malagaCF
 
Málaga CF blev erbjudet överpris för sin dyraste spelare, men shejk Al-Thani tackade nej. Så nu stannar den populära Ignacio Camacho i familjen – med löneförlust, men med en bra och lojal känsla, säger han.

Shejk Abdullah Al-Thani, 46 år och ägare till Málaga CF, beter sig fortfarande underligt på de brokiga scenerna inom professionell fotboll. Under sina första fem år i spetsen för den ekonomiskt hårt trängda klubben på Costa del Sol har han låtit olika viceordföranden och medlemmar i ledningen – utpekade av honom själv – överförbruka dyra spelaraffärer och skapa stora skulder.
Nu har han sagt nej till vad som skulle ha varit klubbens bästa spelaraffär någonsin. Den brittiska klubben West Bromwich Albion bjöd nyligen 15 miljoner euro för Málagas 26-åriga mittfältare Ignacio Camacho – värderad till 10 miljoner euro på den internationella transfermarknaden! Plus max 3 miljoner i ett variabelt bonusavtal. Shejken stod hela tiden fast vid 18 miljoner euro – ett försäljningsbelopp avtalat i en klausul med Camacho i dennes senaste kontrakt. Sådana klausuler ger bara en fingervisning om ett eventuellt pris och frånses ofta vid spelarhandel.
Camacho, född i Zaragoza med fotbollsutbildning i Atlético Madrid, skulle själv ha fått sin lön fördubblad vid klubbytet. Med drygt 1 miljon euro i lön per år är han tillsammans med målvakten Kameni och den nyanlända anfallaren Sandro de dyraste spelarna i Málaga CF.

Respekt för resa och pris
De intensiva förhandlingarna följdes från sidlinjen av Ignacio Camachos fru, Charlotte, som gör karriär inom läkemedelsbranschen. Tillsammans har de en liten dotter och Charlotte ville naturligtvis fortsätta sitt liv i den varma delen av sitt hemland i stället för att flytta till gråväder i England. Men hon respekterade flytten med de möjligheter som det innebar för hennes man i West Bromwich Albion, vars lag redan har en före detta Málagaspelare, anfallaren Salmon Rondon från Venezuela.
Al-Thani kommenterade händelseförloppet från olika perspektiv samt krävde respekt för priset som var satt av honom själv och Málaga CF. Så det blev ingen affär och Málaga CF är härmed en av få klubbar i La Liga som inte sålt någon spelare under sommarens transferfönster. Alla avgångar utan ekonomisk vinst.

Totalt kostade spelarinköpen 10,3 miljoner euro för Málaga CF och klubben köpte även till sig en utgift på 3 miljoner euro från bromsande och olagligt partnerskap med en venezuelansk fond om ägarskapet av Camacho, som klubben nu råder över fullt ut. Klubben kunde nu handla fritt och täcka sina spelarköp – men det gjorde den alltså inte!

Hyllad av fans på stadion
Camacho, som har en landskamp för Spanien i ryggsäcken, hyllades med stående ovationer efter Málaga CF:s förlustmatch mot Villarreal på La Rosaleda. För honom ett oförglömligt ögonblick, det största under hans tid i Málaga CF.

Camacho kom till Málaga CF 2011 från Atlético Madrid – för övrigt tillsammans med målvakten Sergio Asenjo, som nu representerar just Villarreal. Glädjen var stor vid återseendet av varandra. Under ett välbesökt pressmöte var det dock lite svårt för Camacho att förklara sig. Han satt med rynkade ögonbryn, ofta slutna ögon och få leenden, och så sa han bland annat:
”Jag var mycket tacksam för erbjudandet och det visade intresset för mig (som även Liverpool och Monaco visade honom, red. anm.) men ingen ska tvivla på min lojalitet till Málaga CF, som har gett mig så mycket. Mitt förhållande till shejken är perfekt. Jag känner att han värderar mig högt och har i allmänhet en bra känsla kring det hela. Jag blir kvar som medlem i familjen Málaga CF och känner mig som väldens lyckligaste man.”
Camachos kontrakt med Málaga CF löper ut den 30 juni 2019. Så det hinner komma många fler erbjudanden innan dess.

_____

Om Málagas dyraste spelare
Ignacio Camacho Barnola.
Född i Zaragosa i 1990.
Hans far, Juan José, var även han fotbollsspelare och hans storebror Juanjo spelar för den spanska division 2-klubben Huesca.
Ignacio har noterats för inte färre än 51 matcher i spanska U-landslag och en A-landskamp.
Innan han kom till Málaga CF år 2011 spelade han för Madrid sedan 2007, men bara med tolv matcher för klubbens B-lag och 22 i La Liga.
I Málaga CF:s framgångsrika Champions League-match bidrog han med 811 minuter under 13 matcher.

_____

Málagalaget värderat till 71,7 miljoner euro
Det erkända tyska Transfermarkt har räknat ut det totala värdet för Málaga CF:s La Liga-lag och under denna säsong uppgår summan till 71,7 miljoner euro.
De enskilda spelarna värderas enligt följande:

Carlos Kameni, målvakt, 32 år – 5 miljoner.
Denys Boyko, målvakt, 28 år – 2,5 miljoner.
Diego llorente, 23 år, mittback – 5 miljoner.
Bakary Kone, 28 år, mittback – 1,5 miljoner.
Weligton, 37 år, mittback – 800 000.
Mikel Villanueva, mittback, 23 år – 600 000.
Federica Ricca, 21 år – 2,5 miljoner.
Miguel Torres, back, 30 år – 2 miljoner.
Roberto Rosales, back, 27 år – 5 miljoner.
Ignacio Camacho, mittfältare, 26 år – 10 miljoner.
Recio, mittfältare, 25 år – 5 miljoner.
Pablo Fornals, mittfältare, 20 år – 3 miljoner.
Kuzmanovic, mittfältare, 28 år – 2 miljoner.
Juanpi Anor, mittfältare, 22 år – 3 miljoner.
Duda, mittfältare, 36 – 500 000.
Jony, ytterspelare, 25 år – 3,5 miljoner.
Chory Castro, ytterspelare, 31 år – 2.5 euro.
Juan Carlos, ytterspelare, 26 år – 1,8 miljoner.
Keko, ytterspelare, 24 år – 4 miljoner.
Sandro Ramiz, anfallare, 21 år – 5 miljoner.
Michael Santos, anfallare, 23 år – 4 miljoner.
Charles, anfallare, 32 år – 2,5 miljoner.

Fyra av dessa spelare ägs inte av Málaga CF, de spelar i stället på hyreskontrakt.
Det handlar om Boyko, llorente, Kuzmanovic och Juan Carlos.

_____

Böter, om ny målvakt inte får spela
Efter att den mexikanska landslagsmålvakten Ochoas gick till Granada stod Málaga CF utan en andra målvakt. Och det under en lånt period. Men just innan sommarens transferfönster stängde ordnades det med ett hyresavtal med ukrainska Denis Boyko – en man av stor klass med tidigare klibbar som CSKA Kiev (2008), Obelon Kiev (2009) FC Kryvbas (2011-12) och det ukrainska mästarlaget FC Dnipro (2013-16). Málaga CF:s nuvarande tränare Juande Ramos stod i täten för Dnipro under en säsong när Boyko spelade där och det är Ramos som har rekommenderat honom för Málaga CF.
Den 28-åriga målvakten har annars kontrakt med den turkiska storklubben Besiktas men hyrs nu av Málaga CF för en säsong med förköpsrätt för 3,5 miljoner euro. Det speciella med detta hyresavtal är att Málaga CF har accepterat en bot om han inte får spela i 15 matcher (Pokal/La Liga). Boyko ska hållas varm. Det yttras dock ingenting om botens storlek.
Boyko är 1,97 meter lång har är nu noterad för både landskamper och matcher i Europa och Champions League.

_____

Tribunplatser finns hos La Peña de Dinamarca 
Fotbollsintresserade, såväl på Costa del Sol som i andra länder, är välkomna att kontakta La Peña de Dinamarca för biljetter till La Liga-matcherna på Estadio La Rosaleda, i Málaga. Klubben har fina tribunplatser på den ena långsidan, i skydd för eventuellt regn.
Innan match intas en lättare måltid och upplägg i restaurangen Casa Danesa, varefter det är buss tur-och-retur till stadion från Fuengirola.
Matcher på Estadio La Rosaleda i oktober:
Söndagen den 2 kl. 18.30: Málaga CF – Athletic Bilbao
22/23: Málaga CF – Leganes.
Kick off fastställs av tv. Följ med på www.Málaga-support.dk
Kontaktpersoner:
Sekreterare: Louise Kathrine Pedersen
661 959 681
kontakt@Málaga-support.dk
Ordförande: Morten Møller
617 700 424
info@Málaga-support.dk
La Peña de Dinamarca är den enda officiella danska supporterklubben för Málaga CF upptagen i Federación de Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den har fler än 250 medlemmar och stöttar cancerhospicet Cudeca i Benalmádena samt barnsjukhuset i Málaga.
Klubben är öppen för nya medlemmar.
www.Málaga-support.dk

Av Morten Møller

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.