Restaurant Garums hemligheter

Restaurant Garums hemligheter

Köksmästare Simon Vogt står i den italienska hörnan och denna gång avslöjar han hur man lagar en läcker vegetarisk lasagne med squash och pumpa. Efterrätten är en tiramisu, som innehåller äpple och kanel, så den kan verkligen spela rollen som dessert under en av juldagarna.
Recepten är för fyra personer.

Lasagne med squash


Tomatsås:
1 burk skalade tomater
5 färska tomater
1 mellanstor lök
1 morot
1 purjolök
3 vitlöksklyftor
1/4 l rödvin
1/4 l oxköttsbuljong
1 msk. färsk basilika
Olivolja
Salt, peppar

Béchamelsås:
50 g smör
50 g vetemjöl
1/2 l grönsaksbuljong
1/2 l grädde

Salt, peppar och muskotnöt

500 g squash
500 g pumpa
500 g lasagneplattor
250 g riven parmesan

Hacka lök, vitlök och morot och fräs det i olivolja. Skär tomaterna i kvartar, purjolöken i ringar och låt det steka med. När grönsakerna har fått lite färg, tillsätt buljongen, rödvin och de skalade tomaterna.

Låt såsen koka i ca 20 minuter. Hacka basilikan grovt och låt den koka med i några minuter. Purea såsen i en mixer eller med en stavmixer och häll därefter såsen genom en sil för att få en jämn sås.

Skala squashen och pumpan och skär dem i valnötsstora bitar. Koka dem ”al dente” i tomatsåsen.

Nu till béchamelsåsen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Rör kraftigt och tillsätt grädde och buljong, lite åt gången. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Låt såsen koka på svag värme i ca 20 minuter. Dock är det lätt att såsen bränns vid, så var försiktig.

Ta en ugnsfastform och häll först i ett lager av béchamel, strö över lite parmesan. Lägg därefter på lasagneplattor, och sedan tomatsås med squash. Fotsätt tills alla ingredienserna är använda. Sista lagret bör vara ost.

Ställ in lasagnen i ugnen, 160 grader, i omkring 60 minuter, eller tills den får en fin gyllene färg.
Tiramisu med äpple och kanel
500 g naturell yoghurt (1,5% fetthalt)
250 g keso (keso med låg fetthalt)
250 g grädde
400 g savoiardikex (ladyfingers)
750 g äppelmos
Vaniljsocker och kanel

Häll yoghurten i en sil och låt den stå och rinna av under natten. Blanda därefter i keso. Vispa grädden hårt i en separat skål och vänd sedan försiktigt ned yoghurten. Smaka av med vaniljsocker.

Lägg ett lager savoiardikex i en ugnsfastform – sockersidan nedåt – och lägg därefter på ett lager med äppelmos och strö över en blandning av socker och kanel. Bred därefter över ett lager av yoghurtgrädden. Fortsätt att lägga lager, tills ingredienserna är slut. Se till att sista lagret är grädde. Ställ sedan in tiramisun i kylskåpet i 4 till 6 timmat. Strö över socker och kanel precis innan servering.

Pröva dessa och andre spännande rätter på:
Restaurang Garum
Paseo Marítimo, Marbella.
Öppet: alla dagar från kl. 11.00 till sent.
Tel: 952 858 858.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.