Percy Jansson – en genomförare

Percy Jansson - en genomförare

alt

En del människor går livet igenom med sin drömmar och har dåligt samvete över att de inte får något uträttat. Percy Jansson är rena motsatsen. Han förverkligar sin drömmar.

För sex år sedan flyttade han med familjen till Costa del Sol utan att tidigare besökt kusten.
”Jag hade varit i Spanien tidigare men aldrig på Costa del Sol, men ändå hamnade vi här,” säger Percy. ”Det var rätt tufft att ta med sig två barn som skulle gå i skolan här nere, inget arbete och ingen av oss pratade spanska.”
De planerade först att stanna ett år, sen blev det ett år till som nu blivit sex.

Percy är uppvuxen i Västerås och har sitt hjärta i Västerås SK.
”Ibland känns det lite tokigt att prata fotboll med andra här på kusten. En del britter håller på Chelsea, en holländare är ett Ajax-fan och några tyskar har Bayern som sina favoriter, och så kommer jag med ett div 1 lag. Jag har försökt att få Màlaga som ”hemmaklubb” men det har inte fungerat,” säger han och skrattar. ”Men det är just den internationella blandningen här nere som är så intressant. Aldrig förr har jag träffat så många människor ifrån så många länder samtidigt.”
Det säger en person som rest mycket i sitt liv. Över 50 länder har Percy besökt. Och för att resa så mycket krävs det en viss typ av människa – en genomförare. På frågan varför det blev just Costa del Sol svarar han:
”Jag har ju bott och besökt så många länder och vet att jag trivs i värmen. Så mitt svar är klimatet.”
Valet stod ett tag mellan Kanarieröarna, där Percy också bott under en vinter, och Costa del Sol. Men det fina klimaten på Costa el Sol och Màlagas flygplats vägde till slut över.
”Och jag som trodde jag skulle resa hem mycket mer vad jag gör. Nu spelar flygplatsen inte längre en så stor roll.”

Något annat som också ändrats radikalt är Percys tro på de långa och lite lata dagarna på kusten. Det skulle bli mycket golf och lite arbete. Det blev precis tvärtom, mycket arbete och ingen golf. Nu ligger till och med golfen på hyllan.
”Jag kom hit utan arbete och precis under byggboomen. Jag började som egenföretagare med lite småjobb här och där och som snickare kan jag arbeta utan att kunna spanska. Men som alltid när man sätter en boll i rullning ger det effekter. Snart hade jag hur mycket arbete om helst, som i sin tur ledde till arbetet här på Nordic Muebles.”

I två år har Percy arbetat på Nordic Muebles i Fuengirola som i huvudsak säljer danskdesignade möbler och kök. Det är framför allt köken som blivit mycket populära. Hos Nordic Muebles kan man köpa färdiga kök men också själv vara med och designa ett från början.
”En designer kommer hem till kunden och tillsammans arbetar de fram ett kök som kunden vill ha. Från att handpenningen är betald tar det mellan 4-6 veckor innan det är på plats. Och då är det beställt från Danmark. Jag är den som kommer hem till kunden och montera köket,” avslutar Percy.
Som en lite personlig reflektion tror jag inte att Percy Jansson blir en veteran på kusten. Han har fler saker i livet som han vill genomföra.


Snabbfakta:
Född: April 1965.
Stjärntecken: Vädur.
Yrke: Snickare.
Familj: Gift och har två barn.
Fritidsintressen: Resa och Västerås SK.
Det roligaste du någonsin gjort: Rafting i Victoriafallet.
Favoritmat. Min frus mat som är tillagad med arabisk touch.
Favoritdryck: En gin tonic efter arbetet en fredagseftermiddag. Det ger en känslan av ledighet.

En liten pratstund

Hur ser en perfekt dag ut för dig?
Vaknar på morgonen och upptäcker att jag vunnit högsta vinsten på lotto. Reser direkt upp till Sverige och Västerås där jag köper Västerås SK. Två år senare är de ute i Europa och spelar fotboll.

Vem skulle du vilja vara för en dag?
Bon Jovie – det skulle vara häftigt! Vilket liv man skulle leva.

Hur ska man gå tillväga för att uppnå sina drömmar enligt dig?
Det är många som har drömmar men kommer inte längre än dit. Jag tror man måste vara målinriktad och veta vad man vill. Planering är en mycket viktigt för att nå resultat. Och så gäller det verkligen att genomföra det man drömmer om och planerar, annars stannar man där man står.

Ditt favoritställe?
Dubai. Var där under den senaste resan och det gav ett starkt intryck.

Hur upplevde du flytten till Spanien?
Första året gick väldigt fort. Det var en hel del att ta i tu med och lära. En omvälvande tid.

Känner du dig spansk?
Inte ett dugg. Jag bor och jobbar här, men spansk kommer jag nog aldrig att bli.

Firar du fortfarande svenska traditioner?
Ja, i första hand Midsommar som jag tycker om med sill och Jansson. Julen firar vi i familjen och det är en blandning av svenskt och arabiskt då min fru är född i Bagdad.


Din dag

07.00 Vaknar och kollar Aftonbladet, och såklart ser jag om det hänt något med Väster SK.

08.00 Kör ena sonen till skolan och själv till arbetet.

08.30 Då börjar mitt arbete. Vanligtvis är jag ute hela dagen på olika montörs- och snickerijobb. Allt som beställs från Nordic Muebles monterar jag hos kunden. Periodvis kan det bli en del resor då arbetena ligger utsprida från Marbella och ibland ändå bort till Nerja.

17.30 Slutar arbetet.

18.00 Hemma igen och tar det lugnt en stund och umgås med familjen.

19.30 Brukar vi äta middag.

20.00 Tid för det sociala livet som ofta är utanför hemmet. Träffar vänner på uteserveringar eller tar en promenad ner till hamnen. Det är mycket spontant och svårt att säga exakt vad som händer. En del kvällar jag tränar också för att hålla mig i form. Arbetet kräver det.

23.00 Dags att gå och lägga sig.


Nordic Muebles
www.nordicmuebles.com

Fuengirola
Calle Jose Cubero Yiyo 3
296 40 Fuengirola
(vid feriaplatsen)
Tel 951 260 360

Algarrobo
Avda. de Andalucía,
Torre Atalaya 2, Lokal 8
297 50 Algarrobo Costa
Tel 952 511 648

Öppet
måndag – fredag 10.00 – 19.00
lördag 10.00 – 14.00

Av Elswig Patriksson

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.