Veras Veranda: Oreo-glasskaka på chokladkaksbotten

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Jippi! Nu ska ni få ett recept på en efterrätt som verkligen passar alla. Detta är en hit bland både barn och vuxna, helt enkelt för att denna glasskaka är så god.
 
Eventuellt kan den serveras med färska jordgubbar, men den är också fin som den är.

 
Ibland är det också skönt att man kan göra efterrätten ett par dagar i förväg, så att man kan koncentrera sig på maten och gästerna på själva bjudningsdagen.
 
Skulle det mot förväntan bli någonting över går det utmärkt att frysa resterna.
 

Oreo-glasskaka på chokladkaksbotten

Ingredienser:
Chokladkaksbotten:
100 g vetemjöl
125 g socker
1/4 dl solrosolja
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 ägg
1,25 dl mjölk
25 g kakao
1 nypa salt
 
Glass:
75 g florsocker
2 tsk vaniljpulver
3 äggulor
4 dl vispgrädde
1 paket Oreo
 
Gör så här:
 
Botten:
Värm ungen till 175 grader varmluft. Rör ihop alla torra ingredienser i en skål. Blanda sedan ihop de våta ingredienserna med de torra och vispa alltsammans tills smeten är helt jämn. Häll smeten i en smord springform (21 cm). Grädda längst ned i ugnen i ca 10-12 min. Testa om den är färdig genom att sticka en teststicka eller tandpetare i mitten av kakan, kommer den upp utan smet på är kakan färdiggräddad. Ställ den då åt sidan och låt den svalna helt.
 
Glass:
Vispa äggulorna med vaniljsocker och florsocker tills det blir alldeles vitt och fluffigt. Ta en annan skål och vispa grädden. Smula Oreos. Vänd ned den vispade grädden i äggblandningen. Ta nu hälften av de smulade Oreos och vänd ned det i glassblandningen och se till att det blir ordentligt blandat, tills du har en jämn smet. Häll glassmeten ovanpå din chokladkaksbotten varefter du strör resten av de smulade Oreos på toppen. Ställ in i frysen i minst 8 timmar. Ta ut iskakan ur frysen ca 20-30 minuter före servering.
 
Av Veras Veranda – Natalina Atlanta Bramsted – www.verasveranda.com

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco