Nytt fotbollslag och ny förening ser dagens ljus på Costa del Sol Fuengirola United C.D Company

Nytt fotbollslag och ny förening ser dagens ljus på Costa del Sol Fuengirola United C.D Company

fuengirola united
 

Ett nytt fotbollslag har sett dagens ljus på Costa del Sol. Det är den nystartade idrottsföreningen Fuengirola United C.D. Grundaren till föreningen heter Fredrik Pettersson, och han har ett brinnande fotbollsintresse. Fredrik, 18 år, och har själv spelat i division 5 i Sverige, någonting han visar prov på när han skickligt dribblar bollen under En Suecos besök vid lagets träning en kväll i september, i Benalmádena.
”Jag sökte själv ett lag att spela med, i och runtomkring Fuengirola. Överallt var språket spanska, en del klubbar var fulla, i en var jag överhuvudtaget inte välkommen som icke-spansk och i den som jag äntligen fick plats i var det just språket som gjorde det komplicerat. Det är bara ett år sedan som jag flyttade hit för jobbet i vilket jag bara talar svenska, så jag har helt enkelt inte lärt mig tillräckligt bra spanska för att klara av träningar på bara spanska. Och så föddes idén att starta ett lag där alla är välkomna och där huvudspråket är engelska – så att även vi som inte kan spanska ska kunna hänga med”, förklarar Fredrik om bakgrunden till Fuengirola United. C.D.

Officiell idrottsförening
Då Fredrik Pettersson gärna spelar mot ett mål, mer än målet på plan, beslöt han sig för att Fuengirola United C.D skulle registreras officiellt och föreningen erhöll sitt tillstånd i augusti. I samband med detta har laget skrivits in i den Andalusiska ligan och kommer under säsongen att spela i Tercera Andaluza Málaga Grupo 2. Första matchen går av stapeln på hemmaplan den 2 oktober mot Athletic de Coín B. I skrivande stund, med två veckor kvar till spel, är spänningen stor i laget då de ännu inte funnit en hemmaplan – planerna på Costa del Sol är fullbokade. Men de ger inte upp, optimismen är på topp.

Internationell gemenskap
Språket i klubben är som nämnts engelska. Någonting som många utomstående har reagerat på men Fredrik förklarar: ”Vi är många som vill spela fotboll men som inte kan språket, precis som det var för mig, och jag vill att alla som vill ska känna sig välkomna. Skulle vi vara ett svenskt lag skulle alla tala svenska men nu har vi både svenska, engelska, norska, finska medlemmar samt en argentinare och det språk vi alla har gemensamt är engelska, och då är det lättast. Naturligtvis, som alla andra, är även spanjorer välkomna och jag blir glad om denna gemenskap kan hjälpa oss alla i våra språkkunskaper också!”

Drivande själ
Fredrik är onekligen en driven person och tror på sitt projekt. Han är inte blyg att säga att han vill ta laget till La Liga och Champions League, och han försäkrar att han ger upp innan laget i alla fall vinner serien i Andalusien. Med ett leende tillägger han: ”Drömmar måste börja någonstans.”

Faktum är dock att fotboll kostar pengar och utan sponsorer blir resan framåt svår. I dagsläget söker Fuengirola United C.D med ljus och lykta efter sponsorer samt andra som vill hjälpa till, om inte med pengar så kanske med idéer eller andra insatser. Så den som vill vara med och hjälpa laget framåt och till toppen är välkommen hälsar Fredrik.

Mer än fotboll
”Fuengirola United C.D heter ju faktiskt Company också. Med det vill jag betona min önskan om att Fuengirola United är just ’united’ – och det gäller alla. Vi står för gemenskap och planen är att hitta på en massa aktiviteter även utanför plan. När vi t ex åker till Ronda för match kan vi hyra en större buss så att fler än bara laget kan följa med. Och är det någon då som inte vill se fotboll kan man spendera tiden med att upptäcka staden. Vi kan också hyra grillbåt på stranden. Gå ut och äta. Testa de äventyr som finns på kusten m.m. Jag arbetar också på att få olika avtal med olika ställen för rabatterade priser för Fuengirola Uniteds medlemmar”, berättar Fredrik, innan det är dags för honom att ge sig ut på planen för lite strategisnack med lagkamraterna.

Vill du komma i kontakt med Fuengirola United C.D Company? Kontakta Fredrik Pettersson på Facebook, sök: Fuengirola United C.D Company

Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.