Aloha Hill Club: Lyx som du har råd med

Den ekonomiska krisen i Spanien har drivit ned bostadspriserna i botten. Därför har nu både investerare och livsnjutare på jakt efter en bra value for money-bostad flera möjligheter att göra klipp.
Ett av de bästa finns i Aloha Hill Club.

Vad är Aloha Hill Club
Aloha Hill Club är ett exklusivt, 28 000 m2 stort bostadsområde med 140 lägenheter fördelade på nio bostadsblock. Här finns lägenheter med två eller tre sovrum samt takvåningar i etage, storlekarna varierar från 90 m2 till 139 m2 (exkl. terrass) och prisnivån ligger mellan 241 000 euro till 728 200 euro. Månadsavgiften är från 250 euro per månad och inkluderar medlemskap i Aloha Hill Club, som ger en rad olika fördelar.
Finansieringsmöjligheterna är i övrigt ganska bra för skandinaviska köpare då Nykredit kan erbjuda ytterst attraktiva villkor.
Klubben ligger i ett lugnt och naturskönt område med bara några få minuters avstånd till Marbellas mest berömda golfbanor som Los Naranjos, Las Brisas (var det tidigare har hållits Spanish Open och VM i golf) och Aloha Golf Club (värd för flera European Tour evenemang), och hamnen Puerto Banús.

Som hyresgäst eller ägare i Aloha Hill Club har du bland annat tillgång till:
Tre simbassänger – två utomhus och en inomhus
Bastu och gym
Poolbar och -restaurant
Tennis- och paddelbanor
Golf puttinggreen
Lekpark inomhus
Parkeringsgarage
Matbutik
WIFI-förbindelse
Satellit-tv
Och mycket, mycket mer.
Dessutom kommer det att finnas möjlighet att hyra sin egna vinkällare.

”Hm, Ferrari eller Lamborghini”, tänker jag medan jag rullar upp längst backen mot Aloha Hill Club. Jag har just sett ett exemplar av varje av de imponerande maskinerna och nu har min hjärna börjat en häftig diskussion med sig själv kring vilken som är att föredra. Att se de två lyxbilarna i detta område är inte helt ovanligt – snarare tvärtom.
Marbella med Puerto Banús är, som bekant, ett av Europas största resmål för jetsettare och låg för bara några år sedan långt utanför budgeten för de flesta. Men tiderna har förändrats och i samband med finanskrisen, som har slagit oerhört hårt mot Spanien, har drivit bostadspriserna i botten. Det i sin tur innebär att man nu kan få mycket mer bostad för sina svenska kronor. Ett av de bästa exemplen på detta hittar man i just Marbella, postadress för Aloha Hill Club.

Stora prissänkningar
Jag hälsas välkommen av Morten Remo, en av Aloha Hill Clubs tre ägare. För drygt ett år sedan övertog de området från den tidigare innehavaren, ett spanskt penninginstitut, sedan dess har de arbetat aktivt med projektet för att nå målet. Det har varit en långsam process. Redan 2004 marknadsfördes bostäderna av den ursprungliga byggherren. Då såldes drygt 90 % av dem – för ett pris 20-25 % högre än vad som kan förväntas idag. Det säger lite om hur mycket man nu kan få för pengarna i Aloha Hill Club. Köpen fick dock backas då lägenheterna inte stod färdiga som utlovat. Det händer dock inte denna gång, försäkrar Morten Remo.

”Vi har köpt det färdigt av banken, så det är den som står för bygget. Själva bostadsbyggandet är färdigt och nu saknas bara saker som väg, trädgård och restaurant”, säger Remo, som är utbildad inom bank och som även har varit involverad i bostadsbranschen som projektutvecklare och rådgivare under mer än 20 år. Han partners, en österrikare och en dansk, arbetar båda i London som direktörer hos investeringsbanken Goldman Sachs respektive ett så kallat family office hos en rikeman. Det är alltså människor som känner igen en bra affär när de ser en.

”Marknaden hade efterhand nått så lågt att vi i Aloha Hill Club såg en fantastisk investering. Det kommer att bli svårt att hitta bättre möjligheter om man letar efter bostad, om man jämför pris, kvalitet, läge och finansieringsmöjligheter”, säger Morten Remo, som tillsammans med sina samarbetspartners erbjuder Aloha Hill Club-bostäder till nästan 50 % av priser i jämförelse med när marknaden stod som högst under 2006-07. På så sätt kan en 90 m2 stor lägenhet som för fem år sedan kostade 550 000 euro köpas för 241 000 euro idag!

Det är ovanligt att se ett byggprojekt av bostäder i denna storleksordning, som det faktiskt arbetas aktivt på. I ögonblicket finns det upp till en miljon nybyggda bostäder i Spanien och därtill kan tilläggas ett hav av halvfärdiga byggnadsarbeten som står still. Trots det tror Morten Remo att den rätta investeringen är vägen ut ur krisen.

”Med Aloha Hill Club visar vi att vi trots dessa dystra tider vågar skjuta in pengar i ett stort bostadsprojekt . Marknaden är fortfarande inte optimal, men vi tror att det är investeringar som Aloha Hill Club som kommer att bidra till att sätta hjulen i snurrning igen”, berättar Morten Remo, som med denna bostadssatsning står bakom ett av de större byggprojekten genomförd på Costa del Sol under en längre tid.

Femstjärnig service är målet
Vi kliver in i en stor sal i utkanten av Aloha Hill Club. Här planeras det ett säkerhetskontor, en matbutik, konferensrum och en utöver det vanliga hjälpsam reception. Receptionen kommer nämligen, förutom den sedvanliga höga servicen, även att erbjuda concierge service, som bland annat gör det möjligt att få konsert-, teater- eller greenfee bokningar helt gratis, likasom att man kan få kylen påfylld, lägenheten städad eller hyra en kock, sekreterare, eller vad man nu skulle kunna önska sig för att göra semestern så bekväm som möjligt.
”Vi har försökt att ta fram ett koncept som de femstjärniga hotellresorten har. Du ska kunna göra så lite som möjligt på din semester om du så önskar, varför vi erbjuder att göra många av de saker som du nu kanske inte vill behöva tänka på, så att du kan koncentrera dig på din semester”, förklarar Morten Remo.

Kvalitetsmöbler till kvalitetslägenheter
Det finns inte många standardlösningar i Aloha Hill Clubs lägenheter, det är en värld av olika, unika bostadslösningar. En del har privat pool, andra jacuzzi, några har öppen spis medan ytterligare andra har en extraordinärt stor terrass. Gemensamt för alla är dock kvalitetsvitvarorna från Bosch, en terrass med fantastisk utsikt – man kan se Gibraltar och Marocko från nästan alla lägenheter – och det går heller inte att förneka att en av de ursprungliga egendomsutvecklarna var svensk, det är nämligen högt till tak och i motsats till det klassiska bostadsbyggsättet så är ljudisoleringen utmärkt.

Inredningen är naturligtvis valfri, men det kommer att finnas möjlighet att köpa ett komplett silver-, guld- eller deluxmöbelpaket från danska Interior Direct, som är en del av Lars Larsen Jysk Sengetøjslagers företagsimperium.

”Interior Direct kan med Lars Larsenkoncernen i ryggen utnyttja stordriftsfördelar och därför skapa möbelpaket i riktigt bra kvalitet till rimliga priser. Paketen är speciellt sammansatta till Aloha Hill Clubs lägenheter och flera av möblerna är specialdesignade för dessa – du kan helt enkelt inte köpa dem i butik” berättar Morten Remo, som även ser andra orsaker till att investera i ett paket. ”Om man önskar hyra ut sin bostad några veckor om året är det en fördel att ha möbler som passar lägenheten, och som dessutom vänder sig till en bred målgrupp, och det får du med dessa paket”.

Morten Remo förväntar sig att just möjligheten för uthyrning är någonting som en stor del av köparna kommer att utnyttja och här kommer det finnas en hel del pengar att hämta. Han har beräknat att mellan 14-17 veckors uthyrning om året kan vara nog för att täcka lägenhetens utgifter. Dessutom behöver man inte lyfta ett finger för att få sin lägenhet uthyrd. Det är en del som ingår i receptionens breda service.

Bred målgrupp
Hela mitt besök på Aloha Hill Club präglas av behaglig atmosfär. Det är mysigt att gå runt mellan de små fontänerna och beundra de moriskinspirerade byggdetaljerna. Lägenheterna är mycket olika varandra, men alla ger ägaren möjlighet att njuta av det lugna området med en fantastisk utsikt. Om du vill vara dig själv är detta den rätta platsen men den tillhörande restaurangen och de många gemensamma områdena gör det också möjligt att lära känna sina grannar.

Aloha Hill Club riktar sig till en bred målgrupp – från pensionären och golfentusiasten till barnfamiljen. Det finns plats för 37 väggodkända buggys, vilket betyder att du praktiskt taget kan köra från din dörr till hål ett på en av de omkringliggande välrenommerade golfbanorna. Till barnen finns det en inomhuslekplats med massor av aktiviteter för barn i olika åldrar – naturligtvis i ett ljudisolerat rum, så att lekarna inte stör människorna på tennis- eller paddelbanan eller vid en av de två utomhus- eller vid inomhuspoolen.

Aloha Hill Club förväntas äntligen stå klart nu i vår, men redan nu är de juridiskt behandlade frågorna i ordning, så de första köpen kan i princip gå igenom, när det ska ske.

”Vi har börjat försäljningen och erbjuder, fram tills vägarna är helt färdiga någon gång i mars, en del riktigt attraktiva introduktionsrabatter. Vill man veta mer är det bara att ringa till oss”, avslutar Morten Remo, som inte kan lova att priserna kommer att förbli så låga som de är för stunden om efterfrågan blir så stor som förväntat.

Av Andreas Müller, andreas@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.