Fräscha påskidéer 2016

Fräscha påskidéer 2016

paaske landingpage ES

Mysigt påskpynt , mjuk kyckling och läckra ägg. Värdinnan gåva, färska blommor för påskbukett och utsmyckning av påskbordet.
Du hittar allt på Flor Valentin!


Fräscha påskidéer

I Spanien är påsken mycket mer än bara helgdagar, påsklunch och snaps. Här är påsken nämligen en religiös tradition, som många spanjorer väger mycket tungt, och det finns en mängd olika evenemang under påskdagarna. Den finaste påskparaden kan upplevas i Málaga, men vill man komma bort från folkhoparna kan det vara en bra idé att hålla sig borta från centrala Málaga. En Sueco ger här tips på andra aktiviteter och utflykter som man kan göra under påsken, utanför Málaga.

 

Delfin helle

Delfinutflykt utanför Benalmádenas kust

I Benalmádena vid Puerto Marina hittar man Borrasca Experience som arrangerar lyxiga katamaranutflykter. Målet är att erbjuda en förstklassig upplevelse under vilken det är möjligt att se både delfiner och andra havsdjur, såsom valar och till och med havssköldpaddor.

Borrasca Experience har just öppnat för säsongen, som börjar i mitten av mars och sträcker sig fram till november. Det arrangeras dagliga katamaranutflykter med plats för tolv personer. Detta för att försäkra att alla ombord får den bästa upplevelsen – både avslappning samt en sim- eller snorkeltur under utflykten. Bästa chansen för att se delfiner är när katamaranen befinner sig ca 12-16 km utanför kusten.

Varje dag finns det möjlighet att boka plats på en katamaranutflykt som varar i två timmar, för priset 30 euro per person. Den första avgången är klockan 10.00 på morgonen. Om man i stället vill uppleva solnedgången sedd från havet kan det bokas plats på en av kvällsutflykterna, som varar i en timme, och då är priset 15 euro per person.

Vill man ha lite mer lyx kan en privat katamarantur arrangeras för 180 euro i timmen. Då erbjuds en förfriskning för varje timme som katamaranen hyres och annars kan det också kombineras med drycker från den fullt utrustade baren. Som ytterligare tillägg, vid bokningar minst 48 timmar i förväg, kan det också arrangeras mat på utflykten, och för att göra upplevelsen ännu mer personlig är det möjligt att ta med sig egen musik om katamaranen hyrs under mer än två timmar.

Har du fått lust att byta ut påskens snaps och processioner mot champagne och en delfinutflykt? Se då mer om de olika utflykterna och boka din påskutflykt här .

 

Hammam Granada

Hammam i Granada

Granada är känd för sin imponerande moriska byggnad Alhambra. Alhambra är dock inte det enda i Granada som påminner oss om att staden var morisk fram till år 1492, då den sista moriska härskaren lämnade Granada. Vid foten av Alhambra ligger Hammam Al Andalus Granada. Ett arabiskt bad, som var det första i Europa att återöppna efter att det stängdes under 1500-talet, och som dessutom är byggd ovanpå ruinerna av ett annat, gammalt hammam. 1567 gick man en tid till mötes som präglades av förtryck av den moriska kulturen, vilket innebar stängning av de arabiska baden. Därefter användes baden som ugnar, för att utnyttja de heta källorna, som tidigare värmt upp vattnet till de arabiska baden. När man påbörjade utgrävningarna till Hammam Al Andalus Granada hittade man gamla vattenbehållare, vilket tyder på att den nya hammam ligger på samma plats som en gammal, från 1200-1300-talen.

Hammam Al Andalus Granada, som grundades 1998, är ledande inom branschen för välmående. Med en slogan som ”Bada i historien” hälsar det arabiska badet en välkommen till en mängd olika behandlingar, som kan njutas i vackert dekorerade och inte minst avslappnade omgivningar. Här präglas atmosfären av lugn och välmående och till ljudet av stilla musik och vacker belysning från takfönstren i valvbågarna är det skönt att låta lugnet infinna sig och njuta av att skämma bort sig själv för en dag. Hammamen består av tre olika bad: Ett varmt på 40 grader, ett kallt på 18 grader och ett ljummet med en medeltemperatur på 36 grader. Utöver det kan man njuta av ett turkiskt bad samt ett viloområde, där det serveras te. 

Se de olika behandlingarna här. Specialpriser finns för studerande, boende i Granada-provinsen och pensionärer mot uppvisande av dokumentation. Ytterligare 20 % rabatt ges fram till april vid förskottsbokning. Förboka din dag i hammam här

 

Shanti Som 2

Spadag i bergen

I bergen bakom Marbella, mellan Ojén och Monda, hittas Shanti-Som. Omgiven av den vackra naturen ligger detta spa-, yoga- och retreatcenter som en pärla i naturparken Sierra de las Nieves.

Shanti-Som är ett wellness center som drivs enligt gamla traditioner och spa-ritualer från öst. Med inspiration från österländsk visdom drivs Shanti-Som med en ambition om att hjälpa sina gäster med att hitta balans i ett stressat, modernt liv. Ett besök i denna avslappnande omgivning är därför en bra chans för att återfå energi och balans genom yoga och meditation. Här finns det tid och lugn för reflektion, så att du kan återvända till vardagen med ny energi.

Shanti-Som erbjuder en rad olika möjligheter för att slappna av och återfinna det inre lugnet. Det går att välja mellan allt från en enskild spa-dag med tid för välvara eller olika retreat-vistelser på upp till sex dagar.

Se vad en spa-dag inkluderar här och vilka olika retreats som Shanti-Som erbjuder här. Gemensamt för alla behandlingar är att de äger rum i vackra, avslappnade omgivningar.

 

Tarifa 2

Ridtur längs stranden i Tarifa

Tarifa är för många Spaniens svar på ett surfers-paradise. Och det är inte för intet som folk säger så. Med sitt läge på Spaniens sydspets som den mest sydligaste staden på den Iberiska Halvön, ligger Tarifa ut mot Gibraltarsund. Här finns kilometerlånga vita sandstränder och ofta höga vågor, som varje år lockar surfare till denna del av landet. Surfing är dock inte det enda som Tarifa har att erbjuda. Många ridarrangörer har börjat slå sig ned här. Och finns det någonting mer avslappnande än att rida en tur längs stranden med vacker natur så långt ögat når?

Hurricane Hipica erbjuder ridutflykter längs de spektakulära ständerna i Tarifa. Det finns utflykter på 1-2 timmar, som är tänkta för nybörjare och ryttare med lite vana samt utflykter för mer erfarna ryttare på 3-5 timmar. För erfarna ryttare är det också möjligt att boka en vistelse med sex nätters övernattning på Hotel Hurricane inklusive fem dagars ridutflykter.

Hos Hurrivane Hipica är man i trygga händer. Med på ridutflykterna är det alltid en guide, för både ryttares och hästarnas skull, och innan utflykten börjar får ryttarna lära sig hur hästen ska styras. Det finns även både hjälm, stövlar och gamascher att tillgå.

Med en filosofi om att hästarna ska leva i så naturliga omgivningar och under så naturliga villkor som möjligt råder det hos Hurricane Hipica ett stort fokus på inte bara ryttarnas säkerhet utan även hästarnas välbefinnande och trivsel. Detta för att säkra glada och nöjda hästar.

Medverkande till detta är också att hästarna får motion, social kontakt, massor av frisk luft och att de äter med jämna mellanrum. Hästarna får också gå fritt varje natt så de har de bästa möjligheterna för att röra sig och slappna av tillsammans med de andra hästarna.

Om du har lust att boka en ridtur längs Tarifas vackra kust kan du hitta priser och boka tid här.

Läs mer om Tarifa här

 

Lobo Park

Besök vargparken i Antequera

Lobo Park heter den 400 000m2 stora vargparken i Antequera. Vargparken startade som ett privat initiativ 2002 med syfte att genom observation lära sig mer om ett av de mest sociala djuren på jorden. År 2004 öppnades parken för allmänheten, så att även andra kan njuta av en dag tillsammans med de betagande vargarna.

De tre olika vargarter som finns i Lobo Park lever i en miljö med mycket utrymme, så att de har möjlighet att springa, leka och gömma sig, men observationspunkter säkrar att besökare kan få en titt på dem. Vargarna här, till skillnad från andra djurparker, görs ej tama, och många av vargarna i Lobo Park har aldrig rörts av en människa. Det erbjuds även en guidad visning på engelska och spanska, under vilken man kan få svar på sina frågor kring vargar och på så sätt bli klokare när det kommer till detta fascinerande djur. Utöver att vara en vargpark har Lobo Park även tagit sig an andra djur, varav de flesta har blivit räddade. Bland dessa finns en rävfamilj.

Varme månad arrangerar vargparken olika evenemang, som hålls på engelska och spanska. På Skärtorsdagen under påsken hålls fullmånearrangemanget Noche de Aullidos (ylnatten). Många tror att vargar kommunicerar mycket genom att yla men i själva verket kommunicerar de med hjälp av flera olika metoder, bland annat ljud och toner, lukter och kroppsspråk. Se fler arrangemang och reservera din biljett här.

 

El Torcal

Vandringstur i naturreservatet i Antequera

Utöver en vargpark finns det också ett spektakulärt naturreservat i Antequera, nämligen Paraje Natural de El Torcal. Här kan man uppleva ett imponerande karstlandskap. Ett landskap där kalkstensunderlaget nått fram till ytan och formats av väder och vind, bland annat av rinnande vatten. De unika karstformationerna som kan ses i El Torcal har formats under en process i flera hundra miljoner år. För 200 miljoner år sedan låg området under vattnet, täckt av Tetishavet. Utfällningen på botten, av skelett och skallar från havsdjur, skapade högar av dessa rester på botten av havet. Som konsekvens av ett enormt tryck mellan de iberiska och afrikanska kontinentalplattorna komprimerades bottenutfällningen och under en långsam och kontinuerlig process skapades dessa formationer i varierande höjder. Förskjutningarna i jordens yta sköt sedan upp havsbotten, varmed dessa formationer kom upp till ytan. Och det är dessa som man i dag kan se under en vandring i reservatet.

El Torcal bjuder på tre vanringar med varierande längd. Den gröna turen är 1,5 km lång, den gula är 3 km lång och den röda, som bara är tillgänglig tillsammans med en guide, är 4,5 km. Vandringarna leder besökarna genom naturreservatet som bjuder på både de spektakulära karstformationerna och en imponerande flora och fauna. Genom att ta med sig en karta på vandringen kan man under tiden få veta namnen på de flesta spektakulära formationer. Bland dessa kan nämnas Riddaren, Tummetott, Slottet och Skruven, som också utnämnts som skyddat naturmonument. Den högsta formationen heter Camorro de las Siete Mesas och är 1 336 meter.

I naturreservatet hittar man även en utkikspunkt, Mirador Las Ventanillas (ventanilla betyder litet fönster), varifrån man har en fantastisk utsikt över dalen. När vädret är klart kan man se en stor del av Costa del Sol och hela vägen över Medelhavet till Marocko.

Se mer om naturreservatet El Torcal här

 

Bodega Ronda

Besök Bodega Doña Felisa i Ronda

Mitt i lanskapet som kallas Chinchilla i Ronda ligger Bodega Doña Felisa. En familjeägd vinproducent, grundad av Gema Alonso Araico och hennes man, José María Losantos Hernando.

Hos Doña Felisa framställs exklusivt vin av bästa kvalitet, vilket Chinchilla-märkningen är med och understryker, då det i århundraden har varit ett uttryck för exklusivitet. För att säkra vin av hög kvalitet är hela framställningsprocessen mycket viktig. Vinerna framställs med stor omsorg genom en kontrollerad process, som börjar med vårdande av vinmarkerna. När druvorna är mogna för skörd handplockas de och klassificeras utifrån deras olikheter och ålder på vinstocken. Därefter kontrolleras alla klasar för att säkra att endast de bästa druvorna används till vin.

Med sin fokus på framställning av vin med hög kvalitet är Bodega Doña Felisa ett självklart utflyktsmål för vinälskare.

Gruppbesök kan arrangeras för 18 euro per person. Besöket inkluderar en runtur hos vintillverkaren under vilken man får veta mer om vintillverkning från början till slut. Därutöver finns det möjlighet att smaka tre av de viner som framställs på vingården, och så serveras det tapas till det.

Se mer här, och boka ditt besök

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.