– Var ska vi träffas?
– Que Hora
– Nej, jag menar var?
– Vi träffas på Que Hora!

För drygt tre månader sedan, i början av mars, öppnades den nya restaurangen, Que Hora, i Fuengirolas hamn. Ägarna är paret Lars Ottosson och Malin Malmberg som träffades för 17 år sedan i Helsingborg. De har 25 års gedigen erfarenhet, från restauranger och barer i Sverige och resten av Europa, och denna vill de nu ta med sig till den nya restaurangen Que Hora.

Varför Fuengirola?
Lars besökte Costa del Sol första gången för ca 20 år sedan och då föddes drömmen att en dag flytta hit och öppna en restaurang. Åren gick, och både Lars och Malin arbetade hårt och har varit framgångsrika inom restaurangbranschen, främst i Helsingborg.
Men så kom just det där ögonblicket när de kände att nu är det dags. Under 2009 besökte de uppåt 60 olika lokaler mellan Marbella och Torremolinos för att hitta den rätta till att förverkliga deras dröm.
När de kom till Fuengirola kände de att ”det här är rätt”. De upplevde Fuengirola som en bra liten stad för sina barn att växa upp i, att det finns många åretruntboende tyckte de var positivt för deras restaurangplaner och tillslut fann de lokalen.

Som i Helsingborg
När de en dag kom ned till Fuengirolas hamn, efter att hört talas om en ledig lokal, kände de sig som hemma. De har alltid tyckt om Helsingborgs hamn, och här i hamnen upplevde de samma atmosfär, mitt i Fuengirola, men med lugnet, vattnet och framförallt utsikten! Trevliga människor som strosar och njuter.

Någonting som passar alla

Alla ska trivas på Que Hora. Lars och Malin har tagit med sig den skandinaviska standarden och arbetar aktivt med att hålla den. Flera gånger om dagen gör de egenkontroller av alla utrymmen. Hela lokalen och all utrustningen hålls ren och snygg vilket är viktigt för en trevlig och fräsch restaurang.
De är även väldigt noga med maten. De använder sig inte av halv- eller helfabrikat, deras koncept är god service, god mat, goda råvaror och hemlagad mat och självklart till en rimlig peng. För att kunna upprätthålla den önskade standarden har de istället för en lång meny valt en mindre, men fortfarande med ett utbud som passar alla smaklökar. De nämner den själva som en internationell meny med bl.a. hamburgare, pasta och vitlöks- och chilimarinerade räkor.
Baren har de också utrustat för att passa alla smaker. Med olika sorters öl och vin till special drinkar och shots efter önskemål, och inte att förglömma, deras sourmix som de importerar direkt från sina vänner i det Svenska Bartendergillet.
Men självklart går det också att komma in för enkel slät kopp kaffe.

En vanlig dag
En vanlig dag börjar med att Lars kommer ned till restaurangen 7:30 och förbereder inför dagen. Malin kommer vid 9:30 efter att ha lämnat barnen i skolan och då är allting färdigt för att ta emot de första gästerna som kommer för frukost och för att njuta av lugnet i hamnen klockan 10:00. Mellan 12:30 till 17:00 har de lunchrusning och då har de också fått förstärkning av en kollega för att klara av trycket. När lunchen ebbar ut är det dags för Malin eller Lars att hämta barnen vid skolan och gå hem. Kvällarna på Que Hora är lite varierande men vanligtvis är de hemma tillsammans kring 23:00-24:00 tiden på kvällen.
Happy Hour 17:00 – 20:00
De har tagit med sig den svenska varianten av Happy Hour, så här serveras det inte 2 drinkar för priset av 1. Istället sänker de priset på öl (fat) och vin, och på utvalda drinkar och har också en shot special.

Födelsedagsfirande eller annan festlighet på Que Hora
Och om du skulle vilja fira din födelsedag eller någon annan festlighet på Que Hora så lovar Malin att om du bara bokar i förväg så sammanställer hon den meny du önskar, även om den önskade maten inte står med på deras ordinarie meny. Det samma gäller vin, fördrinkar och shots.
Det går också att abonnera hela lokalen om man är ett större sällskap, med t.ex. fördrink, snacks, mat och dryck, drinkar och så lite nattamat.
T.ex. så har danska fotbollsfan abonnerat lokalen inför den första danska VM-matchen, den och andra matcher kommer att visas på storbildskärmar under sommaren.

Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.