Hur kan du hitta kopplingen mellan naturen och dig själv?

Hur kan du hitta kopplingen mellan naturen och dig själv?

Gapet mellan människor och naturen, som vår välfärd är beroende av, har aldrig varit större än i dagens samhälle. De flesta av oss har valt att leva ett hektiskt stadsliv som, när det kommer till saken varken är till nytta för oss själva eller vår omvärld. Därför uppstår stunder när vi har behov av att fly, reflektera, koppla av och leva igen. Att skapa möjlighet för detta är just den idé som inspirerat Finca La Donaira (Montecorto, Málaga) till att bjuda in till upplevelser i vilka man kan få en ny kontakt med moder jord.

Lättillgängligt men ändå vilt; stora grässlätter, ekskogar och klippformationer där rovfåglarna häckar, utgör det imponerande landskapet bakom fastigheten, där bröllopsfester firas, unika konserter presenteras eller områdets eko-maraton organiseras. Allt från jorden till bina har gjorts i ett harmoniskt samarbete mellan människor och natur. Det ekologiska gårdsbruket och lyxhotellet är fröet som spirar genom alla La Donairas projekt och arrangemang, och som ligger bakom sökandet att hitta ett bättre och hållbarare sätt att leva.

Den kanske renaste formen av konstnärligt uttryck är musiken. Den kan leda en bort från intellektets begränsningar och ger oss en inblick i det universella som omger oss. Musiken är en av de bästa uttrycksformerna för att utveckla och dela känslor, som i sin tur kan ge ett mycket uppskattat värde – frihet.

La Donaira har otaliga gånger presenterat musik av världsklass i en avslappnad atmosfär under bar himmel, antingen som utomhuskonserter eller under romantiska sommarkvällar, som när de håller Pause-festivalen. Vid sådana tillfällen öppnar La Fina upp sina portar för publik av alla slag, för att dela minnesvärda stunder.

Det lyxiga ekohotellet lockar en ständig ström besökare med behov av ett avbrott i en hektisk vardag. Det kan även handla om samlingar, som kan ske under en 500 år gammal ek, där bruden och brudgummen skapar ett magiskt ögonblick när de delar sina löften med familj och vänner. Under bröllop kan man njuta av vackert dekorerade rum och terrasser, medan festborden dukas med utsökta naturdelikatesser.

”Allt som du kan föreställa dig, existerar.”

Detta var orden från Málagakonstnären Pablo Picasso. La Donaira utforskar alltid nya upplevelser som inspirerar till dialog om design, intelligent arkitektur, konst, natur, jordbruk och vår plats i den naturliga världen.

Text och foto av Finca la Donaira

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.