Natalie Rudebou – född till konstnär

Natalie Rudebou – född till konstnär

alt

Trots att hon inte visade något större intresse på teckningslektionerna i skolan, berättar hennes mamma Mari Carmen, så blev det en självklarhet när hon började måla i Torremolinos i 16-års åldern.
 
Natalie, som nu är 26 år, är född i ett blandäktenskap; pappa svensk och mamma spansk från Córdoba. De träffades på tåget mellan Málaga och Fuengiola, när Ramon Rudebou kom till Spanien i mitten på 70-talet.
Första barnet, Toni föddes i Màlaga, men efter några år flyttade de till Sverige och västkusten och stannade där i 12 år. Där föddes deras två flickor, Natalie och Veronica.
Mari Carmen lärde sig utmärkt svenska, men trivdes aldrig i Sverige, så de beslutade att åter flytta ner till Solkusten.
Det var då, år 1998, som de startade upp den svenska livsmedelsaffären, Tre Kronor, i Fuengirola, alldeles intill den svenska skolan, där barnen av naturliga skäl placerades.

Eftersom barnen levt de första åren av sitt liv i Sverige, längtade de av naturliga skäl tillbaka. Det var då som Natalie, av en slump träffade en dam i Torremolinos, som undervisade i målning. Båda flickorna började måla hos henne och det blev dels en tröst, dels början på Natalies karriär som konstnärinna.
Det visade sig väldigt snart att hon hade en utpräglad talang och att hon, enligt läraren, inom kort ”redan var fullärd”. 

Natalie ställde ut för första gången på den ”Vårsalong” som AHN anordnade flera år i Los Boliches rådhus och alla var överens om att hon redan då visade sig vara en född konstnär.

Efter några år flyttade Natalie tillbaka till Sverige, denna gång hamnade hon i Uppsala, där hon fortfarande bor. Hon har hela tiden målat och ställt ut på olika ställen, men anser sig själv vara en dålig marknadsförare av sin konst, vilket inte är ovanligt för konstnärer.
Nu i maj ställer hon ut i Lidköping och då är hennes motiv huvudsakligen stilleben, vilka ni får några exempel på här på sidan.

Idag är hon gift och har konst och design gemensamt med sin man.

I mars ställde hon ut sina tavlor i föräldrarnas livsmedelsaffär, som numera ligger alldeles intill marknadsplatsen i Fuengirola.

Ett av hennes älsklingsmotiv är hästar, som hon målar av på ett naturtroget, nästan fotografiskt sätt. Att det blev just hästar beror mycket på att hon och syster Veronica efter flytten till Spanien hade varsin häst uppe på hippodromen och red så gott som varje dag, men ett annat kärt motiv har hon hämtat från Västkusten; fiskestugor och båtar som speglar sig i havet.

Ja, hennes fenomenala förmåga att återge vattnet, hästar och hundar är så iögonfallande att en betraktare omedelbart får associationer till de gamla mästarna.

Spontant önskar vi Natalie framgång inom sin konstnärliga verksamhet
och visst är hennes konstverk väl värda att ses av många i en riktig konsthall  både här och i Sverige!

Av Birgitta Lönegren Terpstra

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.