P.A.D. – Glöm inte bort människans bästa vän

P.A.D. - Glöm inte bort människans bästa vän

TED 9831.NEF
 
”Välj mig! Välj mig! Jag skänker dig glädje, sällskap och ovillkorlig kärlek!” De möter dig med blida ögon. De har alla övergivits av sina tidigare ägare. De har inte gjort någonting ont. De hoppas att personen som kliver in genom porten ska välja just dem och ge dem ett nytt hem, fyllt med värme, ömhet och omtanke. Eller åtminstone ta ut dem på en promenad ute i grönskan eller ge dem några minuters gos.

Verksamheten P.A.D. (Protección de Animales Domésticos) har varit aktiva på Costa del Sol i 19 år. Deras tid tillägnas övergivna hundar och katter med målsättning att finna nya hem till dem, och under årens lopp har många fina djur välkomnats till nya familjer. Hittills i år har 55 hundar och 119 katter fått nya ägare.
Dagens verklighet är dock att P.A.D. befinner sig i sin hittills djupaste kris och de är i desperat behov av hjälp från allmänheten. På P.A.D. förstår man att hjälp i kristider prioriteras till människor i nöd, och man är medveten om att behoven är stora, men nu vädjar man till att människor även ska komma ihåg djuren. Faktum är att situationen är så allvarlig att gården riskerar att stängas i början av 2014. Med anledning av detta hölls ett krismöte den 9 november med syfte att finna en lösning för gårdens fortsatta verksamhet. Och modet hålls uppe samt arbetet fortgår men hoppet vilar på omvärlden.
 
TED 9818
 
Idag tar P.A.D. hand om ett 30-tal hundar och 200 katter och nu ber de om din hjälp. Gården har fyra anställda, som arbetar från tidig morgon till sen kväll med att ta hand om djuren och allt vad det innebär med veterinärbesök, tvätt, städning, pappersarbete för nyanlända samt adoptioner m.m. Du kan hjälpa till som volontär, arrangera evenemang varifrån överskottet skänks till gården, samla in begagnade föremål som gården kan sälja, bli medlem (årsavgiften är 35 euro), ställa ut en insamlingsbössa, stötta deras evenemang eller bidra med en donation – det behöver inte vara stora insatser eller höga belopp – många bäckar små.
Allra mest önskar de att djuren får nya hem, både hundarna och katterna!
Läs mer om P.A.D. på deras hemsida: www.padcatsanddogs.org.
 
Några evenemang
Som ett led i arbetet att samla in pengar till P.A.D. arrangeras olika evenemang. Det senaste var den mycket uppskattad julinsamlingsmiddagen på Valparaiso i Mijas den 29 november.
Med förutsättning att hjälp når fram till P.A.D. i tid så att de kan fortsätta verksamheten kommer de att anordna den trevliga Ladies Lunch den 20 februari, och vårens största evenemang inträffar den 27 april, nämligen den mycket populära och årliga Spring Fair.
Är du intresserad av att hjälpa till med evenemangen eller vill du ha mer information om tider och platser, kontakta P.A.D.
 
ADA (Animales de Andalucía) är en svensk ideell förening som i samarbetet med P.A.D. finner nya hem i Sverige till de spanska familjelösa hundarna.
För en tid sedan kontaktades En Sueco av Sandra Axelsson, som för några år sedan adopterade hunden Boston från P.A.D. genom just ADA. Sandra har nu tagit fram en pin till förmån för P.A.D. som går att köpa via ADA och hela behållningen går oavkortat till P.A.D. och eventuell portokostnad bidrar ADA till. ADA håller även i en svensk insamling varifrån pengarna går oavkortat till P.A.D.
Vill du köpa pin-knappen och stötta P.A.D. kostar den 50 kr och finns att köpa via ADA:s hemsida, där hittar du även information om hur du kan lämna ekonomiska bidrag till P.A.D. via den svenska föreningen: www.ada-hundar.se.
 
Liten historia:
En Sueco kom i kontakt med hunden Boston första gången när magasinets reporter tog ut honom för en promenad i april 2011. Därefter har det ibland funderats över vad som skedde med lilla Boston, och ni ska tro att det blev en del rörda känslor på redaktionen när vi erhöll e-mailet från Sandra Axelsson som berättade att den lilla gyllenbruna hunden med det grymma underbettet fått ett nytt kärleksfullt hem i Stockholm. (Läs om mötet med Boston på En Suecos hemsida, skriv La Sueca på P.A.D. i sökfältet.)
Av Sara Laine / Foto Julia de Vere McIlroy

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.