Spanska parfymer du borde känna till

Spanska parfymer du borde känna till

Italienarna och fransoserna må vara bra mycket mer berömda för sina parfymer, men det finns faktiskt klassiska spanska parfymer som mycket väl kan konkurrera med grannländernas.

Spannien är ett spännande land på så många sätt. Här finns otroligt mycket kultur att hämta inom alla möjliga områden, men ändå hålls landet mest i periferin. Detsamma gäller parfymindustrin, där grannländerna Italien och Frankrike har fått ett mycket större genomslag, trots att det finns ett gäng spanska parfymer som kan konkurrera med dem.

Alvarez Gomez

Detta klassiska parfymmärke sträcker sig tillbaka till 1800-talet. Närmare bestämt 1889, då tre kusiner började blanda fram sina recept i sin butik i Madrid. Mästerstycket blev Agua de Colonia Concentrada, som under åren har den blivit klassad som en av de främsta eau-de-cologne parfymerna genom tiderna och är idag en av alla de exklusiva parfymer på nätet. Tillsammans med klassiker som Channel no 5, Opium och Joy.

Loewe

Denna spanska parfymklassiker dateras ända tillbaka till 1840-talets Madrid. Trots sin ålder lyckas de hela tiden hålla sig moderna och tidlösa. Deras klassiker Loewe Aura är fortfarande en favorit hos många och under åren har de producerat flera odödliga dofter.

Ramón Monegal

Till skillnad från de tidigare parfymhusen i denna artikel, är Ramón Monegal från Barcelona. Parfymmärket bildades mitt under första världskriget år 1916 och har sedan dess blivit en av de viktigaste parfymhusen i Spanien. Efter fyra generationer av parfymmakande åt andra företag kan de nu lansera dofter under sitt egna namn, helt utan kompromisser.

Santa Eulalia

Ett annat dofthus med stark historisk förankring är Sana Eulalia. Daterat till 1843 grundades märket ungefär samtidigt som Loewe. Men till skillnad från Loewe höll Santa Eulalia till i Barcelona. Flaskorna är kända för sin läckra minimalistiska design och dofterna är tidlösa och underbara.

Dessa är givetvis inte alla parfymmärken som har sitt ursprung från Spanien, men de är några av de mest klassiska.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.