Davis Cup-finalen spelas i Barcelona
Eftersom såväl Málaga, Madrid, Valencia och Teneriffa inte ansågs tillräckligt lämpade av det spanska tennisförbundet att husera finalen i Davis Cup mellan Spanien och Tjeckien, blev det till sist beslutat att matcherna ska spelas i Barcelona.
Den stora sporthallen Palau Sant Jordi, som har plats för 17 600 åskådare, var även platsen när Spanien vann sin första Davis Cup år 2000.
Den gången var det med de framstående namnen som Alex Corretja, Albert Costa, Joan Balcells och Juan Carlos Ferrero i laget. Den senare har efter en längre tids nedgång i sitt spel, under det senaste halvåret, visat ett fantastiskt spel, klättrat upp i topp 20 på världsrankingslistan. Han är också en del av årets spanska Davis Cup team, där hans gamla lagkamrat Albert Costa är tränare.
Finalen spelas från den 4 till den 6 december.

Antonio Banderas stöttar motorsporten
En av de mest kända nu levande personerna från Malaga, skådespelaren Antonio Banderas, har beslutat att vara en del av den spanska motorcykelsporten.
Spanien är i denna sport bland de mest framgångsrika nationerna i världen.
Banderas ska hjälpa ett team i den så kallade Moto2-klassen, som ligger direkt under den mest prestigefyllda klassen, MotoGP.
"Jag vill hjälpa unga talanger att komma ännu längre”, uttalade Banderas i samband med promoveringen av en film som han gör ihop med Woody Allen i Hollywood.
Banderas, som är ett stort motorcykelfan, kör gärna en tur med sin Harley-Davidson när tiden medger och följer med i de olika Grands Prix-loppen runt om i världen.

Málaga FC ska använda andra träningsanläggningar
Málaga FC kommer att få lov av kommunen att träna på andra platser i stan än på deras hemmaplan, La Rosaleda.
Malaga disponerar över andra fina träningsanläggningar, som exempelvis Ciudad de Málaga, och fotbollsklubben kommer att använda sig av dessa minst två gånger i veckan. Härmed skulle La Rosaleda kunna användas till andra ändamål än bara träning och matcher för Malaga FC. Skulle fotbollsklubben få lov att byta mellan olika träningsarenor, kommer stadion bland annat att kunna användas till flera konserter och evenemang som kan bli i större skala eftersom stadion har plats för drygt 40 000 åskådare. På så sätt ska klubben också kunna höja sin omsättning.

Massa tillbaka i Formel 1
Fernando Alonsos kommande lagkamrat i Ferrari, den brasilianska Formel 1-föraren Felipe Massa, återvände för en kort tid den 13 oktober tillbaka till motorsportens fullblodsklass, då han körde några träningsrundor i en Ferrari-racer.
Brasilianaren har varit frånvarande inte mindre än 79 dagar på grund av den metallfjäder han fick i huvudet med 200 km/t och därefter frontalkrockade med en mur under sommarens Grand Prix i Ungern. Han får i alla fall vänta med att köra ett riktigt lopp till nästa säsong, då Ferrari har beslutat att inte forcera något och hålla fast vid sina nuvarande förare resten av säsongen.
Massa säger, att han är mycket glad för att han under nästa säsong ska bilda par med den tidigare dubbla världsmästaren, Fernando Alonso. Han ser fram emot att de två förarna tillsammans höjer Ferrari och spår att de kommer att finnas med framme i toppkampen om VM.

H1N1 lamslår basketbollag
Basketbollsklubben Estudiantes från Madrid, som spelar i den högsta ligan, antogs i oktober blivit offer för den smittsamma influensa A. Därför blev sex av spelarna sängliggande med hög feber, huvudvärk och ömhet i kroppen.
Klubbens läkare undersökta de sjuka spelarna och enligt honom är de plötsliga influensasymptomen ofta ett tecken på influensa A och han tvivlade inte på att det var det som hälften av laget hade drabbats av.
Klubben inställde kommande matcher av rädsla för att smitta sina motståndare.

Det spanska fotbollslandslaget sätter flera rekord
Det spanska fotbollslandslaget kunde sätta nytt rekord genom att den 14 oktober slå Bosnien-Hercegovina på bortaplan i den tionde och sista VM-kvalmatchen i sin grupp.
Spanien hade innan matchen nio segrar och den tionde segern skulle betyda att man vunnit alla sina kvalmatcher, något som bara Holland, Tyskland och Brasilien har gjort tidigare. Spanien har likväl klarat sig ännu bättre då antalet kvalmatcher är fler än förut.
Laget hade på förhand fruktat för kylan och de fysiskt starka bosnierna och hercegovinerna, men det kunde man inte se på spelet. Efter 90 minuter stod det 5-2 på tavlan till Spaniens favör. De spanska spelarna hade till och med 5-0 innan Bosnien-Hercegovina bättrade på resultatet.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.