Profil: Madelene Einarsson

Profil: Madelene Einarsson

Hon sätter hälsa och välmående i första rummet.

Det är många som emellanåt tänker att man ska leva nyttigt, och så gör man en detox-kur eller försöker meditera en stund varje morgon, vilket till slut bara blir två djupa andetag innan man rusar iväg till jobbet. Och så finns det de som gör hälsa och välmående till en livsstil. En av dem som gjort det sistnämnda är Madelene Einarsson, som även gjort det till sitt jobb att dela med sig av sina kunskaper och vägleda andra till en sundare vardag.

Madelene och jag fick kontakt på Facebook redan 2020. Vi hade gemensamma vänner och började skriva till varandra. Madelene, som 25 år tidigare bott en kortare tid i Fuengirola, och som nu hade semesterbostad i Marbella, befann sig i Sverige och kunde inte resa till Spanien på grund av covidpandemin, och hon frågade om hur livet var på Costa del Sol under pandemin. Hon saknade Spanien, och jag berättade om hur samhället sakteligen öppnades upp. Därefter har vi följt varandra på sociala medier, men utan att träffas. Jag har inspirerats av Madelenes livsstil, där hon hela tiden utforskar nya trenden och läror, och jag tror att jag har varit ett litet fönster till livet på kusten när hon har befunnit sig hemma i Sverige eller på resande fot.

Under dessa år tid har jag blivit nyfiken på Madelenes vardag och hur hon själv jobbar med hälsa och välmående?

En sann hälsoinspiration

Säger man hälsa vandrar tankarna lätt till Madelene. Här är en kvinna som brinner för hälsa och välmående. Det strålar energi om henne och leendet tror jag är hennes naturliga ansiktsuttryck.

En helt vanlig dag kliver Madelene upp mellan klockan 5 och 6 på morgonen, och det första hon gör är att träna. Vissa av er läsare kanske nu tänker – men vad jobbigt, så tidigt!, men hemligheten ligger i att Madelene tränar det hon känner för: ”Det kan vara en snabb workout hemma eller på gym. Det kan också vara rörlighet och stretch, som jag fokuserar mycket på just nu, och det gör jag hemma. Jag tycker om att variera.”

Efter träningen mediterar hon innan hon skriver ner tankar och reflektioner – så behöver sådant inte tynga hennes sinne. Sedan läser hon ett tag, ofta om personlig utveckling, innan hon tar en promenad med hunden. ”Därefter äter jag frukost tillsammans med min man, Stefan, och nu har klockan hunnit bli runt 10 på morgonen. Jag ser till att äta sparsamt med gluten och mejeriprodukter, för jag vet att min kropp mår bäst så. I stället äter jag rikligt med grönsaker och protein, och tar näringstillskott. När man känner sin kropp, jag har provat mig fram, så känner man också vad kroppen behöver. Och så äter jag mycket bär och tänker – ju mer färg desto bättre. Efter frukosten börjar dagen med jobb och allt annat som hör till, tills jag går och lägger mig vid klockan 21.30–22.00-tiden”, berättar Madelene, samtidigt som hon förklarar att hon tror att människan mår bäst av att ”leva med ljuset” – alltså att vakna när solen går upp och lägga sig när solen går ner.

Karriärsbyte gav frihet

En av Madelenes stora passioner är att resa. Just reslusten förde henne till Spanien första gången för inte mindre än 30 år sedan. ”Jag har alltid älskat att resa, så jag har sett till att jobba med sådant som har tagit mig ut i världen. För 30 år sedan jobbade jag t ex med timeshare på Teneriffa och så har jag också jobbat på Club La Costa på Costa del Sol, och det var då som jag bodde i Mijas Pueblo och Fuengirola”, berättar hon.

I dag är Madelene egenföretagare och jobbar med förebyggande hälsa, välmående och anti-aging, mestadels online, vilket ger henne frihet att resa när hon vill. ”Resa och hälsa är alltså mina passioner, och just hälsa sträcker sig utanför att bara gälla mig själv. Att jobba för att människor ska må bra har alltid legat mig varmt om hjärtat. I grunden är jag ekonom, och under många år jobbade jag som HR-ansvarig. Då hade jag länge fria vägar att promovera hälsa hos arbetstagarna samt arbeta med uppbyggande och förebyggande insatser, men 2012/2013 började företaget där jag jobbade gå dåligt, och det första de drog in på var hälsa. Då övergick min tjänst till att bli mer traditionell HR med reaktiva insatser, och det ville jag inte jobba med. Vid denna tidpunkt hade jag startat mitt företag och 2015 bestämde jag mig för att satsa helhjärtat på det”, berättar Madelene, där vi sitter i lägenheten i Marbella, som hon och Stefan nu haft i cirka tio år.

Madelenes företag, ME&You Wellness, är allt det som hon själv tror på, och det som inspirerat mig på Madelenes sociala medier – hälsa och frihet. Den ena dagen är hon i Sverige, den andra i Spanien och den tredje i USA, men alltid handlar det om hälsa och välmående.

Prioritering ger möjlighet

Varför jag nämner just Sverige, Spanien och USA är för att det är på dessa tre platser som Madelene känner sig hemma. Med sin fasta adress i Sverige, semesterbostad i Spanien och hopp om snart en bostad i även USA – kanske i Kalifornien eller Florida, kanske många tror att Madelene lever ett liv i lyx och flärd, men: ”Då jag har valt att vara egenföretagare och arbetar online, och då jag har valt en livsstil där jag prioriterar frihet och resor i stället för materiella ting, kan jag leva denna livsstil. Bostaden i Marbella är inget lyxhus, utan en vanlig lägenhet. Jag får ingen tillfredsställelse av att gå ut och shoppa, men jag älskar och prioriterar att resa”.

Konstant lärande

Där jag sitter och lyssnar på Madelene låter det så enkelt – vi väljer var och en vad vi spenderar våra pengar och vår tid på. Men det lättaste valet är nog att leva hälsosamt. ”Back to basic”, säger Madelene, och förklarar: ”Att ge sig själv energi och de bästa förutsättningarna till ett friskt liv baseras på det som alla redan känner till – äta rena, oprocessada livsmedel och i rätt mängd samt dricka mycket vatten, och självklart att röra på sig. Och det är just att leva ett friskt liv, ’både i kroppen och i knoppen’, som jag vill hjälpa människor med, och det jobbet tar mig ut i världen, både på plats och distans. Jag har bland annat varit på många utbildningar i Sverige, USA och Kanada, inom personlig utveckling, spiritualitet och mindset.

Madelenes förhållningssätt är alltså holistiskt. Det är så hon själv får bäst energi, och mycket av hennes energi använder hon till att studera och lära sig ännu mer. Hon beskriver det som att hon står på fyra delar – entreprenörskap, personlig utveckling, näring och kropp. ”Jag utbildar mig själv hela tiden, och studier är en sida av allt detta som är så rolig – att jag aldrig blir fullärd. Jag testar också nya saker hela tiden. Det är lite mitt motto i livet – ’Jag ska inte dö nyfiken’. Jag skulle heller aldrig rekommendera något till någon utan att ha testat det själv först.

Madelene tar en paus innan hon fortsätter: ”Tänk bara hur många krämpor och livsstilssjukdomar som skulle kunna undvikas med rätt kost. Tänk också hur bra vi skulle må om vi tillät oss själva att utvecklas i oss själva, bjuda in nya tankesätt, ny energi och mindset, och lyssna till oss själva”, säger hon.

Nu måste jag fråga om Madelene, som är hälsan själv, om hon har någon dålig vana som hon kämpar mot? ”Ja! Eller vana och vana – det är ju på grund av jobbet; jag måste passa mig för att inte vara stillasittande för länge. Så flera gånger under dagen får jag påminna mig själv om att ställa mig upp och röra på mig. Det behövs inte mer än så för att kroppen ska må lite bättre.”

Holistisk livsstil

Innan vi skiljs åt frågar jag Madelene hur man ska gå tillväga om man själv vill leva mer holistiskt? ”Börja med att fråga dig själv hur du vill må? Gör det sedan enkelt: börja med små förändringar i kosten – maten vi äter påverkar hela vårt väsen. För motion kan man börja med korta promenader. Du ska inte göra det för tufft för dig, utan fråga dig själv vad du vill och om det är hållbart, och hur du vill må och leva när du är 90 år. Det handlar om prioriteringar för sitt liv. Tycker du att det är intressant kan du börja studera lite kring hälsa och personlig utveckling, men var också lite kritisk. Det finns många tips och råd ’där ute’ så du behöver vara lite källkritisk, och framför allt – känn efter vad som är rätt för dig. Det finns ingen ’one size fits all’ inom hälsa. Det kan också vara bra att hitta en kompis som stöd längs vägen, och var inte rädd att ta hjälp”, tipsar Madelene.

Namn: Madelene Einarsson

Född: 1971 i Varberg

Bor: Strax utanför Varberg och i Marbella

Familj: Maken Stefan, två sönder, ett barnbarn och ytterligare ett barnbarn på väg

Gör: Grundare till ME&You Wellness samt återförsäljare till Nu Skin

För mer information, se Facebook: ME&You Wellness & Beauty

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.