Danelca – ett skandinaviskt företag med oväntad framgång i kristider

Danelca – ett skandinaviskt företag med oväntad framgång i kristider

danelca-top
 
”Under det senaste året har vi haft väldigt mycket att göra. Det beror bland annat på att vi har lyckats skapa ett förhållande som bygger på tillit med våra kunder på den skandinaviska marknaden på kusten. Jag känner att vi uppfattas som seriösa och arbetsamma med en kvalitetsprodukt som är lätt att ha att göra med. Men det har inte varit en dans på röda rosor och vi har fortfarande mycket arbete kvar framför oss”, förklarar Nicolai Aarestrup, delägare av Danelca och fortsätter: ”Det finns inte många andra företag på kusten som har upplevt samma utveckling som vi har under de senaste åren och den var absolut inte heller väntad, i alla fall inte i den utsträckningen som vi upplever den nu.”
 
Men hur kommer det sig att det som en gång var ett litet danskt företag i Spaniens nog svåraste kris vuxit och blivit den största leverantören av tv-lösningar till den skandinaviska kundgruppen på Costa del Sol?
 
Året var 2010. Krisen hade fått grepp om alla och optimismen var lika med noll i ett samhälle vari praktiskt talat bara skandinaver hade pengar att spendera. Många företag tvingades trots åtstramningar och uppsägningar kasta in handuken och de som förmådde att hålla sig flytande drog åt livremmen så hårt de kunde medan nya investeringar och åtgärder försvann helt och hållet från agendan. Mitt i dessa osäkra tider stod det lilla företaget Danelca, som sedan 2005 primärt arbetat med installationer av tv- och parabolsystem till bland annat skandinaver bosatta på den spanska sydkusten.
 
Friskt vågat, hälften vunnet
Under 2009 började Danelca undersöka regler och möjligheter för alternativa tv-lösningar. Det öppnade upp för möjligheten att erbjuda alla skandinaver ett alternativ till det existerande systemet via parabol och undersökningar samt godkännanden från bland annat EU började. Tillslut, våren 2011, kunde Danelca lansera IPTV-systemet BOX TV med skandinavisk tv via en box som ansluts till internet. Men trots en bra produkt blev nästa utmaning att övertyga skandinaverna om produktens alla fördelar. BOX TV var nämligen lite före sin tid då internetuppkopplingen på många platser inte var som vi är vana vid i Sverige och många, som inte är uppväxta med internet eller som inte kan det, höll hårt vid sina existerande system.
 
Arbetade hårt dygnet runt
Danelca stod nu på den sydspanska marknaden med en revolutionerande produkt och med en svår uppgift – att bevisa fördelarna för en stor potentiell kundgrupp. En utmaning som många kanske skulle lämnat men Nicolai arbetade näst intill dag som natt för att hitta rätt sätt att lansera BOX TV som ett värdigt alternativ till de redan existerande lösningarna. Många såg redan fördelarna med BOX TV, som förutom alla de skandinaviska kanalerna även erbjöd engelska, tyska, franska och italienska kanaler. Dock hade många skandinaver inte en tillräckligt bra internetuppkoppling och kände sig otrygga med ett nytt tekniskt system. Därför bestämde Danelca sig för att hjälpa kunden hela vägen även efter att systemet var installerat, samt efter att kunden hade betalat räkningen – någonting de gör fortfarande idag.
 
Ofrivillig växtvärk
Under sommaren 2013 mötte Danelca en stor utmaning när hundratals nya kunder skulle sättas in i BOX TV-systemet efter att de danska tv-sändningarna till södra Europa stoppades. Samtidigt var det många kunder som behövde hjälp med att installera internetuppkopplingar, en tjänst som Danelca också åtog sig för att göra det lättare att byta till BOX TV.
Under samma period fick Danelca även många nya arbetsområden som följd av ett övertagande av andra IPTV-leverantörer och Nicolai och hans kompanjon Christian bestämde sig förr att utveckla företaget. På så sätt skulle de kunna möte efterfrågan från alla de nya kunderna som nu även utgjordes av många svenskar och norrmän, som efter årsskiftet 2013/2014 stod utan svensk och norsk tv.
Danelca flyttade också in i nya lokaler i Arroyo de la Miel, precis bredvid Cudeca, för att på så sätt kunna vara nära den allt mer växande kundgruppen och i samband med det utökades även medarbetarstaben med extra skandinavisktalande personal. Det engelska Angelasat blev dessutom en del av Danelca 2014 och teamet fick också ny engelsk personal.
 
Idag är det kundserviceavdelningen som är Danelcas starka grund. Det är här som nya kunder får hjälp till att välja den rätta tv-lösningarna för just dem, befintliga kunder får hjälp om det skulle uppstå problem och det är även här som Danelcas dagliga arbete koordineras och verkställs.
 ”En viktig del av vår företagsdrift är att ha många arbetsområden då arbetet är säsongbetonat här i södra Spanien, och det betyder också att det är stora variationer i arbetsbörda under året. Och det är just därför som det inte går att driva ett företag med enbart IPTV och tv-installationer i södra Spanien. Man måste helt enkelt ha andra arbetsområden och uppgifter till de anställda under de perioder som den största kundgruppen inte är i Spanien. Samtidigt måste man i alla fall upprätthålla en större fungerande kund- och servicetjänst med medarbetare både per telefon och e-mail”, avslutar Nicolai.
 
danelca-team
Vad erbjuder Danelca?
Danelca arbetar mot den svenska, danska, norska och engelska marknaden i södra Spanien. Företaget erbjuder tv-kanaler via internet, vilket heter BOX TV.
Danelca streamar över 300 tv-kanaler och tjänster, varav en stor del erbjuds slutanvändaren.
Kanalerna kan ses genom att internetanslutningen ansluts till en box och till tv:n, varefter det bara är att sätta sig i soffan och börja zappa.
Vad gör jag om systemet inte fungerar?
Danelca har en mycket kompetent kundserviceavdelning sittande på kontoret i Arroyo de la Miel, dit man antingen kan vända sig direkt, per telefon eller e-mail. Om det skulle uppstå problem med systemet kan Danelca dessutom kontaktas via deras kvälls-/helgservice då e-mail läses och betjänas alla vardagar fram till kl. 22.00 samt lördagar och söndagar kl. 10.00 – 22.00. På Danelcas hemsida: www.danelca.com kan kunderna dessutom följa med i statusen på eventuella problem med systemet och se när det förväntas vara igång igen. Detsamma gäller uppdateringar av systemet.
 
Vill du veta mer om Danelca kan du kontakta dem på tel. +34 951 242 111 eller besöka kontoret på Avenida del Cosmos s/n, CC. Santangelo 1:a våningen, 29631 Arroyo de la Miel.    
Av Louise Kathrine Pedersen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.