En liten bit Marbella i snön

En liten bit Marbella i snön

Jag tycker faktiskt om snö, och efter många år här i Spanien har snön gått och blivit någonting tämligen exotiskt för mig. Nu talar vi alltså om den vita snön, under klarblå himmel – och inte det gråsvarta vägkantsslasket som jag kommer ihåg från städerna i Norden. Det är bara så att min karriär som skidåkare begränsar sig till en enstaka tur över en åker med två brädor fastspända under fötterna och med halmstickor, så det där med skidsemester har aldrig varit någon självklarhet. Och så har jag ju också bara besökt Sierra Nevada under sommaren för att vandra i bergen… Fram tills nu!
När jag fick höra att Marbella Club Hotel Group hade köpt och helrenoverat det fina timmerhotellet El Lodge i Sierra Nevada packade jag snabbt bilen med fårskinnsstövlar, baddräkt och kamera, för nu skulle jag på om inte skid- så i alla fall på snösemester.
Med öppningen av El Lodge Ski & Spa Resort i december 2012 fick Sierra Nevada en liten bit av Marbella. En mysig och lyxig vinterreträtt byggd av finska timmerstockar, inredd av den kända inredningsdesignern Andrew Martin och placerad på skidanläggningens mest eftertraktade plats, precis bredvid backarna med unika ski-in/ski-out faciliteter. El Lodge utgör de mest perfekta och mest charmerande ramarna kring vistelsen för både skidåkare och andra njutningsmänniskor.
Det är i den sista kategorin som jag hör hemma. Och jag lovar; jag älskar att omge mig med kvalitet, service och att bli bortskämd, när jag är på semester – och just nu innebär det ett par sköna dagar med gnistrande snö, lunch på hotellets inomhusterrass Suite Nevada, att bli bortskämd i spat och middag i den fina restaurangen.

Lokal Aspenstil
El Lodge är helt klart någonting för de gäster som söker någonting unikt. Själv är jag helt såld på det faktum att det är handlar om ett timmerhotell i väskäkta Aspenstil med fina, knarrande trägolv och eld i spisen.
Med endast 16 rum och fyra sviter känns El Lodge som en stor privat villa – och utöver individuella bokningar kan hela hotellet bokas till en större privat sammankomst eller skidsemester. Att hotellet inte är större gör stämningen intim och man känner sig som hemma – ett faktum som personalen följer fullt ut med sublim service, var allt det som normalt betraktas som någonting extra bara följer med helt naturligt. Man blir helt enkelt glad inuti.

Måltider
Efter en lång promenad i snön sätter vi oss till rätta inne på den trendiga Suite Terrace. På varje stol ligger ett mjukt fårskinn för att hålla stjärten varm och fötterna likaså i ett par utomhustofflor, utsikten är fabellik över backarna, där små färgglada prickar svischar ner i hiskelig fart. Ovanför oss skiner solen från en molnfri himmel och bakom mig står en vänlig och ytterst professionell servitör, redo till att ta vår beställning. Hur härligt är inte livet just nu?
Vi beställer en svampcappuccino respektive en tomatsoppa och därefter en lyxburgare till min man och en tempura av grönsaker och langostinos till mig. ”Biffen smakar faktiskt kött. Vad ovanligt!”, utbrister min man glatt överraskad, när han sätter tänderna i burgaren.
Efter lunchen är det dags att avlägga ett besök till The Spa. Jag väljer att först simma en stund i den uppvärmda, utomhuspoolen. Längst poolkanten njuter andra gäster av eftermiddagssolen på snygga liggstolar, och en liten grupp damer yogar, medan de andas in den friska bergsluften djupt ned i lungorna. Själv tycker jag väldigt mycket om Arabisk Hamman, så jag börjar där – och efteråt väljer jag en japansk ansiktsmassage med ”lyftande” effekt. Underbart, och om den inte ger ett totalt ansiktslyft så är jag i alla fall härligt avslappnad när jag går tillbaka till det varma rummet för att byta om till middagen.
Vad häftigt att vara på ”skid”semester och samtidigt få användning för klackarna. Som så är det ingen klädkod i restaurangen, men det ligger liksom i luften att man inte kommer klädd i mjukiskläder och tofflor. Restaurangen är som resten av El Lodge – supermysig och elegant på en och samma gång, och den vackra trerättersmeny som vi väljer uppfyller alla våra önskningar. Sedan kanske det skulle vara en kopp kaffe och en whisky frånför den öppna spisen efteråt. Det hör ju liksom till.

På skidor
El Lodge erbjuder en personligt anpassad, femstjärnig skidservice med in-house skiduthyrning, pjäxuppvärmning och en härlig ski-lounge, där man rödkindad och trött efter en dag i backen kan komma ur skiddräkten, dela halsbrytande skidhistorier med de andra skidåkarna och njuta av någonting litet att äta, innan man går till spat eller upp till sitt lugna rum för att få sig en välförtjänt tupplur under en mjuk filt. Här finns även en härlig, färgglad barnklubb med fina leksaker, datorer och spel.
El Lodge ligger precis vid backarna och endast 50 meter från liften Parador 1, och det unika ski-in/ski-out läget gör att man kan åka direkt in på hotellets terrass från backarna, ställa skidorna i stället och njuta av en härlig lunch på terrassen, innan man svischar vidare.
Se mer på: www.ellodge.com eller kontakta hotellet på: 958 480 600 eller Marbella Club Hotel, Golf Resort & Spa: reservas@marbellaclub.com, www.marbellaclub.com.

Av Helle Espensen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.