Optiker Heiko by Heiko – historien om unika glasögon

Optiker Heiko by Heiko – historien om unika glasögon

heiko
 
Unik design, tysk kvalitet och grundlig noggrannhet är grunderna bakom Optiker Heiko by Heikos stora internationella succé. Optikerkedjans spanska filial ligger i Torre del Mar.
 
Det hela började 1974 i en liten lokal i Odense. Sedan dess har Heiko by Heiko utvecklats till en optikerkedja med butiker i både Odense, Middelfart, Svendborg, två butiker i Köpenhamn och en i Spanien. Den tyska optikern, designern och grundaren Heiko Stumbeck har ända sedan början hållit hårt fast vid sin tyska kvalitet och noggrannhet.
”Det får inte vara en enda skruv eller skalm som lossnar. Optikerna ska smälta ned bivax i gängorna för att säkra att det varken blir för stramt eller för löst. Den person som tillverkar glasögonen får aldrig lov att kontrollera dem”, är hans filosofi.
 
Heiko Stumbecks intresse för design var det som ledde honom till att själv börja designa och tillverka glasögonbågar och idag är Heiko by Heiko ett exklusivt märke inom glasögondesign och alltid i framkant gällande trender. Sortimentet har en mångfald av designupplevelser som prismässigt sträcker sig över hela skalan. Fem gånger om året lanseras en ny kollektion från Heiko by Heiko och varje glasögonmodell finns bara i ett fåtal exemplar – vilket säkrar kunden ett par unika glasögon.
 
Optiker Heiko by Heiko i Torre del Mar öppnades december 2003 av Heiko Stumbeck själv men idag ägs och drivs butiken av hans son Peter Hejnfelt. Peter, som således är uppvuxen i en optikerfamilj, har sedan han var ung arbetat i familjens butik i Odense, är utbildad optometrist i Köpenhamn och bortsett från några år inom den danska militären har optikeryrket alltid varit hans kall. När Peter erbjöds arbete som chef för Heiko by Heiko i Spanien 2005 tvekade han inte en sekund. Ett beslut som han inte ångrat. Heiko by Heiko-butiken i Torre del Mar är i dag Peters egen, vilket innebär att han har friheten att vidareutveckla företaget utan att ge avkall på det nära samarbetet med familjens glasögonföretag. Utöver sitt modersmål – danska – talar Peter också tyska, engelska och spanska samt talar obehindrat med både svenskar och norrmän.
 
”Jag älskar kontakten med kunderna och lägger ett högt värde i att lösa de problem som kunderna kommer in med, samt att se dem gå ut genom dörren med ett leende och deras nya Heiko by Heiko-glasögon på näsan”, säger Peter och fortsätter: ”Vi har i dag en stor fast kundkrets med nära relation till kunderna. Det är någonting som har gett mig många positiva erfarenheter vilket jag inte kunde ha föreställt mig innan jag kom till Spanien”.
 
Hos Optiker Heiko by Heiko i Torre del Mar har de en mycket internationell sammansättning av kunder med bland annat skandinaver, spanjorer, tyskar, engelsmän och holländare. Där lever Heiko by Heiko-butikens internationella historia således vidare i en internationell vardag.
”Våra kunder kommer från hela Costa del Sol samt även mer långväga. De kommer också från Marbella och hela vägen från Murcia. Och det är vi stolta över”, säger Peter Hegnfelt. Optikerbutiken lägger stor vikt på personlig service, hög kvalitet och snygg glasögondesign, men de lägger även högt värde i att ha glasögon och solglasögon som passar varje plånbok.
”Kom förbi och prata med oss om vad du behöver. Vi visar dig mer än gärna vårt breda utbud av snygga glasögon och sätter ära i att hitta de rätta glasögonen till just dig”, avslutar Peter.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.