och leda projekt på. Dessutom har han en enorm erfarenhet inom möbelförsäljning internationellt och med sin position i Actona Company har han kvar ett finger på pulsen om vad som sker design- och utvecklingsmässigt i branschen.”
LOFT & Roomers på Ctra. de Mijas öppnade den 15 november 2013. Utöver butikens tre våningar, som bjuder på mer säljyta än butiken i Marbella, har LOFT & Roomers också fått mycket mer lagerutrymme, vilket kommer deras kunder till godo. Nu kan nämligen de flesta möbler levereras inom 24 timmar. Dessutom kan Kenth Boutrup nu tacka ja till stora kvantiteter av möbler från Actona Companys fabriker.
”Vi kan nu utnyttja stordriftfördelar och det betyder att kunden får ett större sortiment att välja från samt bättre priser”, förklarar Kenth Boutrup.
Av Lisa Nordbo Fiil

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.