Litet hotell med stor charm

Litet hotell med stor charm

alt

På El Escondite del Viento i Tarifa går smakfull design och trivsel hand i hand

Du har säkert rest en massa och bott på otaliga oklanderliga hotell med en härlig säng, huvudkudde, dusch osv precis som förväntats. Många av dessa ställen går snabbt till glömskans arkiv för de påminner om varandra, och det är bara som det ska vara.

En mer enastående upplevelse kan Du få på det lilla hotellet El Escondite del Viento, som är skapat med filosofin om att göra ett trendigt och välfungerande men annorlunda hotell, som du vill komma ihåg. Det har man mer än väl lyckats med, denna unika fusion av exklusivitet, nutida design och behaglig atomsfär. El Escondite del Viento (skydd mot vinden) ligger i hjärtat av det alltid blåsiga Tarifa, med omgivningar som är mycket speciella. Ta med dig din äkta hälft, käresta eller älskare hit. En Suecos utsände kan fortfarande inte sänka armarna av ren hänförelse.

Paret José Mateos Hernández och Alejandra Pablos Fernández levde ett jäktigt liv i Madrid och båda hade tuffa karriärer. Men då José för sju år sedan fick en förfrågan om att bli direktör i ett stor internationellt företag, sa de stopp. De valde att lämna det hektiska livet och drog till laid-back Tarifa, som på många sätt är Madrid diametrala motsatts. De trotsade alla odds och startade med att bygga om en gammal förfallen byggnad från 1800-talet till ett hotell. Något som ingen av dem hade någon erfarenhet av, men inte desto mindre öppnade El Escondite del Viento under sommaren 2006.

alt

Design från hela världen

Den utvändiga muren på den gamla byggnaden från 1810 är bevarad så att hotellet utifrån faller naturligt in i omgivningarna. När det är sagt, så är allt det invändiga, som legat i ruiner under många årtionden, totalt upp och nervänt och sprillans nytt.
Redan i den inbjudande lilla receptionen märker man den annorlunda stämningen. I den flotta loungen blir man mött av designmöbler, skulpturer, två jättestora lampor från Argentina samt ett fantastiskt ljus från de stora takfönstren. Man har i huvudsak använt material som järn, trä och stora glasytor som låter det vackra ljuset från Costa de la Luz att tränga in.
Vårt rum heter Muros de Silencio, (murar av tystnad), och är ett av sex rum. Det första vi lägger märke till är det annorlunda men stilrena badrummet, som har väggar gjorda av glas. Det är också handfatet och duschkabinen, där golvet är en tjock och solid stenplatta. Från duschkabinen kan man skymta den blå himlen genom fönstret och naturligtvis resten av det ljusa rummet samt sin rumskamrat. Dessutom finns det härliga naturtvålar, schampon och krämer som är långt över normal hotellstandard. Jag vill rekommendera att man känner varandra väl innan man bokar ett rum på hotellet. Vidarebefordra gärna tipset om att man kan njuta av utsikten över Tarifas taknockar från den trevliga takterrassen ensam vissa tider.
Hela rummet är späckat med läcker design och kvalitet. Sängen är av den kända modellen Barcelona Bed, av Van der Rohe, som har belysning undertill, vilket skapar stämningsbelysning när mörkret faller. Fläkten i taket är funky, garderoben är sammansatta ”lådor”, det finns plattskärms-TV och nattlampor som kan tändas och dämpas med bara en handviftning. Den ena märkvärdiga detaljen avlöser den andra och efterlämnar ett verkligen genomtänkt intryck där ingenting har lämnats åt slumpen.

alt

Genomförd personlig stil

Stilen på hotellet är en sagolik blandning av minimalism och futurism, men är på samma gång sprängfyllt med färger som gör det trevligt och intimt. Väggarna är i enkelt vitt, men detaljerna i orange och gult, det nötbruna parkettgolvet och fönstren i den originella Tarifa-blå pryder och gör det varmt och behagligt. José berättar att de medvetet inte har gått efter en speciell stil utan i stället plockat ut det bästa från det 20:e århundradet. Det har varit en arkitekt kopplad till uppgiften, men det är parets egna smak som avspeglas i hotellet. De har blivit inspirerade av saker de sett på sina resor runt om i världen, bland annat från New York, London och Buenos Aires. Några av de vackraste sakerna på hotellet är beställa från dessa ställen.

Mat med innovativ touch

Hotellets lilla restaurang är lika smakfullt inrett och innehåller dansk design, den välkände Verner Pantons stolar i svart och rött. Borden i metall och glas är specialdesignade för stället.
Det är en öppen bar och på den bortre väggen, som är en rå originalmur, finns ett stort fönster in till köket så att man kan följa matlagningen. Maten är varierande, inspirerad av storstäder, och kända rätter har fått en innovativ touch, vilket gör dem speciella och unika.
Frukosten är inkluderad. Den innehåller färskpressad apelsinjuice, espressokaffe och en enkel men annorlunda buffé med goda korvar, skinka, ost, frukt, toast och hemmagjord tårta. Man kan få uppleva frukosten ensam då det är maximalt 12 gäster på hotellet. Vi blev uppassade av kocken i sitt stora helskägg och med tatueringar, iförd bermudashorts och flip-flops i den eleganta restaurangen.

Hotellet är genomsyrat av fusion och har bevarat den avslappnade, behagliga samt intima atmosfären som spetsat med mycket god stil och nutida design. Det är ingen tvekan om att man har lyckats med detta till fullo.
På hotellet finns precis allt det som faller i parets smak, det kan vara dyr design eller småsaker från lokala producenter. Stället är intimt. José sitter själv i receptionen till och från. Alejandra är i restaurangens kök på kvällarna. När man ber om rumsnyckeln på kvällen för att gå till sängs, får man en liten godispåse med morgondagens väderprognos påhäftad. Stämningen är som på en liten lokal posada där man träffar värdshusparet, men den stilfulla omgivningen gör upplevelsen mer exklusiv, minnesvärd och annorlunda.

alt

Din tillflyktsort undan den hårda vinden

Hotellet kan vara svårt att hitta, men det finns ett par skyltar nära hotellet som man är tvungen att köra förbi för att parkera. Parkeringsplatser ligger ca 200 meter från hotellet. El Escondite del Viento ligger i Tarifas vackra gamla stadsdel, omgivet av tjocka stadsmurar.
Hotellet finner Du på en smal gata nära Plaza Oviedo och bara 10 minuters gångväg från Tarifas berömda sandstrand. Tarifas stränder är också kända bland surfare på grund av den hårda vinden och på sommaren är byn fylld av både yngre och äldre surfare.
Men på El Escondito del Viento kan man sova långt från både musik, bilavgaser, buller och blåst.
Många har redan återvänt till denna sköna tillflyktsort.

alt

Se mer om varför på: www.elesconditedelviento.com
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.