Cannelloni av aubergine med stuvad spenat, pesto och tomatmarmelad

Cannelloni av aubergine med stuvad spenat, pesto och tomatmarmelad

Dela

Ingredienser:

2-3 auberginer
500 g spenat
3-4 klyftor vitlök
100 g russin
150 g pinjenötter
1 kopp grädde
Lite cognac
Salt
Peppar
½ glas olivolja
100 g parmesanost
1 kg tomater
1 rågad tsk socker
Ett par knippen färsk basilika

Tillagning:

Pesto

Blanda väl samman 1 klyfta vitlök, 100 g pinjenötter, en liten bit parmesanost och basilikan i en matberedare eller stöt det i en stor mortel. Tillsätt olivolja tills blandningen har fått den rätta konsistensen.

Tomatmarmelad

Lägg ned tomaterna i kokande vatten, kyl dem sedan i iskallt vatten och skala dem. Ta bort kärnorna och skär tomaterna i båtar. Stek att par klyftor vitlök i en panna tillsammans med lite olja. Tillsätt tomaterna, salt, peppar och lite socker. Låt det småputtra på låg värme i ca en timme tills vätskan har reducerats och tomaterna fått en marmeladaktig konsistens.

Cannelloni

Skär auberginerna i tunna skivor. Bryn skivorna i olivolja i en varm panna. Ställ därefter auberginerna åt sidan.

Förväll spenaten i rikligt med vatten i 5-6 minuter och kyl den sedan i iskallt vatten och häll av vattnet. Hacka spenaten fint.

Bryn pinjenötter (50 g) och russin (100 g) i en panna med 2-3 tsk olivolja. Tillsätt spenaten, salt och peppar, flambera med cognac och häll över grädden.

Rör ihop och låt steka ytterligare 2-3 minuter. Nu är fyllningen till cannellonin klar.

Lägg ut de redan tillagade aubergineskivorna omlott som man gör med färsk pasta. Ta en skedfull spenat och klicka ut i ena kanten av auberginen och rulla ihop så att det får samma form som en cannelloni. Strö lite riven parmesanost över och grädda i ugnen på 200 °C tills de får en fin färg.

Servering:

Lägg en klick av tomatmarmeladen på tallrikarna, därefter två cannellonis per person och häll lite pesto på toppen.

Smaklig måltid!

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.