Pellicer trött. Alberto är nu klar! – ”Jag är en fighter”

Pellicer trött. Alberto är nu klar! - "Jag är en fighter"

Farväl till 11 spelare, men mer pengar till nya under den fjärde säsongen i rad i division 2


Tunnhårig och med glugg mellan framtänderna tog den 38-åriga José Alberto från Oviedo i Asturien emot Juan Cortés i pressrummet på Estadio La Rosaleda i Málaga tillsammans med sin nya chef, Málaga CF:s sportchef Manolo Gaspar.

Alberto har hyrts in på ett tvåårskontrakt för att ta över som cheftränare i Málaga Club de Futbol efter den 47-åriga Sergio Pellicer, under den kommande fjärde säsongen i rad i division 2. Ett fotbollsår som börjar i augusti med nytt investerarkapital och en kassakredit på 8,5 miljoner euro i ryggen för att ge optimism och snart uppflyttning till Spaniens bästa fotbollsliga, La Liga, som Costa del Sols fotbollsstorhet åkte ned från 2017/2018, då de sluta på en sistaplats med blygsamma 20 poäng under 38 matcher.

Pellicer avgick överraskande efter sista matchen i turneringen 2020-2021 med en Málagaseger på 3-0 mot klubben i hans födelsestad, Castellon. Han var trött efter 62 matcher under en halvdan säsong i spetsen för Málaga CF, där laget hela tiden kämpade för att undvika nedflyttning. De låga lönebudgetarna dikterade av La Liga visade nämligen på degradering.

José Alberto har skrivit kontrakt med Málaga CF till 2023. Här tas han emot av sportchefen Manolo Gaspar (tv).

Med driv och utan rädsla

José Alberto, som under förra säsongen stod i spetsen för ett annat division 2-lag, Club Deportivo Mirandes från staden Miranda de Ebro i Burgos-provinsen, har kallat nästa säsongs Málagaspelarna till det första träningsmötet den 7 juli. Denna dag är det medicinskt och fysiskt test och dagen efter, den 8:e, börjar bollträningen.

José Alberto ser sig själv som en fighter efter bra resultat för Sporting Gijon B 2016-2018, avsked av Sporting Gijons bästa lag i division 2 år 2019 och överraskande bra utbyte av hans ansträngningar i CD Mirandes förra säsongen, men inte ett toppnamn i tränarbranschen, vilket Málaga CF annars brukar bjuda på.

”Men Alberto har en profil som liknar Pellicers. Han jobbar med stort engagemang och helt utan rädsla”, säger sportchefen Manolo Gaspar, som tillägger: ”Och stod överst på min önskelista när han inte vill förnya kontraktet med Mirandes”.

Han har inte själv en nämnvärd aktiv karriär bakom sig men hans bror, Dani López, spelade divisionsfotboll i klubbarna Real Oviedo, UD Salamanca, UD Las Palmas, CD Numancia, Deportivo Alaves och Iraklis i Grekland.

Yanis Rahmani har topprioritet i Málaga.

11 spelare slutar

Manolo Gaspar och Alberto arbetar nu med att sätta ihop ett starkt lag till säsongen 2021-2022 utifrån den lönebudget som La Liga fastställt. Här utvärderar organisationen den nya ekonomin i Málaga CF.
Inte färre än 11 av 18 kontraktsspelare från 2020-2021 slutar i Málaga CF. Dessa är:

Målvakt Juan Soriano (utlånad i Sevilla).
Mittförsvarare Josuá Mejias (utlånad i Leganes).
Backen Jose Matos (utlånad i Cádiz).
Mittfältaren Cristian (utlånad i Extremadura).
Anfallaren Joaquín (utlånad i Huesca).
Anfallaren Yanis Rahmani (utlånad i Almeria).
Mittfältaren Jozabed (utlånad i Celta Vigo).
Forwarden Caye Quintana (utlånad i Cádiz).
Forwarden Pable Chavarria (kontraktet har löpt ut).
Forwarden Stefan Scepovic (kontraktet har löpt ut).
Forwarden Orlando Sa (avslutar sin karriär).
Störst intresse för förnyelse har Málaga CF i Chavarría, Scepovic, Jozabed och Rahmani.

Stressigt för Gaspar

Sistnämnda, vars pappa kommer från Algeriet och mamma från Portugal, föddes i Champigny-Sur-Mame i Frankrike för 26 år sedan, har topprioritet. Med sin snabbhet, oortodoxa spelarstil, fem mål och assist till ytterligare fem mål uppnådde han stjärnstatus i Málaga CF under den avslutande säsongen. Han vill hemskt gärna stanna i Málaga men ägs av Almería och är värderad till över 1 miljon euro, så om det ska lyckas måste det skrivas ihop ett specialkontrakt för honom.
Rahmani är uppvuxen i Baskien, där det också har lagts bud på honom.
Det är mycket att göra på Gaspars kontor.

”Jag tycker om Andalusien. Vi har varit här på semester och har också vänner i Málaga. En fantastisk stad.”

José Alberto, Málaga CFs nya tränare.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.