Veras Veranda: Småkakor med marsipan och choklad

Veras Veranda: Småkakor med marsipan och choklad

Jag tröttnar aldrig på småkakor. Jag älskar att göra dem och myser riktigt när jag har möjlighet att stå i mitt kök och baka i flera timmar. 

Småkakor håller länge (i en del hem) och är en perfekt värdinnegåva när man ska bort på kalas. De kan paketeras fint och de flesta älskar någonting litet och sött till kaffet. Dessutom finns det så många olika sorters småkakor som man kan göra, så man hinner aldrig tröttna.

Detta recept har jag gjort av torr och tråkig marsipan, sådant där danskt ”marsipanbröd” som är så gott, men som blir tråkigt när det blir torrt, men jag har också gjort dem med mörk choklad med apelsinkrokant, eller mint, och faktiskt också med mörk choklad med chili. Fantastiska småkakor … det är bara att börja baka!

Du kan med fördel göra degen, forma den till en rulle, och lägga in i frysen. Den är sedan lätt att ta ut och skära upp för att grädda några kakor när du känner för det eller om du får oväntat besök på kaffe. Det är bara så härligt att komma in till doften av nybakade kakor.


Ingredienser:

250 g mjukt smör – rumstempererat

250 g florsocker

2 tsk vanilj

1 nypa salt

1 ägg

350 g mjöl

1 tsk bakpulver

200 g marsipan (marsipanbröd)

Gör så här:

Vispa ihop smör, florsocker och vanilj ordentligt med elvisp eller i en assistent.

Tillsätt ägget och vispa igen.

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål, och tillsätt detta i smeten, lite i taget.

Hacka marsipanen i mycket små tärningar och blanda ned i degen.

Forma två eller tre rullar och paketera in dem i plastfolie, och lägg dem i kylen i minst två timmar, eller till nästa dag.

Värm ugnen till 175 grader.

Skär 5 mm tunna skivor av degen och lägg ut på en plåt klädd med bakplåtspapper. 

Grädda kakorna i 5-7 minuter.

Av Natalina Atlanta Bramsted

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.