Ägg med tryffel, frasiga brödsmulor och skinka

Ägg med tryffel, är en moderniserad version av den traditionella maträtten Migas (brödsmulor) som serveras med chorizo och pocherat ägg. Korven (chorizon) är här utbytt mot skinka och tryffel, som det är säsong för nu. Det ger en kraftigare smak och samtidigt är tillagningssättet ändrat så att resultatet blir en lättare maträtt än den klassiska Migas.

Ingredienser för 4 personer:

4 ägg
4 gr färsk svart tryffel
100 g lufttorkad skinka i små tärningar (Jabuguitos Ibéricos para freir)
300 g brödsmulor av lantbröd
2 klyftor fint hackad vitlök
100 g lufttorkad skinka av Pata Negra i strimlor (Jamón de Pata Negra)
1 msk olivolja
1 msk tryffelolja
Lite skinksalt (Sal de Jamón) eller vanligt salt

Tillagning:
Knäck äggen i var sitt stycke plastfilm som är smort med tryffelolja och täckt med ett lager salt och riven tryffel. Förslut filmen och koka äggen i tre minuter, lägg dem därefter i en skål med vatten och isbitar.
Stek skinktärningarna tillsammans med vitlöken i olivoljan.
Lägg brödsmulorna i en ugnsfast form, och sätt den i ugnen på 180 grader. Gräddas tills de är frasiga – rör om i formen någon gång emellanåt. Tillsätt sedan skinkan och vitlöken, så att brödsmulorna drar till sig fettet.
Värm äggen en halv minut i kokande vatten, ta bort filmen och torka äggen på hushållspapper.
Fördela brödsmulorna på fyra tallrikar, lägg ett ägg på varje tallrik och dekorera med skinkstrimlorna och tryffelskivor.

 

 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.