Rektorn har ordet: Se vår nya fina skola!
 HE 7482
Svenska skolan i Marbella har flyttat till nya lokaler. Och vilka lokaler! Jag tror att vi är en av Sveriges finaste utlandsskolor. OK, jag som rektor är ”part i målet” men med denna fantastiskt vackra trädgård, en stor pool, ändamålsenliga lokaler inomhus och en egen kock så tror jag att vi slår det mesta. De besökare som vi hittills har haft är alla överens med mig – detta är så fint!

Från att ha haft skolan inrymd i en villa på Centro Forestal Sueco har nu skolan flyttat ett snäpp närmare Puerto Banús. Skolan ligger i Urbanisacion Alzambra Vasari. Lokalerna är ca tre gånger större än de vi hade tidigare.
På skolan har vi beslutat att servera förstklassig mat. Skolan har en egen kock som köper de allra bästa råvarorna. Alla grönsaker är ekologiskt odlade. Dennis, kocken, berättar att all mat är lagad från grunden.
När vi frågar några av barnen i de olika klasserna om vad de tycker om våra nya lokaler säger de:
Leonora, årskurs 5: Lokalerna är större och det gör att jag kan koncentrera mig bättre, jag har mer plats. Jag lär mig mer här! Det är också skönt att vi har fått fler och bättre toaletter. Allt har blivit bättre!
 
 HE 7830
 
Noel, årskurs 4:
Vår nya skola är mycket större och fräschare. Vi har mer ”space”, bättre luft och vi kan göra mycket mer saker på rasterna. Man VILL verkligen gå till skolan!
 
Sara, årskurs 3:
Det är bättre utomhus här. Vi kan leka ”Vinken” för här finns många fler gömställen. Det är också bra att det finns tak utomhus, det är bra både när det regnar och när solen skiner för starkt.
 
Norah, årskurs 2:
Det bästa är att allt är STÖRRE. I klassrummen får alla plats att hämta sina saker och ute får alla plats att leka olika lekar. Maten som vi får är jättegod!
 
Noella, årskurs 1:
Lekparken är superbra! Det är så stort.
 
Charlie, f-klass:
Vår nya skola är supergrym! Vi har eget Lego och annat byggmaterial som vi kan bygga med. Ute kan vi bygga koja eller bara springa omkring på den stora gräsmattan.
 
 HE 7865
 
Det är inte bara barnen som tycker att vår nya skola är fin. Fröken Sofie på förskolan tycker också att det är ”Så fint och vackert” i vår nya skola. Hon är glad över att vi har en stor skolgård där barnen kan välja olika ställen att vara på och därmed välja olika slags lekar. Att vi har en stor pool och en egen kock ger också skolan ett stort plus jämfört med andra skolor.
Skolan har låtit fotograf Anders Jungermark ta några bilder för att visa hur fin vår nya skola är.
Om ni är intresserade av att veta mer om vår skola, ring: 633 17 35 35 eller titta in på vår hemsida: www.svenskaskolanmarbella.com.
 
Välkomna! / Annika Scharnke, rektor
Av Annika Scharnke, rektor, Svenska skolan Marbella

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.