Stjärnarrangemang med kocklandslag på Roca Tranquila

Stjärnarrangemang med kocklandslag på Roca Tranquila

 

Bent Jørgensen, som tillsammans med kökschefen Kasper Nielsen, äger den vackra gourmetrestaurangen Roca Tranquila i Urb. Torreblanca i Fuengirola har en dröm. En dröm om att få de nordiska kocklandslagen på besök hit till Spanien för några årligen återkommande fundraising-arrangemang. Att kombinera detta, att stödja de unga kockarna genom att glädja restaurangens gäster med en helt unik upplevelse – det är det Bent drömmer om.
I februari 2010 kommer det första av landslagen, National Culinary Team of Denmark, så vi alla kan träffa dem, uppleva dem i köket, och inte minst smaka på resultatet av deras ansträngningar.

Blir det en framgång arrangeras liknande vistelser i Spanien för de andra skandinaviska teamen, t.ex. Stockholm Culinary Team, som satsar allt på ett guld i matlagnings-VM i Luxemburg hösten 2010.
Är du tokig i god mat i ny förklädnad, läckra råvaror och innovativa presentationer på tallrikarna, läs då vidare.

Samarbetet mellan oss på En Sueco och Restaurang Roca Tranquila innebär att vi i februari 2010 kan hälsa kocklandslaget, med några av Danmarks bästa kockar, välkommet till ett gastronomiskt stjärnarrangemang på Roca Tranquila. Det är första gången ett skandinaviskt kocklandslag besöker Costa del Sol, och där väntar 200 gäster på en oförglömlig upplevelse, fördelat på fyra kvällar.

Årets gourmetupplevelse 2010
– ett Roca Tranquila/En Sueco event

Upplev Kocklandslagets kökskonst!

Möt de populära kockarna och lagets ledare som berättar om kokkonst i världsklass.
Spännande provsmakningar, goody bags samt lottning om ett fantastiskt pris.

Njut kocklandslagets 3-rätters super meny, som anrättats framför publik, samt utvalda viner och kaffe med konditorernas läckerheter.

Beställ redan nu till den 18, 19, 25 eller 26 februari 2010 kl. 18.30 – priset per person 180 €.

Beställ bord redan nu på 952 196 067.

 

 

"Idén med Roca Tranquila är inte bara att skapa en restaurang, utan en ”matverkstad”, där våra gäster får ta hem mer än "god mat". Det ska vara en totalupplevelse av smak- och synintryck i fantastiska omgivningar", berättar Kasper och fortsätter: "Vår kockskola är enormt populär, i synnerhet bland skandinaver som uppskattar att tillbringa en dag i vårt kök, samt efteråt inta de rätter de själv har varit med om att skapa."

Nyligen blev tillbyggnaden, kallad TV-köket, invigd så att kockskolan får mer plats för kulinariska utvecklingar. Den nya salongen kan ta emot 80 gäster – och är alltså ett perfekt ställe för privata sällskap.

"Jag glädjer mig mycket över att få kocklandslaget på besök. Kockarna är verkligen inspirerande och vi kommer att utbyta många idéer och skapa nya kontakter – men det är lagt mycket kraft på att entusiasmera styrelsen och medlemmarna i laget som ska använda sina semestrar till en sådan här resa. Det finns många spelare på plan, och man ska komma ihåg att arbetet med, och i kocklandslaget, är oavlönat. Det är självklart dyrt att rycka upp eftertraktade kockar ur deras vardag i berömda restauranger – tre träningsdagar i månaden, transporter, råvaror, lokaler, resor, tävlingar…", förklarar Bent Jørgensen, som nyligen, efter otaliga möten och resor i landslagets fotspår, slutligen kunde skriva under kontraktet på den 14 dagar långa vistelsen i Spanien.

Fundraising-middag
"Att främja skandinavisk kokkonst ligger mig varmt om hjärtat och landslagen har klarat sig riktigt bra vid de internationella tävlingarna under senare år. Jag gillar att de är så ambitiösa, att de förväntar sig att vara bland de bästa i världen vid Culinary World Cup 2010 – ett deltagande som kräver stor ekonomisk uppbackning och bra sponsorer. Här kommer ”fundraising-middagarna” på Roca Tranquila in i bilden, då överskottet oavkortat går till kocklandslaget", säger Bent Jørgensen".

Kocklandslaget kommer att vara på Costa del Sol i två veckor, som är späckat med upplevelser och träning.
"Vi har satt ihop ett program så de verkligen får något användbart med sig hem; besök på en spansk bodega, kaviarproduktionen i Riofrío, och många andra spännande upplevelser – och naturligtvis ska det tränas, och vårt nya kök i tillbyggnaden kan skapa den bästa miljön för det. Jag vill påstå att vår andalusiska herrgårdsstil med högt i tak, både bokstavligt och bildligt talat, är mer inspirerande arbetsförhållanden än de industrikök som de är vana att träna i", säger Kasper Nielsen.

En upplevelse för gourmeter och andra som är intresserade
Med undantag för middagen torsdagen den 18/2, som är på engelska, kommer presentationerna (fredagen den 19 samt torsdagen och fredagen den 25 och 26 februari) vara på danska med följande program:

Kl. 18.30 välkomnas det med gourmet-tapas och bubblor i glasen, och det kommer att vara provsmakning av ekologisk kaviar, ätliga blommor, fantastiska skinkor och andra av Andalusiens ljuvliga specialiteter.

Under tiden börjar kocklandslaget förberedelserna inför kvällens gastronomiska middag i Roca Tranquilas nya kök – ett arbete som gästerna kan följa på nära håll.

Middagen serveras kl 20.00 och det börjar med en aptitretare samt en presentation av menyn. Därefter blir lagets tre-rätters meny serverad med tillhörande viner, efterföljt av kaffe och ett prov på konditorernas trollkonster. Efter förrätten presenteras kocklandslaget och lagledaren Per Mandrup kommer att berätta om lagets arbete och de stora, prestigefyllda tävlingar som laget deltar i.

Utöver en fantastisk upplevelse får gästerna också en kulinarisk ”goody bag” med sig hem samt möjlighet att vinna gourmet upplevelser på några av Spaniens och Danmarks mest berömda restauranger.

Biljetten till detta storslagna arrangemang kostar 180 euro per person och kan beställas hos Roca Tranquila på tel 952 196 067. Då deltagarantalet är begränsat rekommenderas snar anmälan.
 

Av Helle Espensen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.