Kim Halliwell räddar hundar i Spanien

Området Entreríos uppenbarar sig med en kombination av frodiga, gröna färger i botten av dalen som omges av de slingrande bergsvägarna. På toppen av det populära utflyktsmålet och det vackra naturområdet arbetar en liten familj för glatta livet för att ge hemlösa hundar och katter ett bättre liv. ”Kim’s Animal Rescue” inhyser för stunden 111 hundar och 70 katter i väntan på att de får nya hem. Kim Halliwell arbetar dygnet runt för att få in pengar via loppmarknader och donationer till de stackars djuren. En Sueco har varit på plats hos de herrelösa hundarna och katterna.
Som alla vet är det olagligt att bygga utan bygglov, även om det är på den privata tomten. Så trots att Kim Halliwell äger stället, och det är hennes tomt, så krävs det tillstånd för att hon ska ha lov att bygga ut hundgården. I fyra år har hon drivit fallet mot Mijas kommun som kräver att hon river halva hundgården. Om detta blir verklighet förlorar Kim Halliwell mer än hälften av de hundar som hon tagit hand om med sin sambo, dotter och svärson. Tillsammans bor de i ett litet hus på samma tomt, för det är krävande att ta hand om nästan 200 djur.
Kim Halliwell har idag 85 vuxna hundar, 26 valpar och 70 katter och kattungar. För att försörja djuren arbetar hon hårt tillsammans med familjen och tre andra engelsmän, som hjälper henne på frivillig basis. Ibland får de lite donationer från här och var via deras Facebook- och hemsida. Inte alla donerar pengar, många donerar foder och annat material till djuren. Om inte Kim Halliwell tog sig an djuren skulle de avlivas eller ännu värre, svälta ihjäl.
”Det som verkligen är dyrt är att få nya ägare till djuren. Det kostar hela 250 euro att få en hund färdig inför en ny ägare. Hunden ska vaccineras, steriliseras och chipmärkas”, berättar Kim Halliwell, som inte tar betalt av nya hundägare. Som regel ges hundarna bort gratis. Om Kim Halliwell har tur så kan hon få 50-100 euro för en hund, vilket är långt ifrån vad det kostar att ge den vidare. Det är mest holländare och tyskar som betalar, engelsmän och spanjorer har inte tillvana att göra det.
10 000 kvadratmeter är vad Kim Halliwell har att röra sig på. Men tillsvidare får hon vänta tills saken är avgjord i domstol. ”Min advokat säger att det kan ta lång tid. Vi måste bara ha tålamod och vänta”, berättar Kim Halliwell. Än så länge har fallets omkostnader uppgått till 3 000 euro, som hon har betalat ur egen ficka.
En bra månad får omkring 30 hundar från Kim Halliwell nya ägare, men sedan oktober 2012 har det stått still, när ett samarbete med en annan organisation avslutades. Under november fick bara en hund ny ägare vilket inte är tillräckligt i förhållande till de i genomsnitt elva hundar som hon tar emot varje vecka. Häromdagen stod en korg med valpar i utanför hennes dörr. Kim Halliwell tog sig an även dessa, så nu är valparna de nyaste medlemmarna i hundgården.
Hundarna är det viktigaste. Kim Halliwell önskar att fler skulle donera eller hjälpa till så att hundarna kan få en god tillvaro hos en ny ägare. Det är svårt att hitta pengar till projektet, så Kim Halliwell hoppas att ett samarbete med några skandinaviska länders organisationer skulle göra det möjligt för henne att komma lite bättre på fötter.

Vill du donera pengar, foder eller liknande till Kim’s Animal Rescue kan du gå in på hennes hemsida: www.kimsanimalrescue.com, där du kan göra din donation direkt.

Av Nanna Lunnemann, nanna@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.