Grattis Sven F. Källström 70 år!

Grattis Sven F. Källström 70 år!

profil-svenKallstrom
När jag kliver in i de ljusa lokalerna hos Alamo Costa del Sol Real Estate välkomnas jag, som alltid, av trevliga leenden. Jag visas in till Sven F. Källström, där han sitter vid sitt skrivbord.
”Hej Sara, sätt dig! Vad Trevligt att se dig igen!”, hälsar han och frågar: ”Är det okej att jag går igenom mailen liten fort, jag har inte hunnit det ännu?”
 
Det är tidig förmiddag och Sven talar lite högt för sig själv när han ögnar igenom inkorgen. Plötsligt får han ett stort leende på läpparna, vänder sig mot mig och utbrister: ”Vet du vad Sara… alla dessa pengar som vi spenderar på marknadsföring ger verkligen resultat! Du ska se hur många hänvändelser jag får från människor som ser våra annonser, i t ex En Sueco. Bra marknadsföring ger verkligen effekt! Sådär, nu är jag klar!”
 
Sven snurrar på stolen så att han sitter vänd mot mig och ler med hela ansiktet.
”Vet du vad. Jag känner mig inte som 70 år. Jag har inte sökt jobb på säkert 40-50 år och jag tycker att det är så kul när det jag gör går så bra. I min ålder skulle jag nog egentligen mata duvorna på Odenplan, men det finns så mycket jag vill göra”, säger han.
 
En Sueco har träffat Sven tidigare, då vi skrivit om hans företagsamhet och liv i Spanien, som ju började för 31 år sedan. Gör man en snabb internetsökning på hans namn får man upp träffar som relaterar till just hans framgångar i Spanien; böcker om Spanien, företaget Fair Media International, mässorna ”Köpa hus utomlands”, restaurangen han drev och mycket mer. Man finner även artiklar om Sven och hans fru, Gunilla Nordquist-Källström som är byggare och inredare. Man skulle kunna tro att hans liv började när han flyttade till Spanien men innan dess levde han ju många år i Sverige.
”Jo, naturligtvis har jag haft ett liv i Sverige, och jag hann med mycket under mina år i där, och det stämmer att det inte är någon som tidigare frågat om det”, säger Sven.
 
Så vad vet vi inte ännu om denne veteran på solkusten?
Jo, redan tidigt, som barn, fick Sven höra av sin mors väninnor, liksom han får höra i dag av vänner, att han har ett sydländskt manér. Hans mammas väninnor brukade skoja med henne och fråga om hon var säker på att inte Svens pappa egentligen var sydeuropé, för där satt lilla Sven och talade högljutt samt gestikulerade, som den bäste spanjor, vid matbordet. Och när man möter honom i dag finns inte ett uns av svensk ”jante”.
 
Vad har så Sven gjort förutom att skriva böcker, arrangera mässor, sälja bostäder, driva restaurang, varit skribent samt publicist? Kan han ha hunnit med mer? Jo, han är bland annat en hejare på att dansa. Och kanske var det passionen i hans inneboende sydeuropé som hjälpte honom när han dansade som ung. Tre gånger i veckan gick han nämligen och tränade på Nils Sundessons dansskola i Eskilstuna, bland annat latinamerikansk dans. Dock hade han en tid svårt att hitta en danspartner, varför han frågade en klasskamrat om hon ville träna med honom, och det gjorde hon. Men innan de två hann börja tävla tillsammans reste hans danspartner till Stockholm för att vara med i en talangjakt som hon vann och fick medverka i ”Hylands hörna”. Och i den vevan träffade hon också sin blivande man Benny Andersson och resten är historia. Ja, det var Anni-Frid Lyngstad och det blev starten av ABBA. Sven å sin sida dansade så bra att han som 17-åring blev svensk mästare i sällskapsdans, i en talangjakt lik dagens ”Let’s Dance”.
 
Sedan studerade han lite juridik samt sociologi och bara tre år efter danssuccén värvade IBM honom som säljare, där han efter tolv månader var företagets bästa Sverigesäljare. Naturligtvis fick andra företag upp ögonen för den 21-åriga supersäljaren och en dag mottog Sven ett erbjudande som han inte kunde säga nej till – företaget Rank Xerox erbjöd honom dubbla lönen jämfört med IBM. Fem år senare var han den bästa säljaren på Rank Xerox. När han var 29 år sa han plötsligt upp sig, inför chefer som inte förstod varför en ung man med lysande framtid i företaget plötsligt skulle starta eget. Men det skulle Sven, och han började sälja andelslägenheter i Sälen och på Västkusten, ett jobb som snart ledde till att han startade en skandinavisk agentur för företaget Deltona Corporation som sålde fastigheter i Florida. Detta varade i fem år och karriären gick lysande.
 
Som vi vet har det ena en tendens att leda till det andra här i livet och en dag fick Sven ett telefonsamtal om att sälja en golfbana i Torrevieja på Costa Blanca. Efter bara tre dagar i Spanien och en affär som aldrig blev av, flög han tillbaka till Sverige, packa om väskorna och reste tillbaka – Sven var förälskad. Och resten av hans historia känner vi ju till…
 
Och här är han nu i april 2015, gladare än någonsin och med sin egen mäklarfirma Alamo Costa del Sol Real Estate, sida vid sida med sin fru Gunilla och med deras drömhem i villan i Calahonda.
 
Så ångrar Sven någonting i sitt liv, kan man ju fråga sig. Och ja, det gör han. ”Jag skulle ha studerat juridik med advokatyrket som mål. Advokatyrket har alltid intresserat mig – jag tror jag hade blivit en bra brottsmålsadvokat. Jag älskar utmaningar och tycker om att analysera”, säger han och tillägger: ”Det går också hand i hand med att jag hatar att komma tvåa, någonting som visade sig när jag en gång i tiden spelade handboll för Guif i Eskilstuna på hög nivå.”
 
Att hålla sig ungdomlig i sinnet tror Sven kommer av både goda gener och omgivningen, samt hans tre barn (51, 45 och 39 år gamla) och sex barnbarn (2,5 år – 21 år) samt Gunillas fem barnbarn, som tillsammans hjälper till att hålla dem båda unga.
”Jag inga planer på att sätta mig och mata duvorna ännu, jag har nämligen massor med projekt på gång och saker jag har kvar att göra”, avslutar Sven F. Källström, som fyllde 70 år den 23 april.
 
5 Snabba:
1)    Vad är det underligaste du har ätit? Rostade myror.
2)    Vad är den bästa platsen du rest till? San Diego i Kalifornien.
3)    Om du skulle få välja vilka som helst, döda eller levande, vilka tre skulle du vilja ha kring middagsbordet? Gunilla Nordquist-Källström, Julio Iglesias och Nelson Mandela.
4)    Om du får vara någon annan för en dag, vem vill du då vara? Steve Jobs för hans envishet och kreativitet i alla lägen.
5)    Avslöja någonting som ingen känner till om dig? – Det vill jag fortsätta med att ha hemligt ☺.
Sven F. Källström om sig själv
God egenskap: Alltid positivt tänkande.
Dålig egenskap: Otålmodig om det inte händer saker snabbt.
Älskar att: Vakna varje morgon.
Hatar att: Stå i kö och gå på cocktail partys.
Äter helst: Gorgonzola-späckad oxfilé med klyftpotatis och gorgonzolasås.
Dricker helst: Vin och öl.
Underlig merit: Kan sjunga Come Prima på perfekt italienska utan att kunna språket.
Livsmotto
Skratta när du är glad och gråt när du är ledsen.
Låt känslorna komma ut och håll dem inte inombords.
Visa dina känslor till familj, vänner och bekanta.
Var aktiv och rosta inte igen.
Ha en livspartner som du trivs med och älskar.
Var generös med dina medmänniskor.
Var inte snål och gniden.
Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.