BoConcept: Vi är inte så farliga

BoConcept: Vi är inte så farliga

Danska BoConcept börjar nu bli ett riktigt väletablerat företag på den spanska möbelmarknaden efter snart fyra år på kusten. Snabba leveranser, exklusiva möbler och unika hembesök är några av de styrkor som får verksamheten att sticka ut ur mängden.
 

60-70 stil moderna för stunden
Massor av repriser och rekommendationer
Ringer ett par dagar efter leverans
Snabb leverans
7 anställda
Del av en kedja med 300 butiker i 50 länder
Soffor och matbord, de mest sålda
Få impulsköp – köp är ofta en längre process
Vill känna till budgeten

Det är svårt att hitta riktigt fina möbler. Ännu svårare är det att hitta de rätta möblerna. Men BoConcept har lösningen. De erbjuder – helt utan förpliktelser – att komma hem till dig och ge förslag på den optimala inredningen. Ett sådant besök kostar inte en enda euro och BoConcept betonar att erbjudandet ska ses som en service och inte som ett sätt att tvinga på kunder några köp.

”När vi ger våra kunder råd så händer det ofta att vi ber dem att lägga tankarna på att köpa t ex en helt ny soffa åt sidan. Istället kanske vårt förslag på en bättre lösning är att köpa ett par nya kuddar, ny klädsel eller ett nytt soffbord”, berättar Jan Pedersen, som är en av tre ägare av BoConcept. Detta framgångsrecept kanske inte alltid är det mest lönsamma för butiken då en soffa självklart kostar mer än ett par kuddar, men på BoConcept tror man på att nöjda och trogna kunder är det bästa i det långa loppet för alla parter.

”Vi försöker vara lite av både inredningsarkitekter och möbelförsäljare och allteftersom har vi också fått riktigt bra erfarenheter av genom detta sätt att arbeta”, säger Jan. Utöver att leverera en effektiv service kan han även vara glad över att hembesöken också leder till att ”vidareutveckla” medarbetarna, som han själv uttrycker det.

 

BoConcept är inte allt eller inget
Att BoConcept skulle vara en butik där man köper fullt möblerade rum eller ingenting är en bred missuppfattning. Sanningen är den att man helt enkelt kan nöja sig med en mindre dekoration som kanske är just det som behövs för att piffa upp stämningen i rummet. Ett rum behöver inte genomgå en helomvandling varje gång man önskar lite förändring. Därför är det mycket viktigt för Jan och hans team att ramarna är precis rätt från och med att kunden stiger in i butiken tills det att hon eller han lämnar butiken.
”Det är alltså inte farligt att handla hos BoConcept”, skrattar jan. ”Man binder inte upp sig till någonting bara för att man besöker oss, eller genom att vi gör ett hembesök. Om du vill ha hjälp så vill vi gärna veta vilken budget du har och självklart också vad det är du letar efter. På så sätt får vi de bästa förutsättningarna att hitta just det som motsvarar ditt behov”, säger Jan. Utöver den personliga kontakten till kunden kan Jan även stoltsera med en för branschen extraordinär kort leveranstid. För vanliga möbler är leveranstiden hos BoConcept mellan tre till sex veckor och för stoppade möbler (soffor och liknande) mellan fem till sju veckor. Normalt kan leveranstider inom branschen vara upp till tio veckor.
Som ytterligare ett led i BoConcepts service är det praxis att kunden blir uppringd efter köpet, ett par dagar efter leveransen för att höra om allt är som det ska.

Den 15 december firar BoConcept fyra års jubileum i de stora, fina lokalerna på Mijasväg-en och i samband med detta kommer butiken att firas på lämpligt sätt. Hur, det vill inte BoConcept avslöja riktigt ännu. Fram tills dess är du välkommen att besöka butiken och höra vad BoConcept kan erbjuda dig, eller boka tid för ett inspirerande hembesök.
Butikens produkter kan för övrigt ses på: www.boconcept.dk, där du även kan delta i tävlingen om att bli BoConcepts nästa designer.
 

Av Andreas Müller

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.