Träskor – Gunnel’z Fashion

Träskor - Gunnel’z Fashion

Mitt i industriområdet i San Pedro hittar vi Gunnel’z Fashion. Många har nog hört talas om Gunnel i samband med Gunnels’ Zuecos och träskor har alltid haft en självklar plats i Gunnels garderob, men i dag arbetar hon med mycket mer än bara träskor.

När jag möter Gunnel i hennes butik har hon självklart träskor på fötterna, ett par häftiga träskoboots och jag är bara tvungen att fråga hur i allsin dar en ung svenska får för sig att sälja träskor på Costa del Sol? ”När jag flyttade hit för 13 år sen var jag van att nästan alltid gå i träskor hemma i Sverige, och varför skulle jag ändra min stil bara för att jag flyttade? Jag får alltid kommentarer om mina träskor, men idén till att sälja dem fick jag en dag när jag var inne på El Corte Inglés och blev stoppad hela tre gånger av nyfikna människor som frågade om mina skor. Jag kände att det kanske fanns en efterfrågan och på den vägen är det”, förklarar hon. Idag arbetar hon i nära relation med tillverkaren. Hon designar, tar fram nya mönster, färger och modeller och har agenter förutom i Spanien också i Portugal och Japan.
Att komma in i butiken påminner mig om de trendiga butikerna som man kan hitta i industriområden i New York och London, den är stilren, industricool och har till och med en liten bar, där vi sitter och dricker var sin kopp te.
Många har nog, liksom jag hade, en bild om att Gunnel bara arbetar med träskor, men utbudet sträcker sig långt över det. Här finns, som nämndes tidigare, naturligtvis träskor i alla tänkbara färger, mönster och modeller och storlekar från 28 till 46, men även kläder av bl.a. märken som Hanne Bloch, Charlie-Joe, Saga Ibañez och Anti-Flirt och många fler, samt smycken, handmålade sidensjalar, väskor m.m.
Inspirationen till butiken och sortimentets färg och form hämtar Gunnel från sina många resor, och klädkollektionerna är noga utvalda. Om man vill hitta den klassiska stilen har man kommit fel, men är man ute efter den trendiga och hippie-chica stilen kan jag upplysa om att man kan hitta den hos Gunnel, och det matchar träskorna perfekt.
Då är vi inne på träskor igen och om man bara slår bort tanken på den röda klassikern kan man kombinera träskor till det oändliga, t ex till fest med en bomullsklänning med paljetter och träskoboots och voilá så man har en rockig elegant stil. Det är bekvämt, kul och ligger helt rätt i tiden.
Gunnelz’ Fashion, öppettider mån-fre. kl. 10-19. Adress: C/ Dublin, 21. Pol. Ind. San Pedro. Tel: 952 78 56 02. Web: www.gunnelhome.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.