AHN – en nordisk förening med framgång

AHN - en nordisk förening med framgång

Monica Richter tog i februari 2008 över ordförandeskapet för den nordiska föreningen AHN. Strax innan man stängde för sommaruppehållet, träffade En Sueco henne i föreningens lokaler i  Las Rampas i Fuengirola för en pratsund om den gångna säsongen och om planerna för den nya som startar i september.

”Jag är mycket nöjd med det första året. Antalet medlemmar har ökat från 250 till 720 och det beror delvis på att vi har utökat aktivitetsprogrammet. AHN kan nu erbjuda kurser som t.ex. mannen vid spisen, det vill säga matlagning för män, liksom vinkunskap, blomsterbindning, tennis och gymnastik,” berättar den nu inte så nye ordförande för AHN Monica Richter.
Utöver dessa nya grepp finns fortfarande arrangemangen som bridge, dans, promenader, spansk undervisning kvar, liksom det finns möjligheter att åka på dagsutflykter i Spanien samt längre resor både här i landet och till utlandet.  Bland de populäraste aktiviteterna framhåller Monica den mycket aktiva golfsektionen. Mer än hälften av föreningens medlemmar spelar golf och det har gjort att man har kunnat förhandla sig till rabatter hos klubbarna på upp till 50%.
”Vi arrangerar turneringar varje vecka. Sedan den 1 oktober har vi spelat 2 350 rundor bara i turneringar och därutöver har medlemmarna själva spelat nästan lika många rundor, så nu kommer golfklubbarna till oss för att de vill ha ett samarbete med föreningen,” berättar hon.
Det senaste året provade man också att ha en utflykt med motorcykel.
”Jag hade inte kört motorcykel sedan jag var 20 år, men vi var 12 personer som hyrde motorcyklar och åkte en hel dag,” skrattar ordföranden.
Varje månad hålls dessutom en fest, då det normalt är fullt hus i föreningens lokaler, vilket vill säga maximalt 70 deltagare.

En nordisk förening
AHN, Asociación Hispano Nórdica är Costa del Sols äldsta nordiska förening som förra året kunde fira 40-årsjubileum.
Av de 720 medlemmarna är cirka 70% svenskar men föreningen har också 120 norrmän, 60 finländare och 30 danskar bland sina medlemmar.
”Jag tror att många tycker det är spännande att umgås med människor från de andra nordiska länderna. Vi förstår varandra inte bara språkmässigt utan vi har också någorlunda samma bakgrund,” förklarar Monica.

Semester och en ny säsong väntar
Föreningen har nu sommaruppehåll fram till september då det bara är öppet i lokalerna varje tisdag mellan 12.00-14.00. Medlemmarna har under tiden tillgång till internet och kan låna böcker i föreningens bibliotek. Medlemmarna är spridda över hela norden och under de här tre månaderna ses man inte så mycket. I stället kan man se fram emot en ny säsong då de nya aktiviteterna fortsätter liksom helt nya fräscha inslag. Det står redan tre motorcykelutflykter på höstens program.
”Vi startar en fotoklubb där man kan lära sig hur man tar bra bilder och hur man senare kan bearbeta dem i datorn,” avslutar Monica Richter, som kommer från Helsigborg men som nu kallar Trelleborg för hem. Det är också där hon själv ska tillbringa sommaren innan en ny säsong med AHN startar i september.

Läs mer om AHN på www.ahn-fuengirola.net.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.