D-A-D landar på Costa del Sol

D-A-D landar på Costa del Sol

De har rest jorden runt – flera gånger, men de har aldrig spelat på Costa del Sol tidigare. Det ska de göra nu! Lördagen den 20 maj gästar bandet D-A-D Marbella Arena. ”Det blir en vältuned rockshow inom bra ramar med plats för frihet”, lovar frontsångaren Jesper Binzer.

Han har levt ett riktigt rock’n’roll liv med massor av turnéer, sprit, kvinnor, rök och sådant som är värre. Det är dock en mycket vänlig, lugn och balanserad D-A-D sångare som hälsar välkommen till sitt hem på Amager i Danmark.

Jesper Binzer: ”Skivbolaget Mega gav oss en chans 1985. Ingen av oss hade några egentliga förväntningar, men vi gav allt vi hade. När jag kom ut från studio och hörde oss i kontrollrummet tänkte jag för första gången att: ”Okej, vi kanske har något trots allt”

Familjefar på Amager

”Det är här som jag har min bas. Även när jag var ung, framgångsrik och redo att ta mig an hela världen, visste jag att jag hade behov av ett näste – en plats där jag kunde känna mig trygg och hemma”, förklarar en ärlig Jesper Binzer. Han erkänner att han hade svårt att förena sin image som rockmusiker med ett hus och trädgård på Amager. ”Jag tyckte att det var småborgerligt, men min fru vek sig inte. Hon var övertygad om att det skulle vara bra för familjen – och för mig. Och hon hade rätt”, erkänner D-A-D:s grundare, som hittade både ett lugn i sig själv samt ett lugn till att skriva låtar, som han aldrig tidigare haft. Och han skriver flitigt. Visst kan det vara svårt att överträffa de stora hitsen som ”Sleeping My Day Away” och ”Home Alone 4”, som slog igenom över hela världen i slutet av 1980-talet, men D-A-D släpper fortfarande regelbundet nya album. Totalt har det blivit tolv album, varav det senaste släpptes 2019, och fans över hela världen följer med i alla nyheter kring bandet – till och med i Australien. ”Förra året var vi där och spelade fyra konserter på mindre arenor. Vi hade inte varit där på 30 år men trots det sjöng folk med när vi spelade våra senaste låtar. Det var verkligen imponerande”, berättar en mycket tacksam Jesper Binzer.

”Jag vill gärna vara både rockstjärna och en bra pappa. Det är en balansgång som jag aldrig varit världsmästare på.”

Musiken och koreografin får alltid fria tyglar när D-A-D går upp på scen.

Förlorar sig själv på scenen

Tacksam och outtröttlig är de rätta orden för att beskriva D-A-D:s sångare. För 2023 har det redan bokats 30 konserter fördelade i flera olika världsdelar. ”Vi kommer ut i världen och det är jag tacksam för. Vi klarar till och med av att turnera nästa vartenda år utan att slita ut oss själva. Det är jag också tacksam för, för jag älskar det jag gör”, berättar Jesper Binzer. I en annars hård bransch har hans band lyckats hålla ihop i snart 40 år: ”Vi är ärliga och lyssnar på varandra. Vi är här för att vi vill. Visst, vi har inte varit guds bästa barn men någonstans är vi väluppfostrade med en stor respekt för varandra. Det är därför som vi har lyckats hålla ihop så länge.”

På scenen å andra sidan är det något helt annat. Varje konsert har sitt utseende och sina kostymer: ”När jag går upp på scen handlar det om att komma till den plats där jag förlorar mig själv. Det går från hjärtat ut genom kroppen.” Det är så som vi kommer att se Jesper Binzer när han och D-A-D spelar på Marbella Arena i maj.

Jesper Binzer med sin familj på en biopremiär förra året.

Lite historia

”Vi är väluppfostrade, visar respekt och tar hand om varandra. Annars hade vi aldrig klarat av att hålla ihop i 40 år.”

Jesper Binzer är född och uppvuxen i Köpenhamn, där han 1982 grundad D-A-D tillsammans med bandets bassist, Stig Pedersen, och trummisen, Peter Lundholm Jensen. Två år senare gick hans bror, Jacob Binzer, med i bandet som gitarrist. Själva ser D-A-D datumet 3 mars 1984 som bandets födelsedag. Det var den dagen som bandet spelade sin första konsert med både bröderna Binzer. 1999 lämnade Peter Lundholm Jensen bandet och ny trummis blev Laust Sonne. Det är den enda förändringen som skett inom D-A-D, som firar 40-årsjubileum nästa år.

Vad står D-A-D för?

Från början hette bandet Disneyland After Dark, men 1987 tvingades gruppen byta namn för att undvika en konflikt med Disney. Först ändrades namnet till D.A.D, för att senare bli D:A:D, för att tillslut bli dagens D-A-D.

Köp biljetter
Biljetter till D-A-D konserten på Marbella Arena lördagen den 20 maj kostar från 425 DKK
och kan köpas på: ticketmaster.dk
VIP-bord bokas direkt hos arrangören Steen Broford på tel. +34 647 833 740
Mer information kring konserten finns på: costa-dad.dk

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.