Buddha Beach – Chill-out musik och asiatisk gastronomi i exotisk strandmiljö

Buddha Beach – Chill-out musik och asiatisk gastronomi i exotisk strandmiljö

Medelhavsvinden smeker milt över huden. Solen värmer sommarens första gäster, de njuter av det härliga vädret, liggandes på de många solstolarna eller i poolen. Flera av gästerna har dragit sig in i skuggan och njuter av en tropisk drink från baren eller en lätt lunch under ett av de många parasollen. Även jag och min väninna föredrar att avnjuta vår lunch i skuggan av parasollen, och vi blir hänvisade till ett av många bord, bara meter från poolen av en servitör, klädd i vit tanktopp och lösa vita byxor, vilket gör att vi har svårt att slita blicken från honom.

Med chill-out musik i bakgrunden, bruset från havet och de många solande gäster, känns det som om man är på en avlägsen exotisk ö. Servitören ger oss var sin meny, som till vår överraskning bjuder på en bra al fresco blandning av allt det goda från havet, thai-rätter, sushi och Buddha Beachs special burgare som är mycket populär. De gäster, som inte vill lämna sina solstolar, kan beställa lättare rätter från Snack & Wrap menyn. Vi lutar oss tillbaka i stolarna och njuter en stund av atmosfären, som skiljer sig markant från kustens normalt mer bullriga miljö. Vi låter oss fångas av musiken och känner hur pulsen sjunker några takter. Så kommer servitören tillbaka, och med en tyst andhämtning beställer vi var sin av de asiatiska rätterna. Vi är ju på Buddha Beach, och som namnet antyder, asiatinspirerat. Inte för att man som gäst kan missa det, för vart man än ser, så ser man en rund Buddha-figur, som nästan viskar ”kom och massera min mage, jag längtar efter det”. Vi låter Buddha-figurerna vänta, för de går ingenstans och istället försöker vi koncentrera oss på menyn. Servitören tar emot vår beställning, medan vi tycker oss höra att han säger samma sak som Buddhan (men vi enas om, att de nog är vår fantasi som spelar oss ett spratt). Men man vet ju aldrig!

Eftersom klockan närmar sig två, och värmen blir mer intensiv, bestämmer vi oss för att nöja oss med en huvudrätt. Jag beställer satay kyckling med basmatiris och min väninna beställer thailänds grön curry med jätteräkor på spett. Vi är överens om att dela, så att vi för att smaka båda rätterna. Medan vi sitter och gungar i takt till musiken, bryts plötsligt lugnet abrupt av en saxofonspelare, som iförd badbyxor, spelar med till chill-out musiken, medan han går runt poolen. Jag och min väninna tittar begeistrat på, som om det var någon alldeles speciell underhållning, medan de andra gästerna helt oberört fotsätter att sola och vara sociala. Vi får senare veta, att det är ganska normalt, att saxofonspelaren spelar några nummer. Ju bättre stämningen är, ju större är sannolikheten att han spelar. Med andra ord så visar det lite att gästerna trivs och om det är en bra stämning på Buddha Beach.

Även om vi är de enda, så kan vi inte låta bli att titta på saxofonspelaren, men när maten kommer, lyckas den dra åt sig vår uppmärksamhet från ”underhållningen”, speciellt den underbara doften, som maten sprider sig omkring oss. Med riset serverat, i vad som ska föreställa ett halvt kokosnötsskal, och satay kycklingen i en lergryta samt jätteräkorna på spett för fantasin ännu en gång till en exotisk ö långt bort från civilisationen. Även om temperaturen stiger, och nu ligger på över 30 grader, så gör det ingenting, att chilin i maten bränner på tungan. Eller kanske det är för att, värmen redan har fångat oss. Vi njuter av varje jätteräka, som vi dippar i en kryddstark nötpuré, och därefter fortsätter vi med vår satay kyckling, som tillsammans med bambuskott och röd och grön paprika kokats i en rund men samtidigt stark sås av kokosmjölk. Vi äter upp nästan allt, vilket för oss är en enorm prestation med tanke på portionernas storlek. Och när vi efter en kopp kaffe bestämmer oss för att vända kosan hemåt, följer den dubbelt fyllda magen också med. Men det har det varit värt, och för totalt 60 euro har vi bägge ätit gott, fått drinkar till maten samt kaffe efteråt.

Buddha Beach är inte det billigaste stället att äta på, men det är inte heller meningen. Här handlar det om en atypisk strandrestaurang, där socialsamvaro, en lugn och privat atmosfär, solning och en privat strand direkt till Medelhavet, som är det karakteristiska kännetecknet. Och gästerna förväntar sig denna exklusiva miljö, annars kan de välja bland många andra platser att njuta av en varm sommardag. Det asiatiska konceptet följs in i minsta detalj, och man känner inte, att det egentligen handlar om ett plagiat. Buddha Beach är äkta vara och trots närheten till Puerto Banús, är det utan tvivel tal om en liten del av det exotiska Östern. Jag och min väninna rekommenderar verkligen en lunch på Buddha Beach och ett par soltimmar, antingen före eller efter. Och glöm inte saxofonisten som är helt formidabel. För dem som önskar en upplevelse ut över det vanliga, kan man boka ett av de många VIP-områdena, där man blir serverad av sin helt egna personliga servitör. Vem kan säga nej till det?

Njut!

För mer information om Buddha Beach eller för bordsbeställning, se: www.buddhabeachbanus.com eller ring 952 81 38 82.

Av Louise Kathrine Pedersen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.