Rysligt på Svenska Skolan

Rysligt på Svenska Skolan

SVENSKA SKOLAN | trivsam miljö

På vår skola vet vi hur viktigt en trivsam miljö är för att kunna prestera bra. För att komma dit är det en förutsättning att man känner sig trygg och har en bra kontakt med alla på skolan. En bra sammanhållning mellan föräldrar, barn och pedagoger ser vi också som ett måste för att vi ska kunna nå våra mål med verksamheten. Både våra kunskapsmål och de sociala målen.

Ett bra sätt att komma närmare varandra är självklart att spendera mycket tid ihop. Även utanför skolan.

Under hösten har en festgrupp satts samman av intresserade föräldrar som kommer att bidra till arrangemang tillsammans efter skoltid.
Denna grupp var inte sen att ta initiativet till en Halloweenfest på skolan. Förra årets fest blev en succé och alla såg entusiastiskt fram emot årets tillställning.

Kring halv sju snåret entrade de första gästerna gästerna skolan. Spöken, häxor, mumier och zombies fyllde skolans baksida där man fick dricka och äta så mycket man ville från grillbuffén. Även folk utifrån var självklart välkomna. Stora som små, nya som gamla. Flera elever som gått vidare till andra skolor såg chansen att komma för att hälsa på sina gamla kompisar och lärare.

Barnen hade under veckan haft Halloween tema då de gjort egna pumpor och spöken som under kvällen funkade utmärkt som läskiga dekorationer. En spöklik gravplats hade även upprättats kvällen till ära.

Men det som alla med spänning gick och väntade på var kvällens höjdpunkt. Nämligen ”Spökhuset.” Med skräckblandad förtjusning, fyllda av förväntan, stod de hand i hand på kö för att få komma in i huset för och bli rejält skrämda av Dracula och hans vänner.
Ingen gick oskrämd hem vill vi lova!

Inga föräldrar, ingen skola.
På en liten utlandsskola som denna är det viktigt att alla tar ansvar och bidrar med det man är bra på. Vi har inte samma förutsättningar som en kommunal skola men det är inget som behöver stå i vägen för en bra verksamhet. Föräldrarna till våra barn spelar därför en stor och avgörande roll för att vår verksamhet ska fungera. Skolan är en föräldraförening. De har i sin tur valt en styrelse som består av ideellt arbetande föräldrar. Ett arbetsamt men mycket viktigt uppdrag för att upprätthålla skolans goda kvalitet.

Redan nu har vi engagerade föräldrar som vill bidra med sina kunskaper. En engelsktalande pappa har, utöver den engelska som finns på schemat, tagit på sig att lära ut engelska till de barn som vill ha extra stimulans i språket.

En konstintresserad mamma hoppas inom kort kunna starta upp en bild och teckningsgrupp som fritidsaktivitet för de som är intresserade av att utveckla sin artistiska sida.

Detta är vi självklart oerhört tacksamma för. Vi har ett mål att oavsett nivå skall vi alltid kunna bemöta våra barns behov och intresse.

Vårt mål är att inom en snar framtid även kunna bilda olika råd där föräldrarna ska ingå. Tex en renoveringsgrupp, en grupp som tar hand om våra friluftsdagar och en marknadsföringsgrupp. Och självklart arrangemangsgruppen som mycket uppskattande redan är i full gång.

Tanken är att så många som möjligt ska kunna ingå för att ett eventuellt arbete skall kännas lätt och lustfyllt. Meningen är också att de dagar som vi pedagoger är i behov av studie eller fortbildningsdagar ska kunna erbjuda eleverna en stimulerande och lärorik dag även utanför skolan där en föräldragrupp är ansvariga.

Varje fredag efter skolans slut är alla föräldrar varmt välkomna på fika tillsammans. En grupp föräldrar tog initiativet till denna mysiga avslutningen på veckan med kaffe och hembakat. De märkte att de ändå blev kvar en lång stund innanför skolans port-ar för att samtala medan barnen åt sin traditionella fredagsglass så de tyckte att de kunde lika gärna fika tillsammans.

Det märks att våra föräldrar trivs tillsammans.

Hemlig kompis
För att spinna vidare på vårt tema med emotionell intelligens startade vi i veckan på nytt igen med ”Min hemliga kompis”.

På måndag morgon samlas alla från första till femte klass för att dra lott om vem man ska ha som hemliga kompis under veckan. Alltså en annan elev på skolan som man under en vecka ska vara extra snäll mot. Förhoppningarna är att öka samspelet och dialoger mellan barn som vanligtvis kanske inte har så mycket kontakt. Även att alla ska få chansen att bli sedda, oavsett ålder.

Sista timmen varje fredag träffas vi igen för att först få gissa vem som drog vems namn ur skålen. Förhoppningsvis så gissar man rätt, då har man lyckats med sitt uppdrag att under veckan visa lite mer uppskattning och uppmärksamhet än vanligt till just denna.

Under nästa månad börjar vi vårt miljöarbete på skolan tillsammans med Marbella kommun. På måndagen vecka 46 kommer en miljögrupp från kommunen till skolan för att informera om sophantering och på tisdagen vecka 47 bär det av på studiebesök till ”Complejo Medioambiental de Costa del Sol” för att se hur det går till på en sopstation. Allt i ledet mot att öka vår miljömedvetenhet.

Vi lärare vill passa på att rikta ett stort tack till de engagerade föräldrar som lade ner sin själ i den lyckade Halloweenfesten. Marni, Andy och Astrid.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.