Veras Veranda: Mazarinkaka

Känner ni till känslan, att man längtar efter något som man brukade äta i Sverige? Min man gör det, han kan emellanåt längta efter Mazarinkaka. Förr brukade vi köpa färdig mazarinkaka i matbutiken, men nu här i Spanien njuter av den hembakade varianten.

Oavsett om du tycker om den färdigköpta eller en hembakad så handlar det många gånger om känslor. De färdigköpta är många gånger mer kompakta, och en del tycker om det, men jag har till slut lyckats övervinna min familj med detta recept. När jag serverar denna kaka hemma försvinner den nu för tiden riktigt fort och det råder ingen tvekan om att den är bättre än den köpta, men här har de ju inte något att jämföra med heller.

När jag gör mazarinkaka använder jag min egna hemlagade marsipan, men man kan helt klart använda en färdig marsipan som köps i matbutiken. Och skulle du tycka att det blir för mycket med locket av mörk choklad (det tycker inte vi) så kan lockat göras lite tunnare och lättare genom att man blandar i lite kakaosmör i chokladen.

Ingredienser:

150 g mjukt smör

150 g socker

150 g marsipan

3 ägg

65 g vetemjöl

150 g mörk choklad

Gör så här:

Riv marsipanen.

Rör ordentligt ihop smör, socker och marsipan. 

Tillsätt äggen, ett i taget – rör ordentligt mellan varje ägg. 

Vänd ner mjölet i smeten och häll över den i en springform som är ca 22 cm i diameter. 

Grädda nu mazarinkakan i mitten av i ugnen på 175 grader (ej varmluft) i ca 45 minuter.

Låt kakan svalna i formen på ett galler i 10 minuter. 

Ta sedan kakan ur formen och låt den svalna helt. 

Smält chokladen. 

Vänd över mazarinkakan på ett fat, så att det som var botten nu pekar uppåt. 

Bred över chokladen över kakans topp. 

Låt chokladen stelna.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.