Jag vet inte om det också gäller hemma hos dig, men här hemma tycker alla om ett gott hembakat pitabröd med någon god fyllning.

Det passar utmärkt till lunch, som matsäck till pickniken eller till middagen – och man kan även göra pitabröden mindre så att man kan göra små goda tapas med lite ”pulled” oxsvans kokad i cognac och chili och lägga i två halverade gröna vindruvor för att tillsätta lite extra god fräschhet.

Här hemma serverar vi ofta minipitabröd med något gott i till gäster – det är ett jättebra litet snack till en drink, innan det är dags att sätta sig till bords.

Pitabröd är snabbt och enkelt och de som bakas på detta recept puffar fint upp och får den välkända fickan inuti, så att man kan fylla dem rikligt med fyllning.


Ingredienser

4 1/2 dl vatten

25 g jäst

1 tsk salt 

ca 700 g mjöl

Gör så här

Häll vattnet i en skål och lös upp jästen i vattnet. Ha i saltet och sedan mjölet – lite åt gången, men spara lite till utbaket. Tänk också på att degen inte ska vara för torr, den ska vara nästan vara lite kladdig, men samtidigt gå att arbeta med. 

Knåda degen ordentligt och låt den jäsa i cirka 1 timme och 30 minuter. 

Värm ugnen till 250 grader varmluft. 

Form degen till 12 bollar och kavla ut dem så att de blir cirka 1 cm tjocka. 

Grädda rundlarna cirka 6–8 minuter. 

Pitabröden är färdiga när de har puffat upp ordentligt och fått en smula färg på sidorna.

Av Natalina Atlanta Bramsted

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.