Aloha Hill Club – Fantastisk service till riktigt bra pris

Aloha Hill Club - Fantastisk service till riktigt bra pris

Aloha Hill Club är ett lyxprojekt som ligger i Nueva Andalucía, nära Marbella och Puerto Banús.
Storartad service, fina lägenheter och lyxiga faciliteter nära populära golfbanor. Det är vad man får om man köper en lägenhet i det nybygga Aloha Hill Club.
Det femstjärniga lyxkomplexet Aloha Hill Club i Marbella, Nueva Andalucía, är äntligen efter flera år färdigt för inflyttning. Den 26 december kom det i dagens Spanien så avgörande godkännandet om att byggnaderna får tas i bruk (Licencia de Primera Ocupación). Redan till påsk flyttade de två första in i sina nya lägenheter. En av investerarna är danska Morten Remo, och han är stolt över att projektet äntligen är färdigt.
”Det har varit en lång process som vi har följt till punkt och pricka. När vi fick det sista pappret på att bygget var lagligt var det en stor dag, och när vi i slutet av februari överlämnade de första nycklarna till en köpare så firades det med ett glas champagne och en välkomstpresent. Det är ingen hemlighet att vi är mycket stolta över att det är färdigt”, berättar Morten, som har investerat i projektet tillsammans med dansken Carsten och österrikaren Greg.
Det liknar närmast ett stort hotellkomplex. De laxfärgade husen kompletterar de gröna färgerna i gräset och palmerna, som omger bostäderna och poolområdet, på ett alldeles utmärkt sätt. Men det är inte ett hotell, för de 140 lägenheter är ägarlägenheter. Men på Aloha Hill Club erbjuds det samma service som på ett lyxhotell, och det är annars inte någonting som du ser på Costa del Sol.
”Hela bygget har utförts med hög kvalitet och med bra material, och så har vi vår Concierge Service, som är helt unik. Du hittar inte något privat lägenhetsprojekt på Costa del Sol som har den service som vi har”, berättar Morten Remo.

För livsnjutaren
Concierge Service betyder att Aloha Hill Clubs hängivna personal erbjuder en service till de boende som man normalt bara får på lyxhotell. På Aloha Hill Club finns det bland annat en transportservice till Marbella och Puerto Banús, gym, spa, putting green, tennis, paddel och en tempererad vinkällare med plats för 7 200 flaskor, där det är möjligt att ha sitt egna, personliga rum åt sitt vin, om man är medlem i vinklubben.
”Allt är i ordning och med vårt utbud vänder vi oss till en bred skara människor, som dock har en sak gemensamt – de är livsnjutare och välbärgade som gärna vill kunna slappna av utan att behöva göra för mycket. Och det är alltså möjligt här. Men vi ser gärna att alla betalar deras gemensamma utgifter för annars drabbar det alla”, säger Morten Remo och berättar att man har anställt en erfaren ledare till Concierge Servicen.
”Vår direktör Fernando Portal har stor erfarenhet från hotell-, turist- och restaurangbranschen. Han är lektor på Complutense Universitet i Madrid och Universitetet i Granada, och han kan garantera den högsta möjliga servicenivån. Därför har vi också certifierats av universiteten i Granada och Madrid till att få utbilda människor inom denna bransch. Det är alldeles unikt och en stor bekräftelse för oss”, säger Morten Remo.
Aloha Hill Clubs lägenheter är stora och har två eller tre rum och de ligger på mellan 90 m2 och 139 m2 utan terrasser, som är mellan 25 m2 och 170 m2. Man kan möblera sin lägenhet själv eller så kan man välja ett av de ”möbelpaket” som Aloha Hill Club erbjuder i samarbete med danskägda Interiør Direct.
”Möblerna har fem års garanti. Det är heller inte någonting som man ser någon annanstans. Vi har vår egen avdelning för inredningsdesign som sörjer för att de boende får det som de vill ha. Skulle man ha några speciella önskemål hjälper vi också till med det”, säger Morten Remo.

Stor potential
Äger du en lägenhet i Aloha Hill Club, men har tänkt dig att bara använda bostaden som en semesterbostad så har Aloha Hill Club en uthyrningsservice, som står för uthyrningen när man själv inte är på plats. Det gör att det kan vara en bra investering för framtiden att köpa en bostad i Aloha Hill Club.
”Lägenheterna har ett mycket attraktivt pris och inte minst på grund av Consierge Servicen och de övriga faciliteterna har bostäderna här en mycket bra uthyrningspotential, om man känner för det. Priserna på lägenheterna ligger omkring 50-60 procent under de priser som var aktuella när marknaden var som bäst, 2006-07. Med alla faciliteter och den höga kvaliteten har bostäderna en stor värdeökningspotential på lång sikt”, säger Morten Remo och berättar hur det går till om man skulle vilja hyra ut sin bostad.
”Man anmäler bostaden till vår uthyrningsservice och berättar när den är ledig. Sedan ser vi till att den blir uthyrd under mesta möjliga tid under de perioder som ägaren själv inte önskar utnyttja lägenheten. Detta kostar ägaren en administrationskostnad och så får ägaren av lägenheten resterande del av beloppet. När antingen ägaren eller hyresgästen kommer så är allting klart inför vistelsen”, säger Morten Remo och fortsätter: ”Det betyder alltså att du som ägare av en lägenhet Aloha Hill Club har riktigt bra chanser till att hyra ut din bostad, om det är det man önskar och om den endast är för eget bruk så är det bara att njuta av den otroligt höga servicenivån och de vackra omgivningarna”.

Personlig touch
På Aloha Hill Club finns det också många faciliteter, simbassänger, tennisbanor och en inomhuslekplats. Det är delvis därför som det hör till ett femstjärnigt bostadsområde, men även för att de tre investerarna har tillfört projektet någonting som de själva tycker om.
”Vi kommer själva ha våra privata lägenheter på Aloha Hill Club, så många av faciliteterna här speglar i hög grad våra egna önskemål och krav på ett byggprojekt i hög klass. Det betyder också att vi själva kommer att tillbringa en hel del tid här”, säger Morten Remo.
”Aloha Hill Club är inte bara ett ”fly by night”-projekt, där det för oss som investerare handlar om snabba pengar. Detta är också ett projekt där affärsbekanta och privata vänner har köpt lägenheter, och utöver det har vi redan ett brett internationellt klientel av köpare. Här kommer vi att mysa tillsammans med våra familjer samt vara sociala med de övriga ägarna av vinklubben, på tennisbanan eller vid restaurangen vid sidan av poolen”, berättar Morten Remo.
Morten Remo och hans medinvesterare köpte upp Aloha Hill Clubprojektet 2011 från banken efter att den ursprungliga byggherren hade gått i konkurs 2005. Då var hela 90 % av lägenheterna redan sålda, men köpen fick dras tillbaka då bostäderna inte var färdiga som utlovat. Idag erbjuds lägenheterna med en rabatt på upp till 50 % rabatt av vad de skulle ha kostat när marknaden stod som högst i slutet av 2006 och början av 2007. Det betyder att man verkligen kan göra en bra affär, för finanskrisen har verkligen pressat bostadspriserna i botten. Men tiderna kommer att förbättras.
”Efter de senaste fem-sex årens mycket svåra villkor på den spanska bostadsmarknaden börjar det synas små tecken på att en stabilisering är på väg i utvalda områden. Trots att medierna först och främst skriver om hur många hundra tusen nya bostäder som står tomma i hela Spanien, så är det i Marbella faktiskt relativt få nya bostadsprojekt till salu. Dessutom följer området de globala ekonomiska konjunkturerna mer än det spanska då området har en internationell dragningskraft”, säger Morten Remo.

Vill du veta mer om Aloha Hill Club? Då kan du besöka deras hemsida: www.alohahillclubmarbella.com, där finns även kontaktupplysningar.

Vad är Aloha Hill Club:
Aloha Hill Club är ett exklusivt, 28 000 m2 stort bostadsområde med 140 lägenheter fördelade på nio lägenhetsblock. De finns med två eller tre sovrum samt som etagetakvåningar, och storlekarna varierar från 90 m2 till 139 m2 (terrasser är inte medräknade) och prisnivån är mellan 216 000 euro till 600 200 euro. Gemensamma utgifter är från 225 euro i månaden och inkluderar medlemskap i Aloha Hill Club, som ger en mängd fördelar. Finansieringsmöjligheterna är för övrigt ganska bra för skandinaviska köpare då Nykredit erbjuder riktigt attraktiva villkor.
Aloha Hill Club ligger i ett lugnt och vackert område med bara några minuter till Marbellas mest berömda golfbanor Los Naranjos, Las Brisas (har tidigare haft Spanish Open och golf-VM) och Aloha Golf Club (värd för flera European Tour evenemang), samt hamnen Puerto Banús.

Som hyresgäst eller ägare i Aloha Hill Club har du bland annat tillgång till:

 • Två simbassänger – en av dem uppvärmd
 • Spa, bastu och gym
 • Poolbar och -restaurang
 • Tennis- och paddelbanor
 • Putting green
 • Inomhuslekplats
 • Garage
 • Gourmetmatbutik
 • WIFI
 • Satellit-TV
 • Och mycket, mycket mer.

Det kommer dessutom att vara möjligt att hyra en egen vinkällare.

Av Kasper Ellesøe, kasper@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.