Nordic Muebles: 10 år präglat av innovation och kvalitetskök

Nordic Muebles: 10 år präglat av innovation och kvalitetskök

nordic-muebles
 
Året var 2004 när Tonny Marchmann öppnade köks- och möbelbutiken Nordic Muebles vid feriaplatsen i Fuengirola. Sedan dess har butiken fokuserat på innovativa och praktiska lösningar så att kunderna i dag kan njuta av kök och möbler i gedigen kvalitet, skapade och tillverkade av Nordic Muebles själva. Och just egentillverkning är ett nyckelord hos det danska företaget, som under denna månad, januari 2015, firar 10-års jubileum.
 
Omställning lönar sig
”Den största skillnaden på våra kök och de som annars finns på marknaden är att vi utöver standardkök även kan erbjuda kunden speciallösningar med hänsyn till både mått och material. När krisen inträffade 2008 tvingades vi ställa om oss och några av tilltagen var att flytta vår produktion till Fuengirola, för att kunna erbjuda kunderna alla val och möjligheter. Det är det klokaste som vi har gjort. Det innebar nämligen att kunde idag har fler valmöjligheter och själva kan vara med och bestämma material och design. Leveranstiden ligger på 4-8 veckor och för denna tid får man en unik och personlig produkt. Just fokus på utveckling och kunskap om material, produktion och korrekt installation är just nycklarna till framgångarna. Det är kök av hög kvalitet och för stunden är stilen en blandning av minimalism i högglans, svartbetsad ek eller de mer traditionella skandinaviska lantköken. Ja, faktiskt så har stilen inom kök inte förändrats betydligt under de senaste tio åren, men det har i gengäld tillbehören gjort. I ögonblicket finns det verkligen många olika sätt att utnyttja skåpsplatsen optimalt och praktiskt på. Under tiden får vi uppgifter som ligger utanför normen, som t ex en hängande trädgård i vardagsrummet, som utformades för arkitekten Luis Pavón Fernández. Nordic Muebles DNA består nämligen av att kunna leverera just det kök som du drömmer om”, berättar Tonny Marchmann och fortsätter: ”En av våra största fördelar är att vi är flexibla. Vi har ingen standard i förhållande till kök, badrum eller möbler. Ska vi skapa en speciallösning så sätts priset i förhållande till priset på en standardmöbel plus själva arbetet. För oss är det även viktigt att materialen är förstklassiga och vi är alltid på jakt efter nya produkter. När vi själva tillverkar sakerna kan vi använda mer pengar på bra material, som faktiskt också håller.”
 
Ett företag med djupa rötter
Det är inte bara södra Spanien som får glädje av Nordic Muebles kvalifikationer, företaget levererar nämligen även till Skandinavien, där de t ex just har avslutat flera projekt i Norge, t ex levererade de ett kök till Norge så sent som i juni förra året. Och efter tio år i branschen med både finanskris och uppgång på marknaden har Nordic Muebles kommit för att stanna.
”Arbetet har blivit lättare med åren, även om det fortfarande finns konkurrans, men vi har nu en mängd kontakter och bra återkoppling från kunderna, som vi kan använda oss av. Men skulle vi startat idag skulle det nog varit svårt”, säger Tonny Marchmann, som genom sitt konstanta fokus på utveckling och omställning har skapat ett väletablerat och stabilt företag.
Stabiliteten ses även på personalsidan där de flesta ha varit med från början, och de nya som har tillkommit stannar troget.
 
Just nu är det badrum som lockar. Många kunder vill renovera eller bygga om och här pekar Tonny Marchamnn på att Nordic Muebles kan hjälpa till med även det, då de åtar sig kompletta renoveringar av både kök och badrum.
När det gäller badrum är det den moderna stilen som dominerar och de gamla badkaren som finns i alla spanska hem bytts ut mot duschkabiner, och det är även vanligt att det läggs in golvvärme och att bidén tas bort.
 
Nordic Muebles är alltså lika med kök, bad- och garderobslösningar, som håller. Kvaliteten går att märka redan från starten men speciellt efter 5-10 år, och då värdesätter man verkligen de extra pengarna som man kanske har spenderat.
 
Låt dig inspireras av de många olika designlösningarna på: www.nordicmuebles.com, eller sväng förbi butiken den 16 januari då de har öppet hus. Butiken ligger vid feriaplatsen i Fuengirola och just nu firar de sitt 10-års jubileum med tävlingar och bra priser.
 
Öppet hus fredagen den 16 januari
Mellan kl. 15.00–19.00 kommer det att serveras canapéer och vara evenemang och specialerbjudanden.
Alla är välkomna!

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.