Dagen när Málaga CF otroligt nog besegrade FC Barcelona på Estadio La Rosaleda

Dagen när Málaga CF otroligt nog besegrade FC Barcelona på Estadio La Rosaleda

Trevligt återseende

Inte en enda plats var ledig, varken i Casa Danesa eller på Estadio La Rosaleda, när Danmarks bästa fotbollsspelare genom tiderna, den nu 63-åriga Allan Simonsen (som är den enda skandinaviska fotbollsspelaren har korats som Europas bästa fotbollsspelare) besökte Costa del Sol. Inbjudan hade han fått av La Peña Dinamarca, den danska supporterklubben till Málaga CF och stor evenemangsarrangör, med Nykredit som sponsor till arrangemanget.
 
300 fotbollsfantaster representerade de nordiska länderna och fyllde hela Casa Danesa, både inne och ute på pation, – det var rekord för restaurangen. Det serverades rikligt med köttbullar, öl, vin och vatten, alla hade trevligt, och Allan Simonsen berättade om Europakorningen som ägde rum 1977. Han var dåtidens Messi. Med samma blygsamhet.
 
Allan Simonsen bor nuförtiden i staden där han föddes, Vejle, men reser då och då till Barcelona, där han älskar att spendera några lugna dagar, för sig själv.
 
IMG 9892

Känslan infann sig

Nu på tröskeln till sin pension med styrelseposter inom det danska näringslivet berättade han under sitt besök hos Casa Danesa entusiastiskt om sina största upplevelser som fotbollsspelare, de värsta, om FC Barcelona då och nu, El Clásico mellan Real Madrid och FC Barcelona – och de politiska undertonerna vid denna, världens största fotbollsmatch, om Messis framtid i Barcelona och om kvällens match på Estadio La Rosaleda mellan Málaga CF och FC Barcelona.
 
Allan Simonsen berättade också att hans tankar inför Málagas chanser i matchen under kvällen var låga, men så tillade han också att så länge som bollen är rund så kan vad som helst hända.
Och det gjorde det!
Málaga vann, helt sensationellt, med 2-0 inför 30 000 ivriga åskådare. Det var faktiskt första gången som stadion var utsåld denna säsong.
”Barcelonaförsvaret sviktade”, konstaterade Allan Simonsen senare lite besviket, men tillade: ”Men det var stort av Málaga!”

Fantastiska Kameni vs. storlaget Barcelona

Málaga CF:s målvakt, den 33-åriga Kameni från Kamerun, spelar sin sjätte säsong för Málaga CF. Och han är alltid i sitt esse, speciellt när motståndarlaget heter FC Barcelona. Han har alltså hållit målet rent under båda matcherna mot det katalanska storlaget under denna säsong.
 
Den första matchen, som spelades på Camp Nou i november 2016, var nervkittlande och slutade 0-0, och den andra var den som slutade 2-0 till Málaga CF, och som spelades på Estadio La Rosaleda. Med detta blir han säsongens enda målvakt i La Liga som inte släppt in ett enda mål mot FC Barcelona.
 
Den afrikanska akrobaten till målvakt är helt enkelt rent ut sagt fantastisk under sina bästa dagar – och sådana dagar är det sannerligen många av.
Kameni var även ankare i två eminenta Málagaprestationer mot FC Barcelona under säsongen 2014-2015. Först 0-0 hemma i Málaga och så, lika fantastiskt som nu, en 1-0 vinst i Barcelona.
Målgöraren Juanmi från Coín, som nu sparkar boll i Baskien för Real Sociedad.
Kameni har tidigare spelat för de franska klubbarna Le Havre och Saint-Etienne, samt i spanska Espanyol.
Utav 34 matcher sedan 1999 mot FC Barcelona har Málaga CF bara slutat som segrare i fyra.
7 november 1999: FC Barcelona – Málaga CF 0-1.
3 december 2003: Málaga CF – FC Barcelona 5-1.
21 februari 2015: FC Barcelona – Málaga CF 0 – 1.
8 april 2017: Málaga CF – FC Barcelona 2-0.
 
kmaeni

Fakta bakom sensationen

Málaga CF – FC Barcelona:
2-0 (1-0)
Målgörare:
1-0 Santos (31 minuten)
2-0 Jony (90. min.)
Utvisningar:
Neymar (65. min. – efter två varningar)
Varningar:
Málaga CF: Ricca, Juan Carlos och Recio.
FC Barcelona: Neymar, Alba, Marscherano och Umtiti.
Och ja, Barcalona-laget hade också med sig Messi och Suarez!

Barcelona har 143 000 socios, Málaga 23 000

Det är stor skillnad mellan Málaga CF och FC Barcelona, vilken vinkel man än väljer att se det från. På lönefronten är de oöverskådliga, men mer konkreta och handfasta, när antalet socios (registrerade medlemmar) jämförs:
FC Barcelona har inte färre än 143 459 och Málaga CF bara 23 000.
Det är också stor skillnad mellan de två klubbarnas arenor:
Camp Nou (som förövrigt betyder ”ny fotbollsplan” på katalanska) i Barcelona rymmer 99 350 åskådare.
La Rosaleda (som betyder ”rosenträdgården”) i Málaga rymmer 30 000 åskådare.
På anhängarsidan är FC Barcelona dock ”bara” noterad som nummer 5 i Europa.
Detta visar medlemsstatistiken:
284 041: Bayern München, Tyskland.
156 916: Benfica, Portugal.
144 761: Schalcke 04, Tyskland.
144 761: Dortmund, Tyskland.
143 459: FC Barcelona, Spanien.
129 000: Sporting, Portugal.
120 000: Oporto, Portugal.
100 000: Atlético Madrid, Spanien.
91 671: Real Madrid, Spanien.
86 964: Köln, Tyskland.
I övrigt är förhållandet mellan de två stora Madridklubbarna anmärkningsvärt.

La Peña gör det igen: 6 bussar till La Rosaleda – nu mot Real Madrid

La Peña de Dinamarca, den danska supporterklubben till Málaga CF upplever denna säsong den största framgången någonsin under klubbens åttaåriga historia. Trots något sviktande resultat för Málaga CF i La Liga – med Barca-matchen som det muntraste undantaget – räknar klubbens räknemaskiner till knappt 3 000 människor på La Rosaleda.
Totalt 400 till FC Barcelona och nu igen samma antal när kungaklubben Real Madrid kommer på besök till säsongens sista match i slutet av maj. Och på nytt 300 kuvert till inför-arrangemanget i restaurangen Casa Danesa, där huvudfiguren blir danska före detta Málaga CF-spelaren Kris Stadsgaard. Kris Stadsgaard spelade i Málaga CF i två säsongen och gjorde mål mot Real Madrid på La Rosaleda.

Tribunplatser finns hos La Peña de Dinamarca La Peña

Fotbollsintresserade, såväl på Costa del Sol som i andra länder, är välkomna att kontakta La Peña de Dinamarca för biljetter till La Liga-matcherna på Estadio La Rosaleda, i Málaga. Klubben har fina tribunplatser på den ena långsidan, i skydd för eventuellt regn.
Innan match intas en lättare måltid och upplägg i restaurangen Casa Danesa, varefter det är buss tur-och-retur till stadion från Fuengirola.
Kommande matcher på Estadio La Rosaleda:
La Liga:
Den 1 maj kl. 21.00:
Málaga CF – Sevilla
Den 7 maj kl. 20.45
Málaga CF – Celta Vigo
Den 20/21 maj:
Málaga CF – Real Madrid
(Kick off för denna match fastställs en vecka innan matchdatum)
 
Se ställningen i La Liga på:
www.malaga-support.dk
 
Kontaktpersoner:
Sekreterare: Louise Kathrine Pedersen 661 959 681
kontakt@malaga-support.dk
Ordförande: Morten Møller
617 700 424
info@malaga-support.dk
La Peña de Dinamarca är den enda officiella danska supporterklubben för Málaga CF upptagen i Federación de Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den har fler än 250 medlemmar och stöttar cancerhospicet Cudeca i Benalmádena samt barnsjukhuset i Málaga. Klubben är öppen för nya medlemmar.
www.malaga-support.dk
Av Morten Møller

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.