Möbelbutik med romantik och positivt skvaller

Möbelbutik med romantik och positivt skvaller

Entrén som hälsar välkommen in till Loft & Roomers är massiv med en stor reception. Miljöerna – som är både stora och öppna – omges och skiljs åt av draperier, som närmast svävar fritt i luften, endast uppburna av linor. Draperierna är upphängda tillsammans med andra idérika och annorlunda väggar. Det är björkstammar, som bland de många möblerna påminner om Norden, och stora, tre meter höga rumsavdelare i massivt trä. Det är oskyldigt på ett sätt som ger det hela en riktig wow-effekt. Den avslappnade inredningen är inte en tillfällighet, 80-talets charmerande look från de gamla vindsvåningarna har kommit tillbaka och denna gång till Golden Mile i Marbella.
Dörrarna till möbelbutiken Loft & Roomers öppnades för första gången den 18 oktober i år. Sedan dess har många kunder besökt butiken, mest engelsmän och skandinaver, men även en del spanjorer, som fallit för den storslagna brukskonsten. Butiken riktar sig till ett brett klientel, allt från den vardagliga skandinaven till de mer nyfikna och djärva inredningsentusiasterna som bokstavligt talat inte vill ha ett fyrkantigt hem. Inredningen i butiken är både skandinavisk och brittisk på en och samma gång.
”Loft är det mycket minimalistiska med betonggolv och få väggar. Roomers är mer romantiskt med positivt skvaller och svensk herrgårdsstil”, och det är enligt Kenth Boutrup de två stilarna som Loft & Roomers står för.

Med möbler genom åren
”Vi vill gärna vara annorlunda och möblerna ska presenteras på ett fint sätt”, låter det från Loft & Roomers utstationerade chef, Kenth Boutrup, som tillsammans med sin familj driver verksamheten. Butiken tar han hand om tillsammans med Lisa och Simon, från Danmark, samt Henrique, från Portugal, som talar hela fem olika språk. Med danska Actona – som säljer och levererar möbler till återförsäljare över hela världen – i familjen och 32 års erfarenhet inom möbelbranschen vet Loft & Roomers vad de gör.
”Det är naturligtvist en fördel att vi kan möbler och vet vad som säljer runt om i världen. Dock vet vi inte vad som säljer just här och därför laddar vi för skarpt läge just nu”, berättar Kenth Boutrup.
Loft & Roomers har dock lockat till sig lokal erfarenhet med bl.a. Lars Sørensen från Muebles Daneses. En gång i tiden byggde hans far Centro Idea och han har varit på kusten i 28 år.
”Lars Sørensen har varit vår projektkonsult och det är han fortfarande. Han kan allt kring att driva möbelbutik i Spanien”, förklarar Kenth Boutrup, som också känner till området ganska bra efter sina många semestrar på kusten.

Kustens kunder
Folk är öppna och nyfikna på den nya, fina och annorlunda möbelbutiken. ”När du kommer in i expositionen ser du olika miljöer. Vi har mycket yta då vi vill ge människor ett helhetsintryck”, berättar Kenth Boutrup.
”Vi ser många fler skandinaver och engelsmän i butiken än spanjorer”, fortsätter Kenth Broutrup, som dock tillägger att även spanjorer tittar in för att se om de hittar några bra klipp, som t ex schäslongen vars pris är reducerat till 200 euro och de stora silverföremålen från Handelskompagniet.
Loft & Roomers erbjuder någonting annorlunda och inspirerande, någonting som grannen inte har. Och så är det viktigt att den nordiska funktionaliteten fungerar bra med den spanska byggstilen och det varma klimatet. Leverantören av trädgårdsmöbler ligger i Kina, där möblerna står ute 365 dagar om året, med ungefär samma mängd regn och sol som i Spanien.

Namnet ska präntas in
”Vår plan är att människor ska tänkta ’Loft & Roomers’ när de ska inreda sina hem. Det ska vara ett nytt begrepp”, förklarar Kenth Boutrup, som inte sticker under stol med drömmen om den lilla, jyska butiken, som blev känd i resten av världen.
Kenth Boutrup själv är mycket minimalistisk och trots att det ännu inte har funnits tid över att inreda ett eget hem så vet han gott och väl vad han vill ha.
”Jag vill gå direkt in i en Loft-sektion och välja en soffa, en matta, en skänk med TV:n uppsatt på väggen och sedan en lampa. Kanske en enda dyna, för jag tycker att de är ganska coola också”, ler den unga chefen, medan han kastar en blick över avdelningen för brukskonst.
Loft & Roomers köper möbler från Actona och deras accessoarer får de från Henrik Steen Kompagniet i Odense och från Spizy. Mattorna kommer från Linje Design, lamporna från Verner Panton, bl.a. Globen, kuddar och dynor från Quilts of Denmark, sängkläder och kuddar från Södahl och madrasserna kommer från Carl-Thøgersen.

Av Nanna Lunnemann, nanna@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.