Robert Wells i stor intervju

Robert Wells i stor intervju:

“Vi känner oss som hemma på Costa del Sol nu och kommer att ge en fullspäckad kväll på scenen i Mijas den 14 oktober. Allt kan hända.”

Robert Wells planerar en fantastisk konsert med mängder av överraskningar när han i mitten av månaden presenterar sin föreställning ”Rhapsody in Rock – Spanish Edition” i fina Teatro Las Lagunas i Mijas.
”Vi kommer att spela det bästa från Phapsody in Rock – men med en spansk touch samt även några godsaker från vår nya platta”, berättar den populära artisten när han talar med En Sueco.
 
Robert Wells återvänder till Costa del Sol för ytterligare en konsert men denna gång får han bättre sällskap än någonsin tidigare. Tillsammans med Roine Johansson på trummor, Lars Risberg på bas och de tre sångerskorna The Vocalettes är publiken garanterad den hittills bästa konserten på Costa del Sol.
”Vi ser verkligen fram emot konserten och har förberett oss väl – men utan att vara perfektionister, det ska ju även finnas utrymme till att vara impulsiv under vägen. En bra konsert handlar också om känsla”, säger Robert Wells, som kan stoltsera med 30 år som artist.

Nära konkurs

Robert Wells är lika med Rhapsody in Rock. Och så är han lika med succé. Men så har det inte alltid varit. Den svenska kompositören kan komma ihåg hur det gick vid premiären av hans senare så framgångsrika föreställning i Sundsvall 1989.
 
”Vi stod redo med en stor och duktig symfoniorkester på 67 man, men ingen visste riktigt vad Rhapsody in Rock var och vad vi skulle spela. Så det kom bara 80 (!) betalande gäster. Aldrig har jag varit så nära på konkurs, men som tur var klarade jag det”, berättar Robert Wells. Men han kommer även ihåg en annan konsert, som var fantastisk, och som gav honom mod att fortsätta med sina nytänkande idéer. Och att fortsätta gjorde han rätt i för hans föreställning Rhapsody in Rock har i dag setts av över två miljoner människor och fyller de största konsertarenorna världen över i länder som bland annat i Kina, Ryssland, Sverige och till och med självaste Royal Albert Hall i London. Robert Wells popularitet i Kina är så stor att när det vankades OS i Peking 2008 kontaktade arrangörerna honom när det kom till att komponera den officiella OS-musiken. Resultatet blev ”A Song For You” som han vackert framförde tillsammans med Céline Dion inför miljontals tv-tittare under öppningsceremonin. Detta visar vilken hög nivå Robert Wells befinner sig på. Men han är samtidigt känd för att stå med båda fötterna på jorden och att alltid befinna sig på samma nivå som sin publik. Dessutom är han evigt tacksam Lill-Babs då det var hon som gav honom chansen som kapellmästare i hennes band.
”Hade det inte varit för Lill-Babs hade jag kanske inte ens blivit musiker”, säger Robert Wells. Men nu har det gått drygt 30 år sedan dess och det har hänt mycket under tiden.

En familj med musik och dans

När Robert Wells gästar Costa del Sol så blir det tillsammans med de tre sångerskorna ”The Vocalettes” samt hans fru, Maria Wells.
”Maria har ofta varit med lite i bakgrunden men det kommer att bli ändring på det nu, för hon sjunger oerhört bra och har utstrålning”, berättar Robert Wells, som har skrivit musiken till hennes nya skiva medan Camilla Läckberg har skrivit texterna. Stilen påminner om Natalie Cole och kan gott och väl bli Maria Wells genombrott som soloartist.
 
Men även i övrigt är det musik och dans som präglar familjen Wells.
”Min äldsta son, som nu hunnit fylla 20 år, fascinerades redan som 6-åring av dansarna i mina föreställningar. Så han har gett sig in på det spåret och har också blivit riktigt duktig och dansar i dag professionellt. Och jag kan lova att det är någonting som han inte har efter sin far”, skrattar Robert Wells, vars yngsta son, på 18 år, också har både talang och lust till att gå musikens väg.
”För hans del är det gitarr och trummor. Hade det i stället varit piano som intresserat honom hade det inte gjort mig någonting. Jag som förälder anser att man ska stötta sina barn i deras drömmar och inte sätta hinder i vägen för dem, även om de inte väljer den väg som man önskar som förälder”, menar Robert Wells, som dock hoppas att hans barn ska lära av hans misstag. För fel har han gjort, bland annat det att han pressat sig för hårt under vissa perioder.

Tappade takten – men kom tillbaka

Visserligen har det nu gått några år men Robert Wells glömmer aldrig hur han efter en konsert på Ullevi år 2002 fick en adrenalinchock som kunde ha fått allvarliga konsekvenser.
”Jag hade ett fullspäckat program med långa fyra-timmars-konserter varje kväll. En del nätter sov jag bara 40 minuter och det hela ledde till att både min kropp och mitt sinne förlorade balansen. Min puls var alltför hög och jag tvingades äta mediciner i fyra veckor för att hjärtat skulle börja slå långsammare”, berättar Robert Wells, som alltid har haft ett späckat turnéprogram men som lärt sig att ta det lugnare.
”Jag trodde att jag levde hälsosamt för jag har alltid hållit mig långt borta från både tobak, alkohol och andra sorters droger. Privat har jag aldrig umgåtts speciellt mycket med musiker just för att jag inte brytt mig om deras livsstil. I min värld är det ett stort svaghetstecken om en artist behöver någonting, som en sup eller någonting annat innan denne ska ut på scen”, säger Robert Wells. Men även om han känt sig nyttig och hållit sig borta från branschens många frestelser sviktade hälsan. Lösningen blev ett par löparskor.
”Det har blivit det bästa sättet för mig att koppla av på. När jag är ute och springer blir jag av med all sorts stress, oro och bekymmer. Och så får man ny energi, högre självkänsla och ett starkare hjärta”, berättar Robert Wells, som har blivit så inbiten i sin nya sport att han förra året till och med tränade inför och tillslut sprang New York Marathon.
”Självklart var det tufft men det var en fantastisk upplevelse. Dock har jag alltid sagt – ’hemma bäst’. Så nästa sommar satsar jag på att springa Stockholms Marathon.”
 
Om det är de långa löprundorna, hans starka hjärta eller kreativa själ som har sjösatt de många nya projekten får vara osagt. Men faktum är att resten av året blir rätt så aktivt för den svenska världspianisten. Han har just släppt en ny skiva, han ska på ny turné i Kina och så är han också med i ett projekt som ska starta ett nytt tv-program med 100 procent musik.
”Det låter som mycket men jag tycker att jag har hittat en bra balans. Saken är den att vi inte tycker om att sitta hemma en lördagskväll. Vi vill ut och spela”, avslutar en mycket glad Robert Wells.
 
Robert Wells nya skiva, som förövrigt har spelats in i Elvis Presleys gamla studio ”Memphis Sun Studio”, har blivit mycket väl emottagen. Kritikerna är överens om att ingen annan lyckas komponera och kombinera klassisk musik med rock, jazz och boogie woogie såsom Robert Wells.
Och nu har du själv chansen att avgöra: lördagen den 14 oktober spelar han live i Teatro Las Lagunas i Mijas.

Kustens finaste teater

Teatro Las Lagunas kallas även ”Den Nya Teatern i Mijas” och ligger bakom Carrefour på gränsen till Fuengirola. Utifrån sett är teatern modern och minimalistisk men på insidan är den klassisk med röda säten och balkonger. Teatern har plats för 559 personer i publiken och inför konserten med Robert Wells kommer lokalen att utrustas med bästa ljud och ljus.

Biljettförsäljning och priser

Biljetter till konserten med Robert Wells den 14 oktober i Teatro Las Lagunas, Mijas, kostar: 30 euro (balkong sidan), 40 euro (balkong) och 50 euro (parkett) och kan köpas hos:
Fuengirola: Unioptica – Casa Concept
Mijas: Loft & Roomers
Marbella: Loft & Roomers
Nueva Andalucía: Scandi Supermarket
Nerja: La Sueca
Manilva: Bruno’s Car Rental
Biljetter kan även bokas via e-mail till: henrik@eventhuset.es
 
Robert Wells 600x300px
Av Henrik Andersen, henrik@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.