Möt Jenny ’Velvet’ Pettersson

Möt Jenny 'Velvet' Pettersson

Vi känner henne som musikartist

Låt mig presentera Jenny Pettersson, som du säkert känner som ”Velvet”, artisten som debuterade 2005 med ”Rock Down To (Electric Avenue)”. Singeln tog sig rakt in på sjätteplats på försäljningslistorna i både Sverige och Ryssland och sedan dess har hitsen duggat tätt, i både Sverige och utomlands. Skulle du mot förmodan inte känna till henne från allt detta kan du inte ha missat henne i Melodifestivalen, där hon först var med i huskören i tre år innan hon blev soloartist och var med och tävlade med låten Mi Amore 2005, varefter hon tävlade med egna bidrag även 2008 och 2009. Presentationen av Jenny ”Velvet” Pettersson slutar inte där, hon har arbetat bland annat på Wallmans salonger och körat bakom de flesta av Sveriges artistelit. Här har vi en svensk artist som egentligen knap-past behöver en presentation alls – för alla vet vem ”Velvet” är!

Musik, mode, klubb, inredning?

Men vet vi vem Jenny Pettersson är, kvinnan bakom artistnamnet? Det gjorde i alla fall inte jag. Under en tid har jag på sociala medier sett att hon vistas mycket i Marbella och där visar kläder för modebutiken Gunnel’s Fashion Mar-bella samt att hon med sin sambo, musikern och musikproducenten Robert Wåtz (ja, han från Rob’n’Raz), har klubben Freak Out, med underhållning som skön, dansvänlig musik på främst restauranger i Marbella. Men det är inte allt. Faktiskt kom jag själv i kontakt med Jenny Pettersson första gången när hon som stylist och homestaging-konsult tipsade om inredning i En Suecos bostadsguide 2018.

Min nyfikenhet bara växer – följ med och möt Jenny Pettersson! 


Kort info

Namn: Jenny ”Velvet” Pettersson
Född: I Helsingborg 1975
Familj: Sambo Robert ”Robban” Wåtz och hundarna Jackson och Mickey
Bor: I Stockholm, med så mycket tid som möjligt i Marbella
Gör: Artist (genre: pop dance) och mångsysslare
Fritid: Spelar padel och njuter av att vara hemma


Folk känner dig som ”Velvet” men vem är Jenny?

Jag är en ganska vanlig tjej som tycker om att jobba och resa, men sedan jag hittade ”hem” här i Marbella har jag inte samma behov av att söka andra platser. Förr ville jag aldrig åka hem efter en resa. Här känner jag inte så. Jag bor visserli-gen fortfarande huvudsakligen i Sverige, där jag är skriven, men jag är i Marbella så mycket jag kan – det är så härligt här!

Varför är det härligt här?

Här har jag frihet och blir inte placerad i ett fack eller blir bedömd. Som artist i Sverige finns en stress och ångest att hela tiden prestera, visa att man inte ligger på latsidan. Jag jobbar även som producent för galor, som t ex Vintergalan, och det är konstant arbete inför nästa gala. Som artist och producent är man en färskvara. Hoppar man över en gala eller Melodifestivalen riskerar man att bli iskall.

Har det alltid varit så?

Musikbranschen har förändrats mycket sedan jag började i mitten av 00-talet. Då gällde cd-skivor och radio var viktigt. Så kom Spotify och branschen svängde – nu kommer det nytt hela tiden och som artist måste man leverera nytt hela tiden. Artislivet kan se glamoröst ut men verkligheten är en annan, det ligger jättehårt jobb bakom. Det är verkligen inte alltid glamour. I Stockholm är jag aldrig ledig. I Marbella får jag andrum – en paus. Här finner jag framför allt lugn och kan komma i balans, och må bra.

Varför blev det Marbella?

Jag ville till Spanien. Jag har semestrat mycket i Spanien, främst på ”Mallis”. Så köpte en väninna en bostad här och ville att jag skulle hjälp henne med inredningen. Jag hade varit i Marbella, men hade inte tyckt om staden. Men när jag kom hit igen såg jag ett mer städat Marbella. Jag såg också fördelarna med Marbella – närheten till allt; kort flygresa till Sverige, Sierra Nevada med skidåkning bara två timmar bort, Madrid bara två timmar bort m.m. och framför allt påminner Marbella mig mycket om min favoritstad LA (Los Angeles, red. anm.) – bergen, havet, miljön och att man måste ha bil. LA känns dock för långt bort från Sverige – min fasta punkt med familj och jobb.

Vad vill du säga till någon som funderar på att flytta?

Drömmer man om någonting, som jag gjorde, så är livet för kort för att inte göra det – därför är jag här i Marbella! Det är inte heller svårt att hitta ett liv här – här är det lätt att träffa nya människor, svenskar och internationella. Här är man mer spontan och i alla fall jag känner att jag har tid att göra saker.

Du säger att du mår bra här?

Ljuset gör mycket! Här har jag mer kraft och energi och jag njuter verkligen av livet och i nuet. Dessutom, här tar jag mig tid att spela padel och umgås med vänner.

Här är du inte artisten ”Velvet”, så vad gör du här?

”Velvet” är ju också Jenny – att stå på scen och vara artist är mitt liv. Men det finns så mycket mer än artisten ”Velvet”. En av de saker som är så härligt här är att jag får möjligheten att jobba med inredning, som ju är ett stor intresse och som jag tycker så mycket om.

Jag kom hit utan förväntningar. Jag ville ha lugn och ro i min inre stress och känna att det är okej att jobba med någonting annat. I Sverige blir man lätt dömd om man gör någonting utanför artisteriet, folk pekar snabbt och säger att det är för att det går dåligt för en.

Men som sagt, jag kom hit för att hjälpa en vä-ninna med inredning, och så utvecklades det till mer och i dag har jag ett samarbete som inredare med Nordica Estates & Rentals. Denna möjlighet hade jag inte haft i Sverige då jag inte har utbildning, det är bara ett jättestort in-tresse hos mig. Jag är tacksam över att jag kan göra detta. Det är jätteroligt – jag lär mig mycket, träffar mycket folk, och så är det kul att skapa förändringar och framförallt att göra folk glada. Liksom artistlivet – jag älskar att stå på scen och göra folk glada. Just det att göra folk glada har jag tyckt om sedan barnsben. 

Har du någon typisk Jenny-stil?

Nej. Jag arbetar inte utefter en stil utan lyssnar på kunden. Kunden ska känna sig delaktig i projektet. Mig ska man välja för att jag inte köper allt från en och samma butik. Jag åker runt överallt och hittar olika saker som skapar hemtrevnad. Spanien har så mycket fint, som inte heller är för dyrt.

…när vi pratar stil, du har också ett stort modeintresse, modellandet med Gunnel’s Fashion Marbella, är det ytterligare ett jobb?

Gunnel är en fantastisk människa som jag lärde känna när jag var i hennes butik. Och så började vi filma – det är inget ”modellande” som så – vi visar kläderna och att kläderna passar vem som helst. Och jo, så jobbar jag i butiken på lörda-gar ibland, för att det är roligt – jag får ju göra kunderna glada!

Artist, inredning och mode är alla konstnärliga yrken. Varifrån kommer den ådran?

Mamma har klädesbutik, så därifrån kommer nog mitt intresse för kläder. Och hon har alltid pysslat mycket med dekorationer hemma, så där kommer inredningen. Och just det med dekora-tioner – jag tycker att det där lilla extra i hemmet kommer från just dekorationer som en vas, en skulptur och andra små detaljer. Och artisten – ja, jag älskar ju att göra folk glada!

Du sa att man döms lätt i Sverige, är det annorlunda i Spanien?

Här får man vara sig själv – se ut som man vill, klä upp eller ned sig utan att någon bryr sig. Ingen dömer en. I Sverige är vi bra på att döma – det är synd. Vi ska hjälpa varandra, lyfta varandra, inte hacka, tycka och tänka så mycket om andra. Det är så enkelt nuförtiden att skriva elaka saker om andra på sociala medier – men varför vill man det. Jag har tack och lov själv varit relativt skonad från det. Men jag blir besviken och förstår inte varför man vill såra, få folk att må dåligt, trycka ned någon. Vad tjänar det till? Är det för att den som är elak själv mår dåligt?

En annan tråkighet är covid-19 och pandemin, hur har detta påverkat dig som artist?

Covid har verkligen förändrat mitt liv. Spe-ciellt artistbranschen har ju totalt stängts ned. Vilket egentligen är galet, för konserter, teater m.m. går ju att göra under kontrollerade former – mycket mer kontrollerade former än att låta folk gå i varuhus och shoppingcenter, som har fått hålla öppet. Så jag är oerhört glad för möjligheten att kunna jobba med inredning, för utan det – vad hade jag gjort då under den här tiden? Så ska jag se någonting alls positivt som covid fört med sig för mig är det att jag har hittat nya vägar att jobba. Men covid har varit hemskt. Förra året under lockdown tänkte jag mycket på det – jag har ett hus, men tänk på alla i mindre lägenheter, utan möjlighet att komma ut, och som om det inte vore nog finns många familjer med problem. Nej, nu räcker det. Nu måste vi bestämma oss för att börja leva! Vi måste lära oss leva med det. Nu är jag orolig över följderna som psykisk ohälsa, ekonomiska kriser, kriminalitet – jag tror att följderna av pandemin blir mer allvarliga i framtiden än själva viruset.

Covid-19-pandemin kom i vägen för ditt bröllop…

Ja, jag skulle ha gift mig, men så kom covid. Nu siktar jag på bröl-lop nästa år. Vi tar ett år i taget. 

I dag har du med dina två hundar…

De är som mina barn! Mina hundar, Jackson och Mikey, betyder mycket för mig, och de är verkli-gen med mig överallt. Det är två stycken Griffon Bruxellois. Varför? Jo, när jag för länge sedan såg filmen Livet från den ljusa sidan blev jag så kär i den hunden, så jag ville ha en likadan. Griffon Bruxellois är en fantastisk ras – enkla, sociala, in-telligenta, bra storlek, och härliga personligheter.

Och hund i Spanien, hur är det?

Jag är så tacksam för hur lätt det är – de får vara med överallt, som på t ex restauranger. Detta är viktigt för mig, annars skulle jag vara så låst. Jag har dem alltid i en väska eller i hundvagnen. Men så ska man inte glömma bort att många behandlar sina hundar mycket dåligt här, vilket är ett stor problem. Tack och lov för alla fantastiska frivillighetsorganisationer som hjälper djuren.

Och vad händer nu?

Jag skulle vilja jobba med Melodifestivalen igen – det är en fantastisk upplevelse med samman-hållningen och allting runt omkring, och jag hop-pas kunna vara med nästa år. Nu ska jag spela in lite musik och så får vi se. Så fortsätter jag naturligtvis med inredning. Jag hoppas även göra julshower här i Spanien, som jag gjorde för något år sedan, med kända svenska gästartister. Och så ska min och Robbans Freak Out startas igen – vi är ute och letar efter ”rätt” ställe.

Jag ska sprida glädje igen!

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.