Svenska skolan – En aktiv barndom, ett aktivt liv

Svenska skolan - En aktiv barndom, ett aktivt liv

I dagarna tre har skolgården på Svenska skolan i Marbella varit en byggarbetsplats. Allt för att vi till slut skulle kunna stoltsera med en efterlängtad klätterställning. För vad hör inte en skolgård till om inte just en sådan. Gungor, klätternät och rutschkana. Allt som behövs för att förgylla en skoldag. Lyckan var därför total då den stod klar för användning.

En klätterställning har länge stått högt upp på önskelistan hos eleverna. Även för oss lärare är detta ett stort steg framåt, då vi vet hur viktigt det är för barnens motoriska utveckling att de dagligen får möjlighet att utmanas kroppsligen och att testa sina gränser. Framför allt idag då människan är allt mer stillasittande. Idrotten i skolan är idag för många barn tyvärr den enda motion de får under en hel vecka. Det är för lite! Det är därför så viktigt att vi lärare presenterar fysisk aktivitet på ett lustfyllt och spännande sätt. För kan vi väcka lusten hos ett barn att röra på sig och att vara aktiv i tidig ålder känner vi att vi kommit långt.
Det är väl ingen nyhet att man presterar bättre i skolbänken om man har ett aktivt liv och motionerar regelbundet. Koncentrationsförmågan ökar, man blir mer stresstålig och man blir inte lika lätt trött. Men hur många vet att motoriken och koordinationsförmåga har direkt samband med förmågan att till exempel skriva siffrorna åt rätt håll. Tränar du ett barn i tidig ålder att till exempel fånga bollar eller hoppa hopprep, något som utmanar motorik och koordination, märker du snart att även andra saker faller på plats.
Vi uppmanar våra elever dagligen att utmana och testa sina gränser, fysiskt som psykiskt, vilket i sin tur ökar barnets självkänsla. För det är exakt vad som händer då man märker att man tagit sig förbi ett hinder. Litet som stort. Engelskatext som klätternät. Även om vi på vägen möter både blåmärken och skrubbsår.
Efter regn kommer solsken
En av förmånerna med att bo i Spanien är att vi nästan året runt kan vara utomhus och röra på oss på ett naturligt sätt. Men inte ens på solkusten skiner solen ständigt. Hur mycket vi än önskar det. Så på grund av regn blev vi tyvärr tvungna att flytta fram vårt inplanerade ”Run for Life”. Trots det så var humöret på topp då det äntligen var dags. Alla, stora som små, kämpade sig runt banan på strandpromenaden efter bästa förmåga. Stolta över att ha klarat av sitt förmodligen livs första maraton men också över alla pengar som de lyckats samla in till Anbad, avslutades dagen med prisutdelning och en välförtjänt picknick på stranden. Vi lärare är så stolta över våra elever som lagt ner sin själ i detta projekt.
Anbad och hela skolan vill också rikta ett stort tack till Fia Ensgård, ”Fia i backen”, som var med och sponsrade vårt maraton. Ditt bidrag uppskattas oerhört och kommer garanterat väl till användning.

Summercamp
Den 17:e juni är det dags för oss att ta ett välbehövligt sommarlov. Men verksamheten avstannar inte för det. Precis som förra året kommer vi att anordna en Summercamp för alla som behöver eller vill. Från den 20:e juni och under större delen av sommaren står dörrarna öppna för alla barn, oavsett nationalitet, att komma och leka, sporta, pyssla eller bada i vår pool tillsammans med nya eller gamla kompisar. Är ni intresserade så hör av er till oss för mer information eller anmälan.
www.svenskaskolanmarbella.com eller ring oss på 952 770 583 (akn 1960)
Aktiv sommar önskar vi på Svenska skolan i Marbella!

Av Linda Kallin

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.