Hotellbesök – hermitage i casares

Hotellbesök - hermitage i casares

När man tar vägen från Marbella mot Casares (Carretera de Casares MA-8000) ser man vid km 10 en skylt på höger sida som pekar mot Hotel Hermitage. Här kör man in på små och ibland slingriga vägar genom korkeks- och pinjeskogar. Ibland skymtar man en villa. Från avfarten är det inte mer än 1,8 kilometer till hotellet och det är väl skyltat. Trots det hinner man fråga sig själv om det verkligen är rätt väg, samt vem det egentligen är som besöker detta avlägsna hotell – om någon besöker det alls.
Men så plötsligt efter en brant nedförsbacke och vänstersväng ses en stor vit byggnad mellan träden.

Stämningen är varm och välkomnande när man träder in genom den stora träporten.
I taket hänger vackra annorlunda kristallkronor. Till vänster finns receptionen, rakt fram hittar man terrassen som leder till gården med pool och till restaurangen. Till höger ligger sällskapsytor.

Hotellet är uppdelat i två byggnader. I huvudbyggnaden finns reception, bar, restaurang, gemensamma ytor och hotell-ets mindre rum. I den andra byggnaden, bara ett stenkast därifrån, och som egentligen är en radhusräcka, ligger sviterna. –
Här ska vi snart titta in.
Först tar vi oss tillbaka till huvudbyggnaden och tittar närmare på de gemensamma ytorna. Det första som fångar blicken är den stora öppna spisen som omges av stora bekväma soffor. Med hotellbaren alldeles intill utgör detta en perfekt mötesplats för hotellets gäster, speciellt under murriga vinterkvällar, för vad kan vara mysigare än ett glas rött vin i gott sällskap i skenet från en sprakande brasa.
Strax intill på andra sidan baren finns en TV samt bord och fåtöljer för dem som vill se sitt favoritlag vinna, eller följa med i världs-nyheterna.
Med den öppna spisen i ryggen kliver vi över tröskeln ut på hotellets gemensamma terrass. Här finns en stor soffgrupp samt en mindre. Man har utsikt över hotellets pool och kan njuta av lugnet efter dagens golfrunda på någon av de närliggande golfbanorna och se solen gå ned över trädtopparna.

Så är det dags att inspektera vår svit innan det är tid för middag på restaurangen.
Vi ska övernatta i en av hotellets sviter. Den består av två våningar. På bottenvåningen finns två stora sovrum med separata badrum. Båda rummen har egen dörr ut till en egen liten trädgård där man soliga och varma dagar kan sitta i skuggan av träden, läsa en god bok och låta gräset kittla ens fötter.
På övervåningen finns en stor skön soffa framför TV:n och en ”egen” öppen spis – ved finns att köpa i receptionen. Här finns även en läshörna och en arbetshörna. Inte att förglömma finns här också en stor terrass där vi njuter av ett fat med färsk frukt och ett glas cava efter att ha kommit tillrätta.

Innan det är dags för middag ger vi oss ut på en liten vandring i närområdet. Promenaden bjuder på orörd natur, ett rikt djurliv och fina utsikter både mot bergen och över kusten. Här är det vanligt att gästerna tar långa avslappnande promenader. En del promenerar även till Casares, vilket tar ca 20 minuter, för att upptäcka den lilla vita byn som klamrar sig fast längst en bergssida.

Middagen avnjuts i hotellets restaurang Celima. Med tanke på att hotellet ligger lite avlägset finns inte så många andra alternativ, men restaurangen har en bred meny och någonting för alla smaker. Själv väljer jag till förrätt tre sorters halstrade pilgrimsmusslor med smakerna örter, bacon samt hasselnöt på en rödbetspuré. Till varmrätt äter jag ugnsstek kanin med bacon och morcilla serverad med morotspuré och till efterrätt väljer jag en brownie med vaniljglass. Maten är fantastisk. Den är vällagad och man kan urskilja alla de olika smakerna på ett delikat sätt. Hit är det värt att åka bara för att avnjuta en romantisk middag – men kom ihåg att boka bord, för restaurangen är ganska liten.
Efter middagen passar det utmärkt att slå sig ned på den gemensamma terrassen och umgås med andra hotellgäster innan det är tid att dra sig tillbaka för en mycket god natts sömn i den rogivande atmosfären.

Hotel Hermitage rum:
2 mindre rum
2 enkelrum
5 dubbelrum
1 junior svit
2 sviter med ett sovrum*
4 sviter med 1 sovrum + öppen spis*
4 sviter med 2 sovrum + öppen spis*
1 svit Hermitage
(*barn upp till 12 år övernattar gratis)
Priser varierar från 71 € till 305 € beroende på rum och säsong.
Roomservice kan fås till alla rum för 5 €.
Alla rum har WiFi.
För mer information ring: 952 895 639, eller besök hemsidan på: www.hotelhermitage.es

Restaurante Celima
Restaurante Celima är öppen för alla. Gastronomin bygger på råvaror från närområdet och inspirationen kommer från Medelhavsköket, även om köket är internationellt.
Frukosten består av en liten men väl tillräcklig frukostbuffé.
Varje dag serveras lunch och måndag till fredag serveras även Menú del Día för endast 14 €, mycket populär hos invånarna i närheten.
De anordnar gärna privata arrangemang såsom bröllop och andra fester.
Under året arrangerar de olika evenemang, bl.a. vinprovningar för grupper om minst 6 personer.

Jul och nyår
Julen på Hotel Hermitage är mycket populär, liksom andra högtider som Allhelgona och påsk.
Detta år serverar restaurangen:
Julaftonsmeny och juldagsmeny:
Välkomstdrink, 5 rätters middag, vatten, vin och kaffe. 60 € per person.
Nyårsmeny:
Välkomstdrink, 5 rätters middag, vatten vin och kaffe, cava, 1 timmes öppen bar, underhållning. 120 € per person.

För vem?
Hotel Hermitage passar utmärkt och är populärt för dem som trivs i naturens lugn och som uppskattar bekvämlighet och gastronomi. Här finns orörd natur, vackra utsikter och stämningen är mysig i en fint dekorerad inredning och en känsla av avlägsen omvärld. Servicen är hög och man känner sig väl omhändertagen.
Transport till och från flygplats kan ordnas till självkostnadspris.
De har nära samarbete med en gård i närheten var man kan hyra hästar. De har även samarbete med Ducesa Spa och vill man inte lämna hotellområdet kan man boka tid så att en massör kommer till hotellet.
Hotellet har god kontakt med alla omkringliggande golfbanor. Närmaste golfbana är Finca Cortesin.

Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.