Hösten, den perfekta årstiden för GLAMPING

Hösten, den perfekta årstiden för GLAMPING

Om sommaren associeras med camping så är hösten rätt tid på året för glamping.

Glamping (glamorös camping) är DET om man vill njuta av lediga dagar i naturen med ett hotells bekvämlighet men ändå få uppleva charmen med traditionell camping, men utan att behöva tänka på ficklampor, myggolja, sovsäck eller bortslarvade tältpinnar. Som ”glamper” behöver man inga tekniska förkunskaper, man behöver bara sörja för att vara i nuet. Glamping är det perfekta övernattningsalternativet för dem som tycker om tanken på att tälta utan att faktiskt behöva göra det hårda arbetet.

Med glamping kommer man ut i naturen, till platser där stora hotell ofta inte finns. Man har mer utrymme än i ett vanligt tält och får en god nattsömn i en ordentlig säng. Glamping är också njutning utan skildkänslor då det är näst intill hållbar turism som tar dig ut i naturen utan att orsaka tunga ekologiska fotavtryck.

”El glamping” på iberiskt sätt

Glamping vinner allt mer popularitet i Spanien. Konceptet omfattar allt från trätoppstugor till jurtor med solcellsdriven kristallkrona. En del ”glampsites” är signerade av kända designers och kan erbjuda övernattning i tibetanska nomadtält, ombyggda hästvagnar eller till och med möjligheten att sova i en glasbubbla under stjärnorna – alltid med bästa komfort.

Glamping i Spanien är kanske inte för dem som behöver vända på mynten. Glamour och exklusivitet i det fria kan kosta en del – i exemplen här ligger priserna mellan 89 euro och 990 euro, och i det sista förslaget, som också är det dyraste, ingår alla måltider tillagade av en Michelin-kock samt tillgång till ett spa i världsklass.

Här får du följa med till några glampingalternativ på olika platser i Spanien.

Följ med och glampa!

Designer-trähus – Cabanas do Barranco, Galicien

Vad säger du om att glampa i trähus? Cabanas do Barranco erbjuder åtta hållbara trähus på pålar i närheten av Serra de Outes, en liten by på Galiciens västkust.

När detta byggdes strävade arkitektstudion Addomo efter att varje trähus skulle kännas gemytligt samtidigt som de såg till att vartenda hus har utsikt mot bergen på Barbanza-halvön samt flodmynningarna Muros och Noia. Trähusen respekterar dessutom skogen som omger dem, där det bland annat växer granar, kastanjer, lagrar, ekar och järnekar. Detta är sann njutning för dem som tycker om design och hållbar arkitektur.

Här vill vi lyfta fram trästuga Cabana do Alban, som är 28 m2 med sovloft, kök, badrum, vardagsrum samt en 15 m2 terrass med jacuzzi.
Pris för två personer i två nätter (minst) 320 euro/280 euro (lågsäsong).

För mer information se: www.cabanitasdelbosque.com

Ombyggd vagn – Carro Besandere, Bilbao

Man kan inte annat än bli glad när man ser dessa färgglada vagnar, som påminner om svunna tiders äventyr, då människor reste, och sov, på hjul. Speciellt lockande är vagnen Carro Besandere, med sin varmgula inredning.

Vagnen finns på glampingplatsen (Cabañas en los Arboles) som ligger 40 minuters körning utanför Bilbao, i Zuhaitz Etxeak, Biscaya, och där finns även glampingmöjligheter i stugor. I vagnarna finns plats för två personer och de inkluderar även en liten privat trädgård. (Dusch och bad finns i separat annex.)

Pris, inkl. frukost 99 euro/89 euro (lågsäsong)

För mer information se: www.cabanasenlosarboles.com

Tipi, Wakana Lake Camp, Cádiz

Wakana ligger vid en insjö i hjärtat av naturparken Parque National de los Alcornocales i Cádizprovinsen, cirka 1,5 timmars körning från Málaga. Wakana arrangerar allt från yogaretreats och konserter till miljövänliga bröllop, och gästerna erbjuds bland annat 100 procent ekologiska och veganska måltider.

Även om det här finns mysiga jurtor fascinerades vi speciellt av deras traditionella tipier gjorda av trä och skinn. Här kan man bo som indianerna på Nordamerikas slätter, medan man trots det sover bekvämt i en dubbelsäng.

Pris för tipi: två personer 100 euro/fyra personer 140 euro (bägge lågsäsong)

För mer information se: www.wakana.es

Glasbubbla – Miluna, Toledo

För ett lite modernare glampingäventyr kan man sova i en King Size-säng under bar himmel men i skyddet av en glasbubbla som påminner om en futuristisk månstation.

Miluna (MinMåne) är glamping i det mest öppna. Här har man 180° panoramautsikt dygnet runt. Ta en dusch under stjärnhimlen eller sjunk ner i ett bubbelbad omringad av natur och väldoftande örter. Miluna erbjuder även teleskop och astronomiböcker för dem som är intresserade av det.

Testa Lunas de Saturno som är Milunas Premium Suite med eget utomhus-bubbelbad.

Priser från 350 euro per natt.
För mer information se: www.miluna.es

Glassviten på Finca La Donaira, Málaga

Djupt inne i Serranía de Ronda, utanför den vita byn Montecorto, hittas den lyxigaste eko-retreaten i hela Málagaprovinsen. Finca la Donaira erbjuder en av de mest exklusiva glampingupplevelser man kan tänka sig, och deras Glass Suite är glamping med stort G.

Den runda jurtan med glasväggar ligger lite avskilt men trots det nära centrets spa, massagestugor och bassänger. I detta naturparadis vaknar gästerna upp till fågelsång med en utsikt över ett landskap där fler än 50 lusitano-hästar går fritt. Planerar du en bröllopsresa eller vill ta en tur till Eden, prova då denna 50 m2 glasdröm. Som en gäst sa: ”Du vill inte lämna rummet!”

Pris för två personer (inkl. helpension och spa) 990 euro per natt.

För mer information se: www.ladonaira.com

(Källor: The Barefoot Nomad, The Adventurer, Glamping Hub, El Español, A World to Travel, Cabanitas del Bosque, Miluna, Wakana, cabanasenlosarboles, cabanitasdelbosque och La Donaira)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.