Den dynamiska föreningen

Det är massa människor och full akivitet i AHN:s lokal ”Casitan” i Las Rampas i centrala Fuengirola. Föreningens program är fullt, och det märks att AHN har passerat 2 000 medlemmar. För att nå hit har klubben inte varit rädd för att hitta nya vägar.


Vägen fram 

För flera år sedan insåg styrelsen att det inte var nog med att driva föreningen enbart baserat på socialt umgänge, det behövde också vara ekonomiskt attraktivt. Därför tillsatte AHN en kommitté som skulle arbeta fram attraktiva rabatter och andra fördelar till medlemmarna. Detta kom att visa sig vara en bra idé, för flera företag såg också idén med att erbjuda fördelaktiga rabatter och andra erbjudanden till medlemmarna. Speciellt golfbanorna. 

”Vi har i dag så bra rabatter på nästan alla kustens golfbanor att man nästan bara behöver spela en enda golfrunda för att tjäna in medlemskapet”, säger Eckhardt Metzner, styrelseordförande och ansvarig gör AHN golf. Han är stolt över att föreningen i dag kan erbjuda green fees, hela året runt, på Alhaurín Golf för 45 euro inkl. buggy, mat och dryck. På Mijas Golf och Río Real betalar AHN:s medlemmar bara 50 euro för en golfrunda, medan ordinariepris normalt ligger på 88 och 104 euro. 

”Det är ett språk som alla förstår, och det är ingen hemlighet att golfen gett oss många medlemmar”, berättar Eckhardt Metzner, som inte glömmer bort att poängtera att AHN är mycket mer än golf. AHN är också resor, utflykter, fysisk aktivitet, god mat och massa trevliga stunder och social samvaro.

Det är faktiskt så att medlemmarna strömma till hos AHN – och sponsorerna följer efter. Därför har föreningen i dag en så stark ekonomi att föreningslokalerna är avbetalade och den ekonomiska grundpelaren för framtiden har skapats.

Sociala – hela vägen runt

Tack vare den starka ekonomin kan AHN stötta de lokala organisationerna AFA och Fuensocial. De senaste åren har AHN donerat betydliga belopp till bägge, och de siktar på att fortsätta med det även i framtiden. AFA är Alzheimerföreningen i Fuengirola och Mijas, och Fuensocial är en förening och ett dagcenter, också i Fuengirola, för barn med fysiska och mentala funktionshinder.

”Vi är en liten del av Fuengirola, som alltid bemött oss väl. Därför vill vi ge någonting tillbaka”, berättar Michael Emdenborg från AHN och fortsätter: ”Bägge föreningarna arbetar med goda ändamål och vi kan direkt se hur vårt stöd hjälper. Det är därför vi stöttar dessa. Vi har nu fler sponsorer än någonsin tidigare och genererar ett fint årligt överskott på våra golfaktiviteter. Därför är det bara mer än rättvist att vi ger lite vidare. Det är faktiskt mycket glädjande att kunna glädja andra.”

Vill du vara med?

Du kan också glädja andra. AHN söker personer till alla delar och funktioner i föreningen. 

”Vi har mycket att göra och behöver aktiva medlemmar som hjälper till. Så om du har lust att bli en del av vår trevliga gemenskap är det bara att kontakta oss”, avslutar Michael Emdenborg.

Hos AHN är alla nordiska nationaliteter välkomna. Fortfarande är de flesta medlemmar i föreningen svenskar, men nästan hälften av medlemmarna är finländare, norrmän och danskar.

Det är inte länge sedan som AHN firade 50-årsjubileum, men trots det är föreningen ung och har massa energi. Du kan läsa mer om AHN på ahn-fuengirola.net – webbplatsen är på fyra språk.


Michael Emdenborg

”Det är ett spännande samarbete vi har fått med Santa Lucía Seguros. Det ger en olycksfallsförsäkring till alla medlemmar samt flera rabatter på andra försäkringar. Våra medlemmar får ofta 30-70 procents rabatt på konsultationer och behandlingar hos flera privatkliniker och -sjukhus.”

Eckhardt Metzner

”Det kostar 30 euro om året att vara medlem i AHN, men den kostnaden tjänas snabbt in igen. Alla medlemmar får nämligen tillgång till flera bra rabatter på 20 av kustens golfbanor samt på restauranger, kliniker och nu även på försäkringar.”

Monica Lodin-Karlsson

”Vi har haft ett sunt och naturligt skifte i styrelsen, för alla tidigare styrelsemedlemmar är fortfarande aktiva i klubben. Saken är den att vi har ett starkt team och en god sammanhållning.”

Ann-Christin Holmqvist

”Vi har så trevligt i AHN. Alla är välkomna. Våra rötter är svenska, men vi är en nordisk förening. Nästan hälften av alla våra medlemmar kommer från Finland, Danmark och Norge.”

Pia Mattsson

”Det har gått fort de senaste åren, när vi vuxit till 2 000 medlemmar. Vårt mål nu är att nå 3 000 medlemmar. Det skulle ge oss ännu fler rabatter och medlemsförmåner i framtiden.”

Stefan Dolvander

”Vi fokuserar uteslutande på att stärka det skandinaviska föreningslivet och sammanhållningen på Costa del Sol. AHN är ett bra komplement till de andra föreningarna – INTE ett alternativ.”

Rolf Grönberg

”Vi fortsätter att hålla alla våra aktiviteter i år, men med färre deltagare och med hänsyn till nödvändiga förhållningsregler i klubblokalerna, i caféet och i receptionen med hänsyn till covid-19.”

Av Henrik Andersen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.