Sportsnyheter oktober 2009

Sportsnyheter oktober 2009

Spanien till VM i Sydafrika - Sverige hänger med
Efter två överlägsna segrar över Belgien och Estland med respektive 5-0 och 3-0 är det spanska landslaget klart för VM-slutspelet som spelas i Sydafrika nästa år. Spanien har två matcher kvar i början av oktober mot Armenien och Bosnien-Herzegovina, men i kraft av imponerande åtta segrar på åtta matcher är laget redan matematiskt klart.
För Sveriges del har situationen blivit mer optimistisk än det såg ut innan de två matcherna i september mot Ungern och Malta. Med lite tur fick Zlatan och Co. en seger med 2-1 borta mot Ungern varefter de med en liten nedslående prestation ändå fick den förväntade segern borta mot Malta.
Då Danmark i sina två matcher bara fick oavgjort kan Sverige i arvsfiendeuppgörelsen mot Danmark besegra broderfolket och stjäla gruppens förstaplats och därmed den direkta kvalifikationen.
Det är upplagt för en rysare i Köpenhamn den 10 oktober när Sverige spelar mot Danmark i den avgörande matchen om en plats i VM i Sydafrika.

Banco Santander ska sponsra Ferrari
Den spanska storbanken Banco Santander ingick i mitten av september ett avtal om att sponsra Ferrari i Formel 1 under de kommande 5 säsongerna. Banken har tidigare sponsrat McLaren-Mercedes, ett avtal som blev till då Fernando Alonso på sin tid bytte från Renault till det engelska teamet.
Banco Santander är en viktig faktor i Formel 1 och är följaktligen också huvudsponsor för det italienska, engelska och tyska Grand Prix-tävlingarna.
Med skiftet av sponsor spekuleras det nu om Fernando Alonso ska köra för Ferrari i den kommande säsongen. Anledningen är att Banco Santander också är sponsor för Alonso och förra gången banken blev sponsor för ett team bytte han själv till samma team följande säsong. Det nuvarande avtalet mellan Ferrari och Banco Santander har ett värde på 200 miljoner euro.

Real Madrid alla tiders bästa klubb
Efter att Real Madrid för en tid sedan fick FIFA-priset för den bästa klubben under 1900-talet offentliggjorde International Federation of Football History & Statistics, IFFHS, i början på september också att Real Madrid var den bästa klubben i europeisk fotbollshistoria under 1900-talet.
Statistiken är gjord med bakgrund av resultaten och deltagandet i olika europeiska turneringar och här vann kungaklubben med 563,5 poäng före Juventus med 466 och FC Barcelona med 458 poäng. Även spanska lag som Valencia, Espanyol och Zaragoza finns med på listan, dock utanför de 20 bästa.

Nadal åter på andraplatsen
Efter att den brittiske tennisspelaren Andy Murray försvann tidigt ut ur Grand Slam-turneringen US Open, kunde Rafael Nadal återta andraplatsen på världsrankingen.
Efter sitt ofrivilliga skadeuppehåll på mer än två månader hade Nadal trillat ner till tredje plats i världen, men efter starka prestationer i Cincinatti och Toronto Masters kom han närmare Murray. Semifinalen blev emellertid slutstationen för den unge spanjoren då han förlorade i tre set mot argentinaren Juan Martin Del Potro. Nadal var småskadad i magregionen och hade därför svårt för att slå till bollen. Av samma orsak avanmälde han sig till semifinalen i Davis Cup den 19 – 20 september, där Spanien möter Israel.

Málaga CF försäkrade sig i den 11 timmen om ytterligare fyra spelare
Precis innan transferdörrarna stängdes vid midnatt den 31 augusti kunde La Liga-klubben Málaga CF uppvisa ytterligare fyra spelare för pressen på Estadio La Rosaleda. Tidigare hade klubben redan presenterat tio nya spelare. En ny stark sponsor har gjort detta möjligt. Bookmaker-företaget William Hill med bas i Gibraltar har gått in med ett kontrakt på tre år. William Hill har 75 år på nacken i gamling-branschen och mer än 15 000 anställda representerade i 175 länder över hela världen. Det påstås att kontraktets grund ligger på en miljon euro med bonusutbetalningar i förhållande till klubbens prestation på den gröna mattan.
William Hill är beredd att gå långt för att hjälpa Málaga CF i klubbens strävan att bli bland de sex bästa klubbarna i Spanien.
Ovanpå detta plötsliga ekonomiska uppsving kan Málaga CF glädja sig över en rekordstor försäljning av säsongskort. 22 600 placerar klubben på en nionde plats bland de 20 lagen i La Liga.
Med dessa saker på plats skapade Málaga CF därefter en stor sensation vid säsongspremiären. Champions League-deltagaren Atlético Madrid blev, i närvaro av inte mindre än 26 000 glada åskådare på Rosaleda, besegrade med hela 3-0. Den motsvarande matchen under förra säsongen slutade 0-4!

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.