Veras veranda: Churro cupcakes

Dessa cupcakes är superlätta att göra och så sprider de en härlig doft av kanel i hela huset.
De är långt ifrån spanska churros – men mina barn tycker att de har mycket churro-smak, därav namnet. Frostingen på toppen är inte ett måste och kan lätt uteslutas om man tycker att de blir för ”tunga”. Det är ju fortfarande varmt här i Spanien i september, så många föredrar lättare sötsaker, men själv gör jag varianten med frosting.
Vill man inte ha frosting men ändå toppa med något kan man använda helt vanlig glasyr.

Ingredienser

CUPCAKES

250 g mjöl
1 1/2 tsk kanel
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 salt
115 g rumstempererat smör
200 g socker
2 ägg
2 tsk vanilj
0,5 dl vegetabilisk olja
1 dl mjölk

FROSTING

115 g rumstempererad färskost
90 g rumstempererat smör
280 g florsocker
1 tsk vanilj
1 tsk kanel

Gör så här: 

CUPCAKES

Värm ugnen till 200 grader. Placera ut muffinsformarna på en plåt.

Blanda ihop de torra ingredienserna som mjöl, kanel, bakpulver och salt i en skål.

Rör sedan ihop smör och socker i en annan skål tills det är fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget, i smörblandningen och tillsätt sedan vanilj och olja.

Vänd försiktigt ner 1/3 av mjölblandningen i smörblandningen, och vänd ihop det tills det nästan är helt blandat. Tillsätt sedan hälften av mjölken och rör tills det är nästan helt blandat. Upprepa dessa steg med resten av mjölblandningen och mjölken, avsluta med mjölet. Tänk dock på att inte röra för mycket – det är viktigt.

Fyll varje muffinsform med 2 msk smet, eller tills muffinsformarna är halvfulla. Grädda muffisarna i 14–16 minuter, eller tills de är färdiggräddade.

FROSTING

Rör ihop smör och färskost i en stor skål. Tillsätt socker, lite i taget, och blanda ordentligt mellan varje omgång. Rör sedan ner kanelen och blanda väl. Tillsätt därefter vanilj. Ta nu och vispa blandningen ordentligt tills den blir lätt och luftig.

Spritsa eller bre frostingen över muffinsarna när de har svalnat och toppa med lite kanelsocker.

Av Natalina Atlanta Bramsted

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.