Vicky Martín Berrocal
vicky
 
vicky-bog¿Qué haría Vicky?
Förutom design har Vicky Martín Berrocal också gett ut boken ¿Qué haría Vicky? (Vad skulle Vicky göra?). I denna skriver hon öppet om sig själv och delar med sig av, förutom sin karaktär och personlighet, motgångar samt medgångar genom livet, om livet som mamma och affärskvinna samt hur hon är trogen mot sig själv. Vicky beskriver hur hon omvandlar utmaningar och sårade känslor till användbara redskap för att finna sig själv och gå vidare.
Boken är skriven med vänlighet, ärlighet och karaktär med frågeställningar som: Går det att kombinera moderskap och karriär? Vilken attityd bör vi ha för att ta oss fram i livet? Och är lite av en guide som ger råd till kvinnor att vara starka samt leva med passion och stil.

Spanien är ett land som ofta hamnar i skuggan av grannländerna Frankrike och Italien när det talas om mode. Det är synd. Spanien har nämligen tack vare sitt rika kulturarv mycket att bjuda på i modevärlden. Det är både experimentellt, minimalistiskt, klassiskt och trendigt. Och nu när Málagas egen modevecka blir allt mer populär tänkte En Sueco att det är dags att i en serie artiklar botanisera bland den spanska modevärldens skapare.Spanien är ett land som ofta hamnar i skuggan av grannländerna Frankrike och Italien när det talas om mode. Det är synd. Spanien har nämligen tack vare sitt rika kulturarv mycket att bjuda på i modevärlden. Det är både experimentellt, minimalistiskt, klassiskt och trendigt. Och nu när Málagas egen modevecka blir allt mer populär tänkte En Sueco att det är dags att i en serie artiklar botanisera bland den spanska modevärldens skapare.

 
Förra månaden tog vi en titt på Haute Couturens mästare Cristóbal Balenciaga. Denna månad är det dags att träffa en nutida, modern designer som tror på starka, självständiga kvinnor och låter sig inspireras av sitt Andalusiska arv. Vi talar om Vicky Martín Berrocal, som har låtit flamencons passion bli hennes varumärke och vandrat in på modevärldens catwalks.
 
Född in i tjurfäktningens värld
Vicky Martín Berrocal är energi, extravagant, privat samt spanjorska. Hon föddes den 11 mars 1973 i Sevilla, rakt in i tjurfäktningsvärlden. Hennes far var miljardären José Martín Berrocal, tjurfäktningsentreprenör, ägare av gården El Toril och tjuruppfödare.
Vicky Martín Berrocal uppfostrades in i affärsvärlden genom utbildning i de bästa skolorna och universiteten i både Madrid samt Schweiz och har examen i marknadsföring och företagsekonomi.
 
Skrikande dröm
Det är oumbärligt att tala om Vicky Martín Berrocal, hennes bakgrund och karriär utan att nämna hennes äktenskap med den kända tjurfäktaren Manuel Díaz González, känd som ”El Cordobés”. Paret träffades genom sina fäders vänskap och fattade snart tycke för varandra och inledde 1993 ett förhållande. Uppvaktningen var diskret med timslånga telefonsamtal, har Vicky själv sagt, och fyra år senare ägde bröllopet rum. Vicky har själv sagt att hon den dagen de stod i kyrkan El Salvador i Sevilla uppfyllde en av sina drömmar. 2001 föddes parets dotter Alba men redan innan dottern kom till världen hade paret separerat, om än i vänskaplig ton. Vicky Martín Berrocal talar fortfarande idag mycket varmt om sin ex-make och både han och hans nuvarande fru ses ofta i modesammanhang där Vicky framvisar sina skapelser.
Det var efter skilsmässan som Vickys liv tog en helomvändning från tjurfäktningsarenorna till en värld full av mode. Hon har beskrivit det som att hon länge hade haft en dröm om att ta klivet in i modevärlden och att denna dröm nu skrek. Så hon började en helt ny bana och öppnade en butik för den spanska designern Ángel Schlesser i Sevilla.
 
Volanger, fransar och spetsar
Det var startskottet för en av nutidens mest lovande spanska designer och hennes spanskhet utmärker hennes stil, för det är tydligt att Vicky Martín Berrocals inspiration hämtas från den spanska, eldiga dansen och hennes rötter i sevillianans hemstad. Röster inom modevärlden beskriver henne med ord som allvar, professionalism samt talang och hennes klänningar, i eldiga färger samt vitt och svart, omfamnar den kvinnliga kroppens kurvor med volanger, fransar, spetsar och figurnära sjöjungfrusiluetter.
 
Internationellt uppmärksammad
Sedan hon började bland skisser, tyger och catwalks i regi av sitt egna namn har hon uppmärksammats både nationellt och internationellt. HOn har även lyfts fram i de största modemagasinen som Vogue, Elle och Vanity Fair. Hennes skapelser har dessutom setts i skyltfönstren på Londons mest välrenommerade varuhus Harrods och hon har också hunnit ge ut en specialdesignad brudkollektion samt en smyckeskollektion. Och när det ändå talas av kollektioner är det värt att nämna hennes samarbete med klädeskedjan Mango, för vilken hon i våras skapade kollektionen Violeta, för kvinnor med kurvor, som hon förövrigt själv är modell för.
 
Mor och dotter sida vid sida
Vicky Martín Berrocal har upprepade gånger lyckats bevisa för modevärlden att mode är hennes sanna passion och nu önskar hon att hennes dotter, som också uttryckt intresse för mode, ska följa i hennes fotspår. På så sätt skulle de två kunna arbeta sida vid sida och föra vidare de spanska influenserna och arvet från Andalusien.
Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.