Skrev under med bruten arm

Den hårda kämpen Recio (hittad av Pellegrini och sparkad av Schuster) hoppas på att bli spelklar så han kan vara med och kämpa för att Málaga CF ska överleva i La Liga!

”Aj, akta min arm!”
Det ska mycket till för att kämpen Recio, med rekord i antal varningar förra säsongen, klagar. Men nu är han ömklig samt rädd för att inte bli redo inför en ovanligt intensiv april månad, under vilken Málaga CF:s existens i La Liga hotas. Stora klubbar som Atlético Madrid, FC Barcelona, Valencia och Sevilla gästar Estadio La Rosaleda, medan laget själv ska besöka bottenklubbarna Sporting Gijón, Deportivo La Coruña och Granada.
 
Ett mycket hårt program!
 
Málaga CF, som drabbats hårt av många skadade spelare, har sedan nyår åkt ned i La Liga-tabellen.

Två långa pauser denna säsong

Den 25-åriga Jose Luis Garcia del Pozo, som Recio egentligen heter, har sin fru (ägaren till den berömda glassbutiken Lauri) som chaufför när vi träffar honom. Hans högra arm ligger i en mitella efter operationen, som han tvingades genomgå efter ett olyckligt fall på Estadio El Sadar i Pamplona, där han bröt armen under 1-1 matchen mot bottenlaget Osasuna den 28 januari. Och i höstas satt han också på bänken i flera månader på grund av en benskada.
 
När Recio, född i Málaga och fotbolllärd i Málaga CF:s akademi, förlängde sitt kontrakt med klubben från 2018 till 2012 med armen i mitella sa klubbägaren shejk Al-Thani: ”Ja, det är ju ganska ovanligt att man skriver kontrakt med en spelare som inte är spelklar, men vi uppskattar att vi kan få glädje av Recio under många säsonger framöver.”

Första kontraktet innan körkort

Recios agent har berättat att flera klubbar visade intresse för honom innan han upptäcktes av Málaga CF.
”Men Málaga har alltid varit min första prioritet. Jag är född i staden och jag har min familj här”, säger Recio, som är tacksam för att klubbens största tränarnamn genom tiderna, Manuel Pellegrini från Chile, en dag dök upp till en match och såg Recios talang.
Hans första kontrakt med Málaga CF skrev således under redan innan han hade fått körkort. Senare blev Bernd Schuster cheftränare i Málaga, och han fick ingen användning för Recio, varför klubben hyrde ut honom en säsong till den andalusiska konkurrenten Granada.
 
Den stenhårda kämpen är noterad för sju U-landskamper för Spanien. Dessvärre uppgår hans handelsvärde inte till mer än 3,5 miljoner euro, på grund av de långa skadeuppehållen som han haft.
Men han är inte helt oaktuell. Recio vill stanna i Málaga!

Därför Recio

Smeknamnet har han fått efter sin farbror, Recio, som spelade som mittfältare i Málagas bästa lag på 1980-talet. Precis som Jose Luis Garcia del Pozo ”Recio” nu gör.
Han är född i El Palo, Málaga, och fick sitt första professionella kontrakt med Málaga CF 2001.

Avskedanden vardagsmat för Málagas nya tränare

Onsdagen den 8 mars bytte Málaga CF cheftränare för fjärde gången på nio månare. Den före detta Real Madrid-spelaren och landslagsspelaren Michel, 54 år, tog över efter Romero. Den tidigare landslagsspelaren för Uruguay och La Liga-spelaren för Málaga fick sparken när hans lag bara lyckades med fem poäng under tio matcher.
Michels kontakt med Málaga CF har även skrivits på för nästa säsong. Om han blir kvar så länge…
För Jose Miguel Gonzales del Campo, som han egentligen heter, har inte fullföljt de tränarjobb som han haft.
Läs bara:
Lämnade Rayo Vallecano 2006 för att ta över ledarroll i Real Madrid idrottsstad samt för att vara cheftränare för klubbens andralag, Casatilla. Michel avskedades när laget åkte ned i 3:e division.
Sedan bar det av till en annan Madridklubb, Getage. Avskedad efter två säsonger efter att Getafe slutade bara en plats från att åka ned från La Liga.
2012 blev det Sevilla. Michel lyckades hålla sig kvar i den ambitiösa klubben fram till den 14 januari 2013. Men sedan fick han sparken efter 0-2 i Valencia och en 12:e plats i La Liga.
Och så blev det Olympiakos i Grekland, med fina resultat: 2 x grekisk mästare och grekisk pokalvinnare med deltagande för Olympiakos i Europa League. Men så fick han sparken den 6 januari 2015 då laget ”bara” låg tvåa i Grekland efter PAOK från Aten.
Därefter hyrdes han in den 19 augusti till den franska storklubben Olympique Marseille, efter den kontroversiella argentinaren Marcello Bielsa, tidigare Atlético Madrid. Dock fick han sparken även här, närmare bestämt den 19 april 2016, då Marseilles låg på en trist placering som nummer 15 i den franska ligan.
Och nu har han alltså hamnat i Málaga CF, i en het stol, under shejk Al-Thanis oberäkneliga ledning, och frågan är hur länge Michel klarar av att hålla den rollen?

Om Michel

Född i Madrid den 23 mars 1963.
Som aktiv mittfältare för följande klubbar:
1981 – 1984: Real Madrid B (108 – 25)
1982 – 1996: Real Madrid (404 – 97)
1996 – 1997: Celay i Mexico (34-9).
U-landskamp för Spanien (32 – 12)
A-landskamp för Spanien (66 – 21)
Tränarkarriär:
2005 – 2006: Rayo Vallecano
2006 – 2007: Real Madrid B
2009 – 2011: Getafe
2012 – 2013: Sevilla
2013 – 2015: Olympiakos, Grekland
2015 – 2016: Marseille
2016 – 2018: Málaga CF.
Andra arbeten:
Kommentator för RTVE samt skribent för sporttidningen Marca.

Nu sju skandinaviska toppspelare i La Liga

Fotbollens senaste transferfönster förde med sig ännu en skandinav till en spansk La Liga-klubb: danska Andrew Hjulsager, mittfältare från Brøndby, som Celta Vigo köpte för endast 1 miljon euro.
I och med detta spelar sju skandinaver i La Liga:
Real Madrid:
Martin Ødegaard, Norge.
Sevilla:
Krohn-Delhi, Danmark (skadad)
Betis:
Riza Durmisi, Danmark.
Celta Vigo:
Daniel Wass, Danmark.
Pioe Sisto, Danmark.
Andrew Hjulsager, Danmark
John Guidetti, Sverige.

Juande Ramos till Lissabon

Den 62-åriga Juande Ramos, som den 23 december 2016 kastade in handduken som cheftränare i Málaga CF, reser i sommar till den portugisiska huvudstaden Lissabon. Där ska han med start från den 1 juli, och två säsongen framåt, stå i spetsen för Sporting, som för tillfället ligger på tredje plats, efter Benfica och FC Porto, i den bästa Portugisiska ligan.
Ramos är en berest herre som tidigare arbetat i både England, Ryssland och i Ukraina, samt i en mängs spanska klubbar.

Tribunplatser finns hos La Peña de Dinamarca La Peña

Fotbollsintresserade, såväl på Costa del Sol som i andra länder, är välkomna att kontakta La Peña de Dinamarca för biljetter till La Liga-matcherna på Estadio La Rosaleda, i Málaga. Klubben har fina tribunplatser på den ena långsidan, i skydd för eventuellt regn.
Innan match intas en lättare måltid och upplägg i restaurangen Casa Danesa, varefter det är buss tur-och-retur till stadion från Fuengirola.
Kommande matcher på Estadio La Rosaleda:
La Liga:
Den 1 april kl. 20.45:
Málaga CF – Atlético Madrid
Den 8/9 april
Málaga CF – FC Barcelona
Den 22/23 april
Málaga CF – Valencia
Den 29/30 april
Málaga CF – Sevilla
 
Kontaktpersoner:
Sekreterare: Louise Kathrine Pedersen 661 959 681
kontakt@malaga-support.dk
Ordförande: Morten Møller
617 700 424
info@malaga-support.dk
 
La Peña de Dinamarca är den enda officiella danska supporterklubben för Málaga CF upptagen i Federación de Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den har fler än 250 medlemmar och stöttar cancerhospicet Cudeca i Benalmádena samt barnsjukhuset i Málaga. Klubben är öppen för nya medlemmar.
www.malaga-support.dk
 
Av Morten Møller

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.